Πώς να εξορύξετε κρυπτονομίσματα Bitcoin Gold (BTG) σε Linux χρησιμοποιώντας το Minergate

Το Linux δεν ήταν πάντα εύκολο να εξορύξεις κρυπτονομίσματα. Μέχρι που ήρθε το Minergate. Τι είναι το Minergate; Το Minergate είναι μια υπηρεσία που διευκολύνει την εξόρυξη κρυπτονομίσματος Bitcoin Gold στο Linux. Διαθέτει ένα εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο που λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Το υπέροχο με αυτό είναι ότι με μερικά κλικ, ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Σκεύη, εξαρτήματα

Αυτό το άρθρο εξηγεί μόνο πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για την εξόρυξη Bitcoin Gold. Προϋποθέτει ότι έχετε ήδη το υλικό που απαιτείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το υλικό σας μπορεί να αντεπεξέλθει στις ενεργειακές απαιτήσεις και επιλέξετε να εκτελέσετε αυτήν την εφαρμογή ούτως ή άλλως, κινδυνεύετε να καταστρέψετε το υλικό σας που δεν επισκευάζεται. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας μπορεί να χειριστεί τις απαιτήσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων πριν ξεκινήσετε.

Εγκαταστήστε το Minergate

Η χρήση αυτού του εργαλείου απαιτεί πολύ λίγη τεχνογνωσία και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει με ευκολία. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Minergate. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία και δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ. Αφού εγγραφείτε, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το εργαλείο Minergate GUI miner.

Το επίσημο εργαλείο εξόρυξης Minergate υποστηρίζει επίσημα το Ubuntu και το Fedora. Τούτου λεχθέντος, άλλες διανομές Linux έχουν καταλάβει πώς να το κάνουν να λειτουργήσει επίσης. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο λειτουργικό σας σύστημα Linux.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε και να εγκαταστήσετε το Stremio σε Linux

Ubuntu

Μεταβείτε στη σελίδα λήψης για το Minergate GUI miner και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης δίπλα στο λογότυπο του Ubuntu. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και μεταβείτε στις “Λήψεις”. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο πακέτου Deb για να το ανοίξετε στο κέντρο λογισμικού του Ubuntu. Κάντε κλικ στο «εγκατάσταση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στο φάκελο ~/Downloads.

cd ~/Download

Εγκαταστήστε το Minergate μέσω του εργαλείου συσκευασίας dpkg.

sudo dpkg -i minergate-8.1.deb

Τέλος, διορθώστε τυχόν εξαρτήσεις που μπορεί να λείπουν με το apt install -f.

sudo apt εγκατάσταση -f

Debian

Καθώς το Ubuntu και το Debian έχουν τις ίδιες βασικές τεχνολογίες, η εγκατάσταση του αρχείου πακέτου Debian για το Minergate GUI miner λειτουργεί καλά. Για να το αποκτήσετε, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα λήψης και κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο “Ubuntu”. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν για να ανοίξετε το αρχείο Debian με το εργαλείο εγκατάστασης του πακέτου Gdebi. Κάντε κλικ στο «εγκατάσταση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Διαφορετικά, εγκαταστήστε μέσω τερματικού με:

cd ~/Downloads

sudo dpkg -i minergate-8.1.deb

sudo apt install -f

Arch Linux

Το Arch δεν υποστηρίζεται επίσημα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, καθώς υπάρχει διαθέσιμο πακέτο AUR για εγκατάσταση.

Σημείωση: η έκδοση Minergate που είναι διαθέσιμη για το Arch είναι αυτή τη στιγμή η έκδοση 7.1 και όχι η 8 όπως αυτές που υποστηρίζονται επίσημα.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο πακέτου Pacman για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του πακέτου Git.

sudo pacman -S git

Με την πιο πρόσφατη έκδοση του Git να λειτουργεί, χρησιμοποιήστε το για να πάρετε το πακέτο Minergate από το AUR.

git clone https://aur.archlinux.org/minergate.git

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο makepkg, δημιουργήστε και εγκαταστήστε το Minergate. Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που το makepkg εγκαθιστά τις περισσότερες εξαρτήσεις, ορισμένες ενδέχεται να μην εγκατασταθούν. Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο εδώ.

makepkg -si

Μαλακό καπέλλο

Μεταβείτε στη σελίδα λήψης για το Minergate GUI miner και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης δίπλα στο λογότυπο Fedora Linux. Όταν τελειώσετε, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και μεταβείτε στο φάκελο “Λήψεις”. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο RPM για να το ανοίξετε στο λογισμικό Gnome. Κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πώς να παρακολουθήσετε τα Twitch Streams χωρίς πρόγραμμα περιήγησης στο Linux

Εναλλακτικά, εγκαταστήστε το Minergate στο Fedora με το τερματικό και το DNF. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας την εντολή CD και μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο ~/Downloads.

cd ~/Downloads

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο πακέτου DNF.

sudo dnf install minergate-8.1.rpm

OpenSUSE

Το Suse και το Fedora χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα πακέτων, επομένως οι χρήστες του Suse δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση του Fedora RPM για χρήση του Minergate. Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη σελίδα λήψης και κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στο “Fedora”. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων, κάντε κλικ στο «Λήψεις» και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Minergate RPM. Ολοκληρώστε κάνοντας κλικ στην “εγκατάσταση” μέσα στο λογισμικό Gnome.

Θέλετε να εγκαταστήσετε μέσω τερματικού; Χρησιμοποιήστε το CD για να μετακινηθείτε στο ~/Downloads και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το με το Zypper.

cd ~/Downloads

sudo zypper install minergate-8.1.rpm

Χρήση του Minergate

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Minergate, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής, αναζητήστε το “Minergate” και κάντε κλικ σε αυτό. Μόλις εκκινήσετε, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Minergate και επιλέξτε «Έναρξη εξόρυξης».

  Πώς να παίξετε το Far Cry 5 στο Linux

Από προεπιλογή, το Minergate θα ξεκινήσει την εξόρυξη ενός εναλλακτικού νομίσματος. Εφόσον θέλουμε να εξορύξουμε Bitcoin Gold, κάντε κλικ στο εικονίδιο της αξίνας για να επιλέξετε το σωστό νόμισμα. Το Minergate τείνει να κρύβει ορισμένα νομίσματα, επομένως ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το κουμπί “εμφάνιση όλων”.

Το εργαλείο εξόρυξης Minergate υποστηρίζει πολλά διαφορετικά νομίσματα. Ψάξτε, βρείτε το “BTG” και κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη εξόρυξης”. Αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα τη διαδικασία εξόρυξης.

Η ταχύτητα εξόρυξης και η αποτελεσματικότητα εξαρτώνται από το πόσο ισχυρός είναι ο υπολογιστής σας. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η απόκτηση BTG διαρκεί πολύ, επομένως μην περιμένετε να εξαργυρώσετε αμέσως. Αφήστε το να τρέχει στο παρασκήνιο και ξεχάστε το. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα ξυπνήσετε με μερικά δωρεάν νομίσματα!

Εξόρυξη άλλων νομισμάτων

Το εργαλείο εξόρυξης GUI του Minergate είναι πολύ εύκολο στη χρήση και επιτρέπει στους χρήστες να εξορύσσουν πολλά νομίσματα ταυτόχρονα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι μόνο με το Bitcoin Gold, σκεφτείτε να ενεργοποιήσετε ένα από τα άλλα δημοφιλή νομίσματα στο εργαλείο. Για να ξεκινήσετε την εξόρυξη εναλλακτικών νομισμάτων παράλληλα με το Bitcoin Gold, επιστρέψτε στο μενού εξόρυξης και κάντε κλικ στο «start mining». Αμέσως, η εξόρυξη πρέπει να ξεκινήσει.

Κατανοήστε ότι εάν επιλέξετε να εξορύξετε πολλά νομίσματα ταυτόχρονα, θα μπορούσε να αφαιρέσει τη δύναμη της εξόρυξης BTG. Εάν ο μόνος σας στόχος είναι να κερδίσετε BTG, επιλέξτε ένα κάθε φορά και μείνετε σε αυτό.