Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε υπολογιστή με Windows ή τηλέφωνο Android;

Το AirDrop της Apple είναι ένας βολικός τρόπος αποστολής φωτογραφιών, αρχείων, συνδέσμων και άλλων δεδομένων μεταξύ συσκευών. Το AirDrop λειτουργεί μόνο σε Mac, iPhone και iPad, αλλά παρόμοιες λύσεις είναι διαθέσιμες για υπολογιστές με Windows και συσκευές Android.

Windows 10: Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση

Εάν απλώς μετακινείτε φωτογραφίες ή αρχεία μεταξύ δύο κοντινών υπολογιστών Windows 10, δεν χρειάζεστε τίποτα επιπλέον. Η δυνατότητα “Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση” των Windows 10 προστέθηκε ξανά στην Ενημέρωση Απριλίου 2018. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί πολύ όπως το AirDrop για Windows. Με αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη σε δύο υπολογιστές κοντά ο ένας στον άλλο, μπορείτε να στείλετε γρήγορα οτιδήποτε—ακόμα και αρχεία, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Κοινή χρήση που είναι ενσωματωμένη στον Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10. Τα αρχεία μεταφέρονται μέσω Bluetooth ή Wi-Fi.

Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Κοινόχρηστες εμπειρίες και ενεργοποιήστε την “Κοινή χρήση κοντά”. Μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να σας στείλει περιεχόμενο, αλλά θα πρέπει να συμφωνείτε κάθε φορά που κάποιος θέλει να σας στείλει κάτι.

  Πώς να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας από το δίσκο συστήματος στα Windows 10

Android: Αρχεία από την Google (και Γρήγορη κοινή χρήση)

Στο μέτωπο του Android, η Google εργάζεται σε μια λειτουργία “Fast Share” που λειτουργεί όπως το AirDrop και το Nearby Sharing. Μέσω ενός συνδυασμού Bluetooth και Wi-Fi, θα σας επιτρέψει να μοιράζεστε αρχεία, φωτογραφίες, ακόμη και αποσπάσματα κειμένου με άλλα άτομα στη γύρω περιοχή.

Αυτή η δυνατότητα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα—9to5Google ανακάλυψε μια έκδοση σε εξέλιξη τον Ιούνιο του 2019. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος.

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία αυτή η δυνατότητα, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε την επίσημη Αρχεία από την Google εφαρμογή. Περιλαμβάνει ένα Λειτουργία “κοινή χρήση εκτός σύνδεσης”. που χρησιμοποιεί την κοινή χρήση αρχείων peer-to-peer για την αποστολή αρχείων σε κάποιον άλλο με την εφαρμογή Files by Google σε κοντινή απόσταση. Με άλλα λόγια, λειτουργεί πολύ όπως το AirDrop—δύο άτομα με εγκατεστημένο το Files by Google μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να στείλουν αρχεία εμπρός και πίσω χρησιμοποιώντας Bluetooth.

  25 χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι χρήστες των Windows 10

Εναλλακτικές λύσεις μεταξύ πλατφορμών του AirDrop

Τα κλασικά εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων δικτύου εξακολουθούν να λειτουργούν καλά με υπολογιστές Windows, Mac, ακόμη και συστήματα Linux. Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο δικτύου στο τοπικό σας δίκτυο. Με μόνο εργαλεία ενσωματωμένα στο λειτουργικό σας σύστημα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο δικτύου στη διαχείριση αρχείων του λειτουργικού σας συστήματος και να αντιγράψετε αρχεία εμπρός και πίσω.

Εάν αυτό είναι λίγο τεχνικό ή θέλετε να μεταφέρετε αρχεία μέσω Διαδικτύου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία συγχρονισμού αρχείων όπως Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, ή Apple iCloud Drive— το οποίο λειτουργεί και στα Windows. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων (ή φακέλων) με άλλους λογαριασμούς και θα είναι διαθέσιμα στο χώρο αποθήκευσης cloud άλλου ατόμου. Το Dropbox έχει ακόμη και ένα Λειτουργία «LAN Sync»., το οποίο θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε αρχείο που μοιράζεται μαζί σας κάποιος στο τοπικό δίκτυο θα μεταφερθεί μέσω του τοπικού σας δικτύου και όχι μέσω του διαδικτύου, εξοικονομώντας χρόνο και εύρος ζώνης λήψης.

  Πώς να ρυθμίσετε την ένταση ήχου ανά ώρα της ημέρας στα Windows 10

Εάν προτιμάτε να επιμείνετε στην αποστολή αρχείων μέσω του τοπικού δικτύου, δοκιμάστε Snapdrop. Είναι κάπως ένας κλώνος του AirDrop που βασίζεται στον ιστό. Σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες που βασίζονται στο web, μπορείτε να ανοίξετε το Snapdrop σε δύο συσκευές στο ίδιο τοπικό δίκτυο και να στείλετε ένα αρχείο—το αρχείο θα μεταφερθεί μέσω του τοπικού σας δικτύου και όχι μέσω Διαδικτύου.

Για αποστολή μεγαλύτερων αρχείων, σκεφτείτε μια υπηρεσία αποστολής αρχείων. Υπάρχουν πολλά εκεί έξω, αλλά Αποστολή Firefox είναι κατασκευασμένο από τη Mozilla και είναι δωρεάν. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στην υπηρεσία. Στη συνέχεια, σας δίνεται ένας σύνδεσμος που μπορείτε να στείλετε σε κάποιον και αυτό το άτομο μπορεί να ανοίξει τον σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησής του και να κατεβάσει τα αρχεία. Αυτό μεταφέρει τα αρχεία μέσω του Διαδικτύου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο χωρίς κανενός είδους λογαριασμό — μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε στο Google Chrome, στο Safari ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν είναι του Firefox.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βρούμε κανένα είδος προγράμματος-πελάτη Windows για AirDrop ή εφαρμογή Android που να είναι συμβατή με το AirDrop. Το AirDrop λειτουργεί μόνο μεταξύ συστημάτων macOS, iPhone και iPad.