Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή PS3 με τον υπολογιστή σας με Windows

Η υποστήριξη ελεγκτή είναι περιορισμένη σε υπολογιστές με Windows. Ενώ η τελευταία γενιά ελεγκτών κονσόλας θα λειτουργήσει ασυνήθιστα με τα Windows, ακόμη και τα gamepad τελευταίας γενιάς όπως το DualShock 3 του PlayStation 3 απαιτούν προσαρμοσμένα προγράμματα οδήγησης.

Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του άρθρου περιγράφει λεπτομερώς τη χρήση του MotioninJoy για τη χρήση του ελεγκτή PS3 της Sony ως joystick στον υπολογιστή σας με Windows. Δυστυχώς, το MotioninJoy ήταν ένα ιδιόκτητο λογισμικό που μετατράπηκε σε κακόβουλο λογισμικό με τα χρόνια. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να μολύνετε τον υπολογιστή σας, καθώς υπάρχει μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα ScpToolkit. Μην χρησιμοποιείτε το MotioninJoy.

Πώς να εγκαταστήσετε το ScpToolkit

Το ScpToolkit πρέπει να τροποποιήσει ορισμένα προγράμματα οδήγησης συστήματος για να λειτουργήσει ο ελεγκτής, επομένως δεν είναι η ασφαλέστερη διαδικασία εγκατάστασης. Προχωρήστε με προσοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες μας και μην κάνετε κλικ σε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε.

  Πώς να χωρίσετε αρχεία MP3 στα Windows 10

Κατεβάστε το τελευταία έκδοση του ScpToolkit από τη σελίδα Github του έργου, ανοίξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης και συμφωνήστε με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις—αν τους διαβάσετε, φυσικά. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου με μια λίστα επιλογών εγκατάστασης:

Μάλλον δεν χρειάζεστε το Gamepad Analyzer και το Debug Info Collector, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε όλα τα άλλα.

Η διαδικασία εγκατάστασης θα διαρκέσει μερικά λεπτά. Θα πρέπει να αφιερώσετε αυτό το χρόνο για να βρείτε το χειριστήριο PS3 και να το συνδέσετε με ένα καλώδιο USB. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του βοηθητικού προγράμματος, θα σας ζητήσει να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης. Κάντε κλικ στο «Εκτέλεση» και θα εμφανιστεί μια λίστα που θα πρέπει τώρα να περιλαμβάνει τον ελεγκτή σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Προετοιμασία όλων των συνδεδεμένων συσκευών” (μην παραλείψετε το κουμπί επόμενο), αφήστε το να εγκατασταθεί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επόμενο”. Αυτό θα διαμορφώσει το χειριστήριο ώστε να αναγνωρίζεται ως ελεγκτής PS3 και θα εγκαταστήσει ορισμένα προγράμματα οδήγησης.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

Η επόμενη οθόνη είναι για υποστήριξη Bluetooth, την οποία μπορεί να μην θέλετε επειδή απαιτεί ένα αποκλειστικό dongle Bluetooth για να «θυσιαστεί». Δικαίως, υπάρχει μια τεράστια ετικέτα “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ” σε αυτήν την οθόνη, επειδή η εγκατάσταση της σε ένα ασύρματο dongle ποντικιού σε περίπτωση ατυχήματος θα σας κάνει να περάσετε πολύ άσχημα.

Εάν θέλετε πραγματικά ασύρματη υποστήριξη, θα πρέπει να συνδέσετε το dongle, βεβαιωθείτε ότι είναι η ΜΟΝΗ συσκευή στη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εκκίνηση όλων των συνδεδεμένων συσκευών”.

Διαφορετικά, μη διστάσετε να πατήσετε “Επόμενο” και να παραλείψετε αυτήν τη διαδικασία.

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση ενός εικονικού προγράμματος οδήγησης ελεγκτή Xbox 360, το οποίο θα ξεγελάσει τα Windows ώστε να πιστέψουν ότι το χειριστήριο PS3 σας είναι ένα χειριστήριο Xbox 360. Αυτό θα το κάνει να λειτουργήσει για περισσότερα παιχνίδια.

  Πώς να εξάγετε αυτόματα αρχεία Zip στα Windows 10

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση εικονικού προγράμματος οδήγησης ελεγκτή Xbox 360” και κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Μετά από αυτό, το ScpToolkit θα θελήσει να εγκαταστήσει μια Υπηρεσία Windows για να χειριστεί την επικοινωνία με τον ελεγκτή.

Κάντε κλικ στην «Εγκατάσταση υπηρεσίας Windows» και κάντε κλικ στο «Επόμενο». Τώρα τελειώσατε και θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο PS3 σε οποιοδήποτε παιχνίδι που υποστηρίζει χειριστήρια Xbox 360. Αυτό είναι σχεδόν κάθε παιχνίδι που υποστηρίζει χειριστήριο, οπότε τρελαθείτε. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά του χειριστηρίου για να λειτουργήσει σε άλλα παιχνίδια.