Οδηγός για την απεμπλοκή της δραστηριότητάς σας

Με λίγη τεχνογνωσία, είναι σχετικά εύκολο να παρακάμψετε τα μπλοκ VPN στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς και γιατί εμφανίζονται οι αποκλεισμοί VPN και, στη συνέχεια, θα παρέχουμε ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεπεράσετε αυτά τα διαδικτυακά εμπόδια. Τέλος, θα παρουσιάσουμε τέσσερις από τους πιο παρόχους VPN της αγοράς με ενσωματωμένα εργαλεία ξεμπλοκαρίσματος που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο της εμπειρίας σας στο Διαδίκτυο.

Ο διαδικτυακός κόσμος φαίνεται να γίνεται πιο επικίνδυνος και πιο περίπλοκος κάθε μέρα. Πρώτον, οι ειδικοί σε θέματα απορρήτου αποκαλύπτουν ότι τα δεδομένα μας στο Διαδίκτυο παρακολουθούνται, σαρώνονται και πωλούνται σε τρίτους. Για να καταπολεμηθεί αυτό, η βιομηχανία εικονικών ιδιωτικών δικτύων ενισχύθηκε για να παρέχει κρυπτογραφημένες συνδέσεις και ανώνυμες υπηρεσίες. Οι ιστότοποι και οι κυβερνήσεις απάντησαν αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί VPN, περιορίζοντας περαιτέρω τα δικαιώματά μας ως διαδικτυακών πολιτών. Είναι μια συνεχής μάχη πέρα ​​δώθε, και καμία πλευρά δεν μπορεί να κρατήσει μια αόριστη νίκη.

Οι ακόλουθοι πάροχοι έχουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αθέμιτων αποκλεισμών VPN:

NordVPN – Το καλύτερο για μπλοκ VPN – Το NordVPN είναι το ελβετικό μαχαίρι VPN, με ρύθμιση, διακομιστή ή διαμόρφωση για να παρακάμπτεται κάθε απαγόρευση VPN, γεωμπλοκάρισμα ή προσπάθεια επιτήρησης.
Surfshark – Θέλετε να νικήσετε το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας ή κάτι παρόμοιο; Ενεργοποιήστε το Surfshark και αφήστε την εφαρμογή σας να φροντίσει για την προηγμένη διαμόρφωση.
ExpressVPN – Ένα ισχυρό κρυπτογραφημένο δίκτυο με σύγχρονα πρωτόκολλα σήραγγας βελτιστοποιημένα για ταχύτητα και ασφάλεια.
IPVanish – Εμπιστεύονται χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο για την παροχή πραγματικά ιδιωτικών συνδέσεων στο δωρεάν και ανοιχτό Διαδίκτυο
VyprVPN – Ελαφριές εφαρμογές και σοβαρές διατάξεις απορρήτου μέσω του πρωτοκόλλου Chameleon και ενός ιδιόκτητου δικτύου διακομιστών

Τα μπλοκ VPN μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικά, αλλά υπάρχουν τρόποι να τα παρακάμψετε. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους, μπορείτε να ξεπεράσετε τον τοίχο της λογοκρισίας και να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμό.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Γιατί αποκλείονται τα VPN

Τα VPN είναι εργαλεία που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμένουν ιδιωτικοί και ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Κρυπτογραφούν πληροφορίες που συνήθως μεταδίδονται σε ανοιχτή μορφή, επιτρέποντας σε όλους να σερφάρουν, να ψωνίσουν και να μεταδώσουν ροή χωρίς να ανησυχούν ότι κάποιος κλέβει τα δεδομένα τους. Εάν προστατεύουν τους ανθρώπους και προσθέτουν χρήσιμες λειτουργίες περιήγησης στον ιστό, γιατί να μπλοκάρει κάποιος ένα VPN;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους μια υπηρεσία VPN θα μπορούσε να αποκλειστεί. Τα περισσότερα από αυτά είναι αμφιλεγόμενα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γι’ αυτό οι χρήστες συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να κρυφτούν γύρω από τους αποκλεισμούς για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς εμπόδια. Ακολουθούν ορισμένες ομάδες που συνήθως αποκλείουν την πρόσβαση VPN.

Ιστοσελίδες ροής βίντεο – Υπηρεσίες όπως το Netflix, το YouTube, το BBC iPlayer και άλλες συμμετέχουν σε αυτό που είναι γνωστό ως γεωγραφικός περιορισμός του περιεχομένου τους. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, θα έχετε πρόσβαση σε ορισμένα βίντεο με άδεια. Εάν ταξιδεύετε πέρα ​​από τα σύνορα στον Καναδά ή το Μεξικό, θα χάσετε ξαφνικά την πρόσβαση σε αυτές τις ταινίες. Αυτός ο αποκλεισμός περιοχής μπορεί να παρακαμφθεί χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες εναλλαγής διακομιστή ενός VPN. Με τη σειρά τους, πολλές από αυτές τις υπηρεσίες μπλοκάρουν τα VPN για να διατηρήσουν το περιεχόμενό τους. Το Netflix είναι μια από τις πιο επιθετικές εταιρείες που μπλοκάρει τα VPN.

Κυβερνητική λογοκρισία – Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να λογοκρίνουν περιεχόμενο εντός των συνόρων τους, φιλτράροντας ιστότοπους και υπηρεσίες που θεωρούν ότι είναι απαράδεκτες ή αντιπαραγωγικές. Οι περισσότεροι πολίτες διαφωνούν φυσικά με αυτές τις αποφάσεις και στρέφονται στα VPN για να ανακτήσουν τη σύνδεσή τους σε ένα ανοιχτό, χωρίς λογοκρισία Διαδίκτυο. Οι κυβερνήσεις με τη σειρά τους μπλοκάρουν τις υπηρεσίες VPN για να διατηρήσουν τον έλεγχό τους. Η Κίνα έχει παγκόσμια φήμη ότι λογοκρίνει σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυό της και αποκλείει ενεργά τις υπηρεσίες VPN τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Φίλτρα χώρου εργασίας – Οι εταιρείες συχνά αποκλείουν μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους εργαζόμενους παραγωγικούς. Δεν είναι ασυνήθιστο να μην έχετε πρόσβαση στο Facebook, στο Google, στο Reddit και σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικών μέσων από ένα τερματικό εργασίας. Είναι συχνά δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακάμψετε αυτούς τους αποκλεισμούς, γι’ αυτό πολλές εταιρείες έχουν ενεργοποιήσει τους αποκλεισμούς VPN.

Σχολική λογοκρισία – Τα πανεπιστήμια φιλτράρουν συχνά το περιεχόμενο από τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης και της τάξης, τόσο για να εμποδίζουν τους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε απαράδεκτο περιεχόμενο όσο και για να προστατεύουν τους ανηλίκους από επιβλαβές υλικό. Τα VPN μπορούν να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς με ευκολία, γι’ αυτό συνήθως αποκλείονται στα σχολικά δίκτυα.

Άλλοι ιστότοποι – Το Netflix δεν είναι η μόνη υπηρεσία που αποκλείει τα VPN. Ορισμένοι ιστότοποι απαγορεύουν εν μέρει και πλήρως την πρόσβαση σε χρήστες που χρησιμοποιούν VPN, συμπεριλαμβανομένου του Craigslist.

Συνιστώμενα VPN για παράκαμψη μπλοκ VPN

Το πόσο αποτελεσματικά αποκλείεται ένα VPN συχνά σχετίζεται περισσότερο με την ίδια την υπηρεσία παρά με την κυβέρνηση ή την επιχείρηση που το μπλοκάρει. Για παράδειγμα, εάν μια εταιρεία ρίξει μια κουβέρτα σε μια σειρά από IP, μια υπηρεσία VPN μπορεί να το ξεπεράσει αλλάζοντας τις διευθύνσεις IP που προσφέρει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πράγματα όπως μπλοκ Netflix ή ισχυρές προσπάθειες λογοκρισίας σε κυβερνητικό επίπεδο.

  Οι καλύτεροι δωρεάν συλλέκτες και αναλυτές sFlow αξιολογήθηκαν το 2020

Για να διατηρήσετε την πρόσβασή σας στο διαδίκτυο όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή και ελεύθερη, χρησιμοποιήστε ένα από τα παρακάτω VPN. Είναι γρήγορα, αξιόπιστα, εύκολα στη χρήση και προσφέρουν τις καλύτερες συνδέσεις και τις καλύτερες δυνατότητες απορρήτου στην αγορά.

1. NordVPN

Το NordVPN έχει έναν τόνο διακομιστών και είναι όλοι αστραπιαία. Το δίκτυο είναι περίπου 5.200+ ισχυροί κόμβοι με τοποθεσίες σε περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, ο καθένας άρτια συντονισμένος για εξαιρετικές ταχύτητες και εντυπωσιακά επίπεδα ιδιωτικότητας. Αυτός ο αριθμός αλλάζει συνεχώς καθώς το NordVPN προσαρμόζει τη λειτουργία του για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Με τον απίστευτο αριθμό επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας, θα μπορείτε πάντα να βρίσκετε έναν γρήγορο διακομιστή χωρίς καθυστερήσεις που διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και ασφαλή. Το NordVPN σας κρατά ασφαλείς με προστασία από διαρροές DNS, έναν αυτόματο διακόπτη kill, αμέτρητο εύρος ζώνης και δωρεάν και ανώνυμη πρόσβαση σε λήψεις δικτύου torrent και P2P.

Μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες του NordVPN:

Η συνολική πολιτική μηδενικής καταγραφής καλύπτει τα πάντα, από την κίνηση μέχρι το εύρος ζώνης, τις διευθύνσεις IP, ακόμη και τις χρονικές σημάνσεις.
Ένα από τα καλύτερα VPN για αξιόπιστη πρόσβαση στο Netflix από οποιαδήποτε εικονική τοποθεσία.
Η ισχυρή κρυπτογράφηση επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα.
Επιλεγμένοι διακομιστές παρέχουν μια εκπληκτική κρυπτογράφηση SSL 2048-bit.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Πρόγραμμα 2 ετών (68% έκπτωση – σύνδεσμος παρακάτω)
Αξιολόγηση χρηστών GooglePlay: 4.3/5.0
Το Torrent/P2P επιτρέπεται ρητά
Με έδρα τον Παναμά
Πολιτική εγγύησης επιστροφής χρημάτων (30 ημέρες).

Μειονεκτήματα
Ορισμένοι διακομιστές μπορεί να είναι αργοί και αναξιόπιστοι
Οι εφαρμογές μπορεί να είναι λίγο περίπλοκες στη χρήση.

2. Surfshark

Ακριβώς όπως η μασκότ του, το Surfshark κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του διαδικτύου, με μυριάδες τρόπους για να παρακάμψετε αδιάφορα ακόμη και τα πιο σκληρά μπλοκ VPN. Πρώτα απ ‘όλα, χρησιμοποιούν τα πιο αποτελεσματικά πρωτόκολλα σήραγγας, τα οποία περιλαμβάνουν OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks, ακόμη και το πρωτοποριακό WireGuard. Και, καλυμμένο με κρυπτογραφία 256-AES-GCM, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα εκεί έξω που μπορούν να εισέλθουν βίαια στη σύνδεσή σας VPN.

Φυσικά, το πολύ λίγο δεν σημαίνει τίποτα, καθώς εμφανίζεται η απαγόρευση του OpenVPN της Αιγύπτου και το Great Firewall of China. Σε περιπτώσεις ακραίας λογοκρισίας στο διαδίκτυο, το Surfshark έχει μερικούς άσσους κρυμμένους στο μανίκι του.

Για ένα, κάθε ένας από τους 800+ διακομιστές τους είναι ικανός να ενεργοποιήσει στιγμιαία ισχυρή συσκότιση, η οποία μπερδεύει τη βαθιά επιθεώρηση πακέτων που χρησιμοποιείται από την κινεζική κυβέρνηση και το Netflix. Επιπλέον, η λειτουργία NoBorders του Surfshark εντοπίζει περιορισμούς δικτύου και διαμορφώνει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις για να τους παρακάμψει.

Προσθέστε σε αυτό διακομιστές μόνο με RAM και μια ισχυρή πολιτική καταγραφής και θα έχετε έναν από τους καλύτερους παρόχους για να παρακάμψετε οποιαδήποτε απαγόρευση VPN στη γη.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και προσφέρει απίστευτη πρόσβαση σε περιοχές όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Μέση Ανατολή. Η υπηρεσία λειτουργεί ένα δίκτυο 3.000 διακομιστών σε 94 διαφορετικές χώρες, καθένας από τους οποίους παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα δοκιμών ταχύτητας σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι δραστηριότητές σας προστατεύονται από κρυπτογράφηση AES 256-bit, μηδενικά αρχεία καταγραφής κυκλοφορίας και ενσωματωμένη προστασία από διαρροές DNS. Ανεξάρτητα από το πού ζείτε ή πού ταξιδεύετε, το ExpressVPN σας προσφέρει μια γρήγορη και ασφαλή σύνδεση στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Μερικά πράγματα που μας αρέσουν για την υπηρεσία τους:

Αξιόπιστη πρόσβαση στο Netflix, τόσο στον ιστότοπο όσο και στις εφαρμογές Netflix, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της υπηρεσίας να αποκλείσει τα VPN.
Εξαιρετικά εύχρηστες εφαρμογές για Windows, Mac, Linux, Android, iOS και άλλα.
Απεριόριστο εύρος ζώνης και κανένας περιορισμός στις λήψεις P2P ή torrent.
Εξαιρετική υποστήριξη πελατών 24/7 μέσω συνομιλίας ή e-mail.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 3 μήνες δωρεάν (49% έκπτωση – παρακάτω σύνδεσμος)
Αξιόπιστες και γρήγορες συνδέσεις
Πολύ απλό και εύκολο στη χρήση
Καμία πολιτική καταγραφής δεν εφαρμόζεται καλά
Εξυπηρέτηση πελατών 24/7.

Μειονεκτήματα
Ελαφρώς ακριβότερο από τον ανταγωνισμό.

4. IPVanish

Η παράκαμψη των μπλοκ λογοκρισίας είναι αυτό που κάνει το IPVanish καλύτερα και το κάνει με απίστευτη ταχύτητα. Το IPVanish λειτουργεί ένα δίκτυο με περισσότερους από 1.300 διακομιστές σε 60+ διαφορετικές χώρες. Αυτό διευκολύνει την εύρεση ενός διακομιστή χωρίς καθυστερήσεις, με χαμηλό πληθυσμό κοντά στη φυσική σας τοποθεσία. Όλη η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη με πρωτόκολλα AES 256-bit για να διασφαλιστεί ότι τρίτα μέρη δεν μπορούν ποτέ να ρίξουν μια ματιά στα δεδομένα σας. Υπάρχει επίσης προστασία από διαρροές DNS, διακόπτης αυτόματης απενεργοποίησης και εξαιρετική πολιτική καταγραφής μηδενικής κυκλοφορίας.

Το IPVanish περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες δυνατότητες:

Διαισθητικό προσαρμοσμένο λογισμικό για όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, των Chromebook και των tablet.
Απεριόριστες και ανώνυμες λήψεις Kodi streaming και torrent.
Εξαιρετικά γρήγοροι διακομιστές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας IPVanish.

5. VyprVPN

Το απόρρητο είναι ο βασικός παράγοντας λειτουργίας του VyprVPN. Η εταιρεία κατέχει και λειτουργεί ολόκληρο το δίκτυο διακομιστών της, και οι 700 σε 70 διαφορετικές τοποθεσίες. Αυτό τους δίνει απίστευτο έλεγχο στις διαμορφώσεις υλικού και προσαρμοσμένο λογισμικό. Κρατά επίσης τρίτα μέρη μακριά από την εικόνα, κάτι που είναι ιδανικό για κάθε επιχείρηση που στοχεύει στην ασφάλεια.

  6 Συμβουλές και κόλπα για να γίνετε Master Planner της Microsoft

Το VyprVPN κάνει επίσης πρωτοσέλιδα με ένα απίστευτο πρωτόκολλο γνωστό ως Chameleon. Αυτή η μοναδική δυνατότητα ανακατεύει τα μεταδεδομένα σε κάθε πακέτο πληροφοριών, μια διαδικασία που αποτρέπει τη βαθιά επιθεώρηση πακέτων για να νικήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα τείχη προστασίας αποκλεισμού VPN. Με τον Chameleon στη θέση του, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση με ασφάλεια στο διαδίκτυο όπου κι αν ταξιδεύετε, ακόμη και σε περιοχές με αυστηρούς νόμους λογοκρισίας όπως η Κίνα ή η Μέση Ανατολή.

Το VyprVPN περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Υποστήριξη για μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων επιτραπέζιων υπολογιστών, smartphone Android και iOS.
Νικήστε τον στραγγαλισμό του ISP για να διατηρήσετε μια γρήγορη σύνδεση στο σπίτι, στην εργασία ή στο εξωτερικό.
Η πολιτική μηδενικής καταγραφής καλύπτει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα αιτήματα DNS.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το VyprVPN.

Πώς λειτουργούν τα μπλοκ VPN

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να αποκλείσετε την πρόσβαση των χρηστών σε ένα VPN, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Πολλές φορές αυτές οι μέθοδοι τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη για να χτιστεί ένας ακόμη πιο ισχυρός τοίχος ενάντια στα VPN. Όλα έχουν λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε είτε εσείς είτε ο πάροχος VPN.

Αποκλεισμός ιστοσελίδων VPN – Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο του VPN, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη του VPN. Αυτή είναι μια βασική μορφή αποκλεισμού VPN που είναι εκπληκτικά κοινή και αρκετά εύκολο να παρακαμφθεί.

μπλοκ IP – Τα VPN εκχωρούν τις δικές τους διευθύνσεις IP στις συσκευές σας κάθε φορά που συνδέεστε. Αυτά δεν σχετίζονται με το όνομα ή τον λογαριασμό σας με κανέναν τρόπο, κάτι που σας βοηθά να παραμείνετε ανώνυμοι. Μπορούν, ωστόσο, να χρησιμοποιηθούν για να αποκλείσουν την πρόσβασή σας. Το μόνο που έχει να κάνει ένας διαχειριστής δικτύου ή ISP είναι να απαγορεύσει το εύρος των IP που διαχειρίζεται το VPN σας και ουσιαστικά θα κλειδωθείτε. Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές μεθόδους αποκλεισμού VPN, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο εύκολες λύσεις.

Βαθιά επιθεώρηση πακέτων – Μία από τις πιο προηγμένες τεχνικά μορφές αποκλεισμού VPN. Η βαθιά επιθεώρηση πακέτων εξετάζει προσεκτικά τα κρυπτογραφημένα πακέτα πληροφοριών που αποστέλλονται από κάθε πηγή. Αναλύοντας τις μεθόδους κρυπτογράφησης, ένας ISP μπορεί να προσδιορίσει εάν τα δεδομένα ήταν κρυπτογραφημένα από ένα VPN, καθιστώντας εύκολο τον αποκλεισμό. Το DPI δεν σπάει την κρυπτογράφηση ούτε διαβάζει τα δεδομένα σας, απλώς κοιτάζει τις μετα-πληροφορίες, σαν να σαρώνει τη διεύθυνση σε έναν φάκελο που έπεσε κάποιος στο ταχυδρομείο.

Μπλοκάρισμα λιμένων – Το Διαδίκτυο λειτουργεί στέλνοντας δεδομένα μέσω διαφόρων θυρών, όπως τα αυτοκίνητα που περνούν μέσα από μια σήραγγα. Το πρότυπο για την κυκλοφορία Ιστού είναι η θύρα 80, επομένως εάν ένας ISP ή διαχειριστής δικτύου αποκλείσει αυτήν τη θύρα, δεν θα μπορούσε να περάσει καμία κίνηση στο Διαδίκτυο. Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται συχνότερα από τους παρόχους VPN είναι το OpenVPN, το οποίο ταξιδεύει μέσω της θύρας 1194. Ένας συνηθισμένος τρόπος για να αποκλείσετε τα VPN είναι να σταματήσετε όλη την κίνηση από αυτήν και μερικές άλλες σχετικές θύρες. Το καλό λογισμικό VPN σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τις θύρες και τα πρωτόκολλα, καθιστώντας αυτή μια αρκετά εύκολη μέθοδο αποκλεισμού VPN.

Πώς να παρακάμψετε μπλοκ VPN

Οι περισσότερες μέθοδοι αποκλεισμού VPN λένε ρητά στους χρήστες τους ότι η δραστηριότητά τους έχει διακοπεί. Είναι εύκολο να δείτε πότε το VPN σας έχει αποκλειστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να το πετύχετε αυτό. Η παράκαμψη του μπλοκ VPN θα απαιτήσει λίγη δοκιμή και λάθη. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δείτε ποια λειτουργεί για εσάς.

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον ιστότοπο ενός VPN

Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα που αποκλείει τα VPN, η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το VPN σας πριν φύγετε. Εάν απλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, αναζητήστε εναλλακτικές τοποθεσίες για τη λήψη του λογισμικού του VPN, όπως αγορές εφαρμογών και παρόμοια. Σε αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο VPN και να ξεκινήσετε τη λήψη:

Χρήση Μετάφραση Google ως αυτοσχέδιο πληρεξούσιο. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο, επιλέξτε οποιαδήποτε γλώσσα πηγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που εμφανίζεται στα δεξιά.
Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως QuickProxτο οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο μέσω ενός διακομιστή μεσολάβησης ανωνυμοποίησης.
Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor για πρόσβαση στον ιστότοπο και λήψη του λογισμικού (δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες).

Αλλάξτε τις θύρες κυκλοφορίας VPN

Στην περίπτωση των μπλοκ VPN που εμποδίζουν την κυκλοφορία μέσω συγκεκριμένων θυρών, μπορείτε συχνά να επαναφέρετε την πρόσβαση αλλάζοντας απλώς τη θύρα που χρησιμοποιεί το λογισμικό σας. Η μέθοδος για να το κάνετε αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τη διαμόρφωση του παρόχου σας, αλλά χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να το δοκιμάσετε. Εάν το VPN σας δεν προσφέρει μια προρυθμισμένη λίστα θυρών, δοκιμάστε τις παρακάτω.

Θύρα TCP 80 – Η κοινή θύρα που χρησιμοποιείται από όλη την μη κρυπτογραφημένη διαδικτυακή κίνηση. Αυτό είναι εγγυημένο ότι θα ξεμπλοκαριστεί, καθώς όλα τα αιτήματα HTTP το χρειάζονται για την ανταλλαγή δεδομένων. Ωστόσο, οι περισσότερες τεχνικές βαθιάς επιθεώρησης πακέτων εντοπίζουν γρήγορα την κυκλοφορία VPN μέσω αυτής της θύρας.
Θύρα TCP 443 – Η θύρα που χρησιμοποιείται συνήθως από την επισκεψιμότητα HTTPS, η οποία χρησιμοποιείται από ιστότοπους ηλεκτρονικών αγορών, παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ιστότοπους τραπεζών κ.λπ. Αυτή η θύρα σπάνια αποκλείεται, καθώς θα περιόριζε σοβαρά τις ασφαλείς, κανονικές διαδικτυακές δραστηριότητες.

  Πώς να δείτε πόσα χρήματα έχουν σταλεί σε μια διεύθυνση Bitcoin

Δημιουργήστε ένα SSH Tunnel

Οι σήραγγες SSH (Secure SHell tunnels) είναι μια έξυπνη μέθοδος περιτυλίγματος πακέτων δεδομένων σε ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης, ώστε να μπορούν να περάσουν μέσα από αποκλεισμούς VPN χωρίς να εντοπιστούν. Το SSH χρησιμοποιείται ευρέως για την ασφαλή μεταφορά αρχείων από έναν υπολογιστή σε άλλο, αλλά η τεχνολογία μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί για τακτική διαδικτυακή κίνηση. Είναι λίγο πιο αργή από άλλες μεθόδους, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Για να ξεκινήσετε με τις σήραγγες SSH, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη έρευνα. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα τούνελ SSH σε Linux καθώς και σε Mac, αλλά οι χρήστες των Windows θα πρέπει να κάνουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια σήραγγα SSH για να αποκρύψετε την επισκεψιμότητα VPN σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Χρησιμοποιήστε ένα SSL/TLS Tunnel

Κάπως παρόμοια με την παραπάνω μέθοδο, οι σήραγγες SSL (Secure Socket Layer tunnels) χρησιμοποιούν την ασφαλή θύρα 443 και αναδιπλώνουν τα δεδομένα σε ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης που παρέχεται από το πρωτόκολλο SSL. Αυτό είναι επιπλέον της κρυπτογράφησης του VPN, αλλά επειδή η κρυπτογράφηση SSL είναι «στην κορυφή», είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ότι τα πακέτα είναι επισκεψιμότητα VPN, η οποία σας επιτρέπει να περάσετε το μπλοκ χωρίς προβλήματα.

Για να επωφεληθείτε από μια σήραγγα SSL, θα πρέπει να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε το στήθος λογισμικό. Δεν είναι εύκολο ή γρήγορο να το ρυθμίσετε και θα χρειαστείτε αρκετές τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες στη γραμμή εντολών για να το πετύχετε. Ορισμένα VPN προσφέρουν διοχέτευση SSL μέσω των προσαρμοσμένων εφαρμογών τους, αν και αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Χρήση Shadowsocks (SOCKS5 Proxy)

Shadow Socks είναι μια εφαρμογή διακομιστή μεσολάβησης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή για την παράκαμψη της λογοκρισίας σε κυβερνητικό επίπεδο. Το εργαλείο είναι ουσιαστικά ένας διακομιστής μεσολάβησης που χρησιμοποιεί το SOCKS5, μια μέθοδο αποστολής δεδομένων μέσω μιας ιδιωτικής σήραγγας που προστατεύεται από ένα τείχος προστασίας. Είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στη διέλευση μπλοκ VPN και είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση.

Παράκαμψη μπλοκ VPN σε smartphone

Οι περισσότερες από τις παραπάνω μεθόδους είτε λειτουργούν καλύτερα σε επιτραπέζιους υπολογιστές είτε είναι αποκλειστικά σε περιβάλλοντα Windows, Mac και Linux. Εάν πρέπει να παρακάμψετε ένα μπλοκ VPN μέσω της σύνδεσής σας Android ή iOS, οι επιλογές σας είναι κάπως περιορισμένες.

Σε περίπτωση αποκλεισμού VPN στο σχολείο ή την εργασία, μπορείτε εύκολα να παρακάμψετε το πρόβλημα ενεργοποιώντας τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η αποκοπή της σύνδεσής σας με το τοπικό δίκτυο Wi-Fi καθιστά εξαιρετικά εύκολη την πρόσβαση στις τοποθεσίες που θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με την παράκαμψη του αποκλεισμού VPN.

Εάν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι δυνατά, όπως συμβαίνει με τη λογοκρισία σε κυβερνητικό επίπεδο, δοκιμάστε τις ακόλουθες λύσεις για να παρακάμψετε το μπλοκ VPN.

Χρησιμοποιήστε την έκδοση του Tor Browser για κινητά (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω). Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για το πώς να εγκαταστήσετε το Tor για Android και πώς να εγκαταστήσετε το Tor για iOS για να ξεκινήσετε.
Εναλλαγή θυρών μέσω του λογισμικού VPN σας. Η μέθοδος ποικίλλει ανάλογα με τον πάροχο σας, επομένως ελέγξτε τη σελίδα υποστήριξής του για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό.
Χρησιμοποίησε ένα Shadowsocks πελάτηςδιαθέσιμο τόσο για iOS όσο και για Android.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Πώς να προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε σε διαφορετική χώρα με ένα VPN

Χρήση Tor για παράκαμψη μπλοκ VPN

Το Tor Browser είναι μια απίστευτα ισχυρή υπηρεσία ανωνυμοποίησης που αξιοποιεί το δίκτυο Tor και τη δρομολόγηση onion για να μετατρέψει την επισκεψιμότητά σας σε εξαιρετικά κρυπτογραφημένα μη ανιχνεύσιμα δεδομένα. Το Tor λειτουργεί στέλνοντας πληροφορίες μέσω ενός δικτύου διακομιστών, καθένας από τους οποίους περνάει τυφλά πακέτα στους κόμβους μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο που παρακάμπτει τα περισσότερα μπλοκ VPN και παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα που δεν μπορούν να εντοπιστούν για εσάς ή την τοποθεσία σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Tor, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor, ανοίξτε το και ξεκινήστε το σερφ. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι θα έχετε μια απίστευτα αργή σύνδεση λόγω όλης της κρυπτογράφησης και της επαναδρομολόγησης της κυκλοφορίας. Επίσης, δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη μεγάλων αρχείων, ροή βίντεο ή λήψη torrent. Το ίδιο το Tor είναι ακόμη και μπλοκαρισμένο σε ορισμένες περιοχές, επομένως η λύση δεν είναι 100% αξιόπιστη.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λήψης και χρήσης του προγράμματος περιήγησης Tor.

Είναι νόμιμη η παράκαμψη μπλοκ VPN;

Αυτή είναι μια ευρεία ερώτηση που δεν έχει απλή απάντηση. Σε γενικές γραμμές, η χρήση διαφόρων μεθόδων κρυπτογράφησης για την παραβίαση των μπλοκ VPN δεν είναι παράνομη. Αυτό που κάνετε αφού παρακάμψετε ένα μπλοκ VPN μπορεί να είναι μια άλλη ιστορία, ωστόσο.

Ορισμένες χώρες έχουν θεσπίσει νόμους που επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να αναλάβουν ειδικά μέτρα εάν κάποιος περάσει κρυφά από ένα μπλοκ VPN και διαπράξει μια απαράδεκτη πράξη. Για παράδειγμα, εάν ένας ιστότοπος μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει απαγορευτεί και ένας χρήστης έχει πρόσβαση σε αυτόν ούτως ή άλλως, θα μπορούσαν να ληφθούν νομικά μέτρα. Χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέρη στη Μέση Ανατολή συχνά παίζουν με νόμους αυτής της φύσης, επομένως φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τους τοπικούς κανονισμούς πριν χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω.

Η παράκαμψη ενός VPN σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους εργασίας συνήθως δεν έχει αρνητικές νομικές συνέπειες. Μπορείτε, ωστόσο, να παραβιάσετε τους δικούς τους κανονισμούς και να καταλήξετε να χάσετε τη δουλειά σας ή να αποβληθείτε. Αυτό δεν είναι τόσο πιθανό να συμβεί, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρακάμπτετε έναν σκόπιμο αποκλεισμό VPN.