Πώς να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες βάσει τοποθεσίας χωρίς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας [Windows 10]

Τα Windows 10 έχουν μερικές λειτουργίες που απαιτούν πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Απόρρητο>Τοποθεσία. Όταν ενεργοποιείτε την πρόσβαση τοποθεσίας, τα Windows 10 μπορούν να σας δώσουν τον τρέχοντα καιρό και η Cortana μπορεί να βρει μέρη κοντά. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Εναπόκειται αποκλειστικά σε εσάς να επιλέξετε ποιες εφαρμογές μπορούν και ποιες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία χωρίς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας για το λειτουργικό σύστημα, μπορείτε. Η λύση παρέχεται ενσωματωμένη στα Windows 10. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να διδάξετε το όνομά σας στην Cortana στα Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες βάσει τοποθεσίας χωρίς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας, πρέπει να ορίσετε μια προεπιλεγμένη τοποθεσία. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στην εφαρμογή Χάρτες. Τα Windows 10 θα χρησιμοποιήσουν την προεπιλεγμένη τοποθεσία για να σας δώσουν τον τρέχοντα καιρό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία για να προγραμματίσει το Night Light.

Ορισμός προεπιλεγμένης τοποθεσίας

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες και κάντε κλικ στο κουμπί υπερχείλισης επάνω δεξιά. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη ρυθμίσεων Χαρτών και αναζητήστε την επιλογή Προεπιλεγμένη τοποθεσία. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αλλαγή προεπιλεγμένης τοποθεσίας». Θα επιστρέψετε στην κύρια διεπαφή της εφαρμογής.

  Αναγκάστε τις εφαρμογές των Windows να ανοίγουν ως μεγιστοποιημένη

Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή και αναζητήστε την πόλη που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη τοποθεσία. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Γιατί Λειτουργεί αυτό;

Τα Windows 10 έχουν αυτή τη δυνατότητα για έναν απλό λόγο. Η τοποθεσία σας δεν είναι πάντα προσβάσιμη. Εάν οποιαδήποτε στιγμή, τα Windows δεν μπορούν να λάβουν την τρέχουσα τοποθεσία σας, θα χρησιμοποιήσουν την προεπιλεγμένη τοποθεσία σας ως σημείο αναφοράς και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες σε λειτουργία. Η χρήση της προεπιλεγμένης τοποθεσίας για τη χρήση λειτουργιών που βασίζονται στην τοποθεσία χωρίς να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας είναι ότι την εκμεταλλεύεστε.

Περιορισμοί

Η προεπιλεγμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει για ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται σε τοποθεσία αλλά όχι για όλες. Για παράδειγμα, θα λειτουργήσει με το Night Light. Εάν θέλετε να προγραμματίσετε τη λειτουργία Night Light. Το Night Light πρέπει να γνωρίζει πότε ο ήλιος ανατέλλει και δύει στην τρέχουσα τοποθεσία σας και για αυτό, αρκεί η προεπιλεγμένη τοποθεσία. Ομοίως, η εφαρμογή Καιρός μπορεί να λειτουργήσει και με την προεπιλεγμένη τοποθεσία σας. Δεν χρειάζεται να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία σας σε έναν χάρτη για να σας δώσει τον καιρό.

  Πώς να συνδυάσετε τις διαδρομές κίνησης στο Microsoft PowerPoint

Εκεί που αυτό δεν λειτουργεί είναι όταν προσπαθείτε να λάβετε οδηγίες οδήγησης στην εφαρμογή Χάρτες. Η προεπιλεγμένη τοποθεσία σας δεν θα είναι αρκετή για αυτό. Ομοίως, η Cortana δεν θα μπορεί να προτείνει κοντινά μέρη για φαγητό. Οι υπενθυμίσεις βάσει τοποθεσίας δεν θα λειτουργήσουν επίσης.