Πώς να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Minecraft σε Linux

Θέλετε να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Minecraft στο Linux; Εάν ναι, πρέπει να εκτελείτε την έκδοση Java, καθώς η Microsoft επιτρέπει μόνο στους διακομιστές Linux Minecraft να εκτελούνται με αυτόν τον τρόπο. Για να εκτελέσετε έναν διακομιστή Minecraft σε Linux, θα χρειαστείτε το Java Runtime environment.platform με την έκδοση Java. Η εγκατάσταση Java μπορεί να είναι ενοχλητική. Ωστόσο, είναι απλό να εγκαταστήσετε την Java στο Linux, οπότε ας προχωρήσουμε!

Εγκαταστήστε Java Runtime

Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στην έννοια της φιλοξενίας ενός διακομιστή Minecraft σε λειτουργικό σύστημα Linux. Δεν θα εστιάσουμε συγκεκριμένα στη χρήση λειτουργικού συστήματος διακομιστή Linux, επειδή δεν απαιτείται. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε έναν αποκλειστικό διακομιστή Minecraft στο Linux, μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο και σας προτείνουμε τον διακομιστή Ubuntu.

Σημείωση: υπάρχουν πολλές εκδόσεις του περιβάλλοντος Java Runtime στο Linux, τόσο η επίσημη έκδοση της Oracle όσο και η εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα. Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε την επίσημη έκδοση της Oracle. Τούτου λεχθέντος, είναι απολύτως εντάξει να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση OpenJDK ως εναλλακτική και όλα θα πρέπει να εκτελούνται εξίσου καλά.

  Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Nvidia Beta σε Linux

Διακομιστής Ubuntu/Ubuntu

Ο χρόνος εκτέλεσης Java της Oracle δεν είναι εύκολο να εγκατασταθεί στο Ubuntu. Ωστόσο, η προσθήκη ενός PPA καθιστά αυτό πολύ λιγότερο πονοκέφαλο. Λόγω της φύσης του τρόπου λειτουργίας του διακομιστή Ubuntu, αυτός ο PPA θα πρέπει να λειτουργεί άψογα τόσο στον επιτραπέζιο υπολογιστή του Ubuntu όσο και στον διακομιστή Ubuntu. Ωστόσο, εάν προσθέσετε το PPA στον διακομιστή Ubuntu και βρείτε προβλήματα, εξετάστε το ενδεχόμενο εγκατάστασης του χρόνου εκτέλεσης OpenJDK JRE ως εναλλακτική.

Για να προσθέσετε το Oracle Java Runtime PPA στο σύστημά σας, ανοίξτε ένα τερματικό και εισαγάγετε τα εξής:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java

Εκτελέστε την apt update για να ανανεώσετε τις πηγές λογισμικού του Ubuntu.

sudo apt update

Μετά την εκτέλεση της ενημέρωσης, χρησιμοποιήστε το apt upgrade για να εγκαταστήσετε τυχόν ενημερώσεις που εμφανίζονται.

sudo apt upgrade -y

Τέλος, εγκαταστήστε την Oracle Java από το αποθετήριο λογισμικού.

sudo apt install oracle-java9-installer

sudo apt install oracle-java9-set-default

Διακομιστής Debian/Debian

Το Debian μπορεί να έχει πρόσβαση στο Ubuntu Oracle Java PPA. Για να το προσθέσετε, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο /etc/apt/sources.list. Ανοίξτε ένα τερματικό και εκκινήστε το Nano.

Η Oracle Java δεν λειτουργεί; Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα.

sudo nano /etc/apt/sources.list

Επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα στον επεξεργαστή Nano:

#Webupd8

deb https://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu έμπιστος κύριος
deb-src https://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu αξιόπιστο κύριο

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux από ένα τηλέφωνο Android με το DriveDroid

Αποθηκεύστε το πρόγραμμα επεξεργασίας Nano με Ctrl + O και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το τερματικό για να προσθέσετε το κλειδί GPG λογισμικού του PPA.

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys EEA14886

sudo apt-get update

Τέλος, εγκαταστήστε Java.

sudo apt-get install oracle-java9-installer

sudo apt-get install oracle-java9-set-default

echo oracle-java9-installer shared/accepted-oracle-license-v1-1 select true | sudo /usr/bin/debconf-set-selections

Rhel/Fedora/OpenSUSE

Η Oracle έχει αρκετά καλή υποστήριξη για όλα τα λειτουργικά συστήματα Linux που βασίζονται στο Redhat, επομένως η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη. Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε προβλήματα, μπορεί να θέλετε να το εξετάσετε εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα.

Για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Oracle Java Runtime Environment, μεταβείτε στη σελίδα λήψης και λάβετε το νεότερο RPM.

Μετά τη λήψη, ανοίξτε το τερματικό, το CD στον κατάλογο ~/Downloads και εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Fedora/Rhel

sudo dnf jre-8u171-linux-x64.rpm

ή

sudo yum jre-8u171-linux-x64.rpm

Suse

sudo zypper jre-8u171-linux-x64.rpm

Εκτελέστε το Minecraft Java Edition Server

Αφού δουλέψει η Java, το δύσκολο μέρος έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το μόνο που μένει να κάνετε είναι να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Εφαρμογή διακομιστή Minecraft Java Edition και τρέξε το. Κατά τη λήψη, ανοίξτε ένα τερματικό χρησιμοποιήστε την εντολή MV για να τοποθετήσετε την εφαρμογή διακομιστή σε κατάλληλη τοποθεσία.

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα διακομιστή, ίσως χρειαστεί να κάνετε λήψη και να τοποθετήσετε το αρχείο με μη αυτόματο τρόπο. Οι παρακάτω οδηγίες είναι ειδικά για όσους εκτελούν έναν διακομιστή Minecraft σε λειτουργικό σύστημα που έχει ρυθμίσει τη σωστή δομή φακέλου Home.

mkdir ~/Minecraft/server/

mv ~/Downloads/server.jar ~/Minecraft/server/

Εκτελέστε τον διακομιστή χωρίς κεφαλή (χωρίς GUI) με:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar ~/Minecraft/server/server.jar nogui

Εναλλακτικά, εκτελέστε τον διακομιστή Minecraft με μια διεπαφή GUI:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar ~/Minecraft/server/server.jar

Τώρα που εκτελείται ο διακομιστής έκδοσης Java Minecraft, θα πρέπει να διανείμετε τη διεύθυνση IP για αυτόν. Για καλύτερα αποτελέσματα, φιλοξενήστε αυτόν τον διακομιστή στο σπίτι σας σε LAN. Εάν πρέπει να φιλοξενήσετε ένα διαδικτυακό, σκεφτείτε να το κάνετε σε ένα VPS όπως το DigitalOcean, καθώς προσφέρουν εξαιρετικές τιμές για την εκτέλεση εφαρμογών Linux.

  Πώς να εξορύξετε κρυπτονομίσματα Bitcoin Gold (BTG) σε Linux χρησιμοποιώντας το Minergate

Σημείωση: εάν εκτελείτε διαδικτυακό διακομιστή, βεβαιωθείτε ότι η θύρα 25565 προωθείται διαφορετικά ο διακομιστής δεν θα λειτουργήσει!

Για να βρείτε την τοπική διεύθυνση IP, εκτελέστε σε ένα τερματικό:

ip addr show | grep 192.168.1

Αυτή η εντολή θα απομονώσει το LAN IP του διακομιστή.

Από εκεί, διανείμετε τη διεύθυνση IP σας σε οποιονδήποτε χρειάζεται να συνδεθεί και δώστε εντολή στους παίκτες να προσθέσουν την IP στον πελάτη Minecraft.

Εκτελείτε τον διακομιστή Minecraft online και όχι μόνο σε LAN; Θα χρειαστεί να μεταβείτε και να βρείτε την εξωτερική διεύθυνση IP του διακομιστή σας. Η εύρεση αυτής της διεύθυνσης θα πρέπει να είναι εύκολη στους περισσότερους πίνακες εργαλείων VPS.