Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone και iPad

Τα AirPods και AirPods Pro εναλλάσσονται πλέον αυτόματα μεταξύ iPhone και iPad. Εάν αφήσετε κάτω το iPad σας και ξεκινήσετε μια κλήση στο iPhone σας, θα μεταβούν αυτόματα στο iPhone σας. Δεν σας αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό; Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Πώς λειτουργεί η αυτόματη εναλλαγή AirPods

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε σε iOS 14, iPadOS 14 και macOS Big Sur. Εφόσον το iPhone ή το iPad σας ενημερώνεται στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και τα AirPods σας βρίσκονται στα αυτιά σας, η εναλλαγή συσκευής λειτουργεί αυτόματα. (Εάν όχι, δοκιμάστε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό στα AirPods ή τα AirPods Pro.)

  Πώς να παραλείψετε εισαγωγές για τηλεοπτικές εκπομπές στο VLC Player

Η αυτόματη εναλλαγή συσκευών λειτουργεί με AirPods (2ης γενιάς), AirPods Pro, Powerbeats, Powerbeats Pro και Solo Pro.

Με την παραδοσιακή έννοια της Apple, «απλώς λειτουργεί». Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Όταν τα AirPods σας αλλάζουν μεταξύ μιας συσκευής, θα δείτε μια μικρή ειδοποίηση σχετικά με αυτήν. Εάν θέλετε, μπορείτε να πατήσετε το μπλε κουμπί “Πίσω” για να επιστρέψετε στην προηγούμενη συσκευή.

Το AirPods Pro

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εναλλαγή για AirPods και AirPods Pro

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το iPhone, το iPad και το Mac σας μαζί (για παράδειγμα, ενώ εργάζεστε στο γραφείο σας), μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν τα AirPods σας αλλάζουν αυτόματα μεταξύ συσκευών.

  Δείτε τις συνήθεις εργάσιμες ώρες κατά τον προγραμματισμό συναντήσεων σε ζώνες ώρας

Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή AirPods και να επιστρέψετε στη χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ συσκευών. (Αν και αυτή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, είναι πιο αξιόπιστη.)

Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ανά συσκευή. Πρώτα, συνδέστε τα AirPods σας στο iPhone ή το iPad σας και ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε την ενότητα “Bluetooth”.

Τώρα, βρείτε τα AirPods σας από τη λίστα και πατήστε το μικρό εικονίδιο “i” δίπλα στα AirPods σας.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή “Σύνδεση σε αυτό το iPhone” ή “Σύνδεση σε αυτό το iPad”, ανάλογα με τη συσκευή σας.

Από αυτήν την ενότητα, επιλέξτε την επιλογή «Πότε συνδέθηκε τελευταία σε αυτό το iPhone» ή «Όταν συνδέθηκε τελευταία σε αυτό το iPad».

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου μουσικής στους Χάρτες Google

Τώρα έχετε απενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής για τα AirPods. Μεταβείτε στο iPad σας και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.

Πώς να αλλάξετε συσκευές με μη αυτόματο τρόπο

Μπορείτε ακόμα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ iPhone ή iPad χρησιμοποιώντας το Κέντρο Ελέγχου. Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία του iPhone ή του iPad για να εμφανιστεί το Κέντρο Ελέγχου.

Εδώ, πατήστε το μικρό εικονίδιο “AirPlay” για να εμφανίσετε όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Τώρα, επιλέξτε τα AirPods σας για να μεταβείτε σε αυτά.

Μπορείτε να επιταχύνετε αυτήν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας συντομεύσεις και εφαρμογές τρίτων στο Mac. Για να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό μας για τη μη αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone, iPad και Mac.