Πώς να διδάξετε το όνομά σας στην Cortana στα Windows 10


Η Cortana στα Windows 10 μπορεί να μάθει το όνομά σας. την πρώτη φορά που θα ρυθμίσετε την Cortana θα σας ρωτήσει ποιο όνομα πρέπει να σας αποκαλεί. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη λειτουργία, θα την ακούτε να σας ρωτάει με το όνομά σας, σε τι μπορεί να σας βοηθήσει. Το Siri παίρνει αυτόματα το όνομά σας από τη στιγμή που ονομάζετε τη συσκευή σας iOS, αλλά η Cortana κάνει το παραπάνω βήμα και προσπαθεί να μάθει το όνομά σας και να το προφέρει σωστά. Μπορείτε να το εισαγάγετε όταν ενεργοποιήσετε τον προσωπικό βοηθό, αλλά εάν παραλείψετε το βήμα ή χρειαστεί να το διορθώσετε, το όνομα μπορεί εύκολα να αλλάξει. Να πώς.

  Πώς να κάνετε σάρωση με το Microsoft Defender Antivirus στα Windows 10

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της Cortana. κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο σημείο που λέει «Το όνομά μου». Κάτω από αυτό μπορείτε να δείτε ποιο όνομα έχετε πει στην Cortana να σας αποκαλεί. Κάντε κλικ στο κουμπί “αλλαγή του ονόματός μου” για να το αλλάξετε.

Στο πεδίο εισαγωγής που δίνεται, γράψτε το όνομα που θέλετε να σας καλέσουν. Μπορείτε να πάτε με το πραγματικό σας όνομα ή ίσως απλώς τον Υπέρτατο Κυβερνήτη του Σύμπαντος. Κάντε κλικ στο «Enter».

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό εναλλάκτη εφαρμογών των Windows XP στα Windows 10

Για να ακούσετε πώς προφέρει η Cortana το όνομά σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Ακούστε πώς θα το πω”. Στη συνέχεια, η Cortana θα προφέρει το όνομα που μόλις εισαγάγατε και θα σας ρωτήσει αν το λέει σωστά. Εάν είναι σωστό, κάντε κλικ στο «Ακούγεται καλό» και αν όχι, κάντε κλικ στο «Αυτό είναι λάθος» και διδάξτε στην Cortana πώς να λέει σωστά το όνομά σας μιλώντας στο μικρόφωνο. Η Cortana θα προσπαθήσει να μάθει από τον τρόπο που την προφέρατε, αν και από την προσωπική μου εμπειρία αυτό είχε ως αποτέλεσμα η προφορά να είναι χειρότερη από ό,τι όταν είχε μόνο την ορθογραφία για να βασιστείτε.

  Πώς να αφαιρέσετε τις προτεινόμενες εφαρμογές από το μενού κοινής χρήσης στα Windows 10

Αν πάλι δεν είναι σωστό, η Cortana θα σας ζητήσει να εισαγάγετε το όνομα με τον τρόπο που θα προφερόταν στα αγγλικά, δηλαδή φωνητικά. Μπορείτε να το κάνετε μερικές προσπάθειες με τη φωνητική ορθογραφία και να ακούτε πώς το προφέρει η Cortana κάθε φορά. Αυτό είναι περίπου όσο πιο εκλεπτυσμένο μπορεί να γίνει και η προφορά ήταν πολύ κοντά στη σωστή.