Τι είναι ένα έξυπνο σπίτι?

Οποιοδήποτε σπίτι μπορεί να είναι ένα έξυπνο σπίτι, είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα στούντιο είτε για μια έπαυλη. Είναι οι ισχυρές συνδέσεις που το κάνουν έξυπνο. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για τα έξυπνα σπίτια—και πώς να αρχίσετε να συνδυάζετε τα δικά σας, αν σας ενδιαφέρει.

Τα έξυπνα σπίτια είναι όλα διαφορετικά

Επίσημος ορισμός του «smarthome» δεν υπάρχει. Αυτό που ξεκίνησε ως πιο τσιτάτο έχει μπει σε κοινή χρήση, αλλά κανένα άτομο ή εταιρεία δεν εφηύρε τα έξυπνα σπίτια, ούτε μπορούν να διεκδικήσουν απόλυτη κυριαρχία στον τομέα. Η τεχνολογία Smarthome είναι ακόμα στα σπάργανα. Ακόμη και μεταξύ εκείνων που το έχουν υιοθετήσει, ένα smarthome μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό από το άλλο. Οι διαφορές περιλαμβάνουν ποιες έξυπνες συσκευές υπάρχουν στο σπίτι και ακόμη και πόσες από αυτές τις συσκευές υπάρχουν.

Στον πυρήνα του, ένα έξυπνο σπίτι ίσως ορίζεται καλύτερα ως ένας χώρος διαβίωσης με συνδεδεμένη τεχνολογία που προορίζεται να βελτιώσει το σπίτι. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έξυπνους θερμοστάτες, έξυπνα φώτα, έξυπνα βύσματα ή καταστήματα, έξυπνα κουδούνια πόρτας και κλειδαριές ή φωνητικούς βοηθούς όπως το Google Assistant και η Alexa. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός των παραπάνω, όλων των παραπάνω ή να είναι εξ ολοκλήρου άλλες έξυπνες συσκευές.

Το τι είναι ένα smarthome για εσάς εξαρτάται από το τι θέλετε να βγάλετε από αυτό. Και για να το καταλάβετε αυτό απαιτεί να γνωρίζετε τι κάνουν οι διάφορες έξυπνες συσκευές, ποιες είναι οι δυνατότητες και πόσα θέλετε να ξοδέψετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Sparklines στα Φύλλα Google

Οι έξυπνοι θερμοστάτες μπορούν να προγραμματίσουν μόνοι τους

Πριν από λίγα χρόνια, έξυπνους θερμοστάτες ήταν ίσως η πρώτη συσκευή που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έβαλαν στο σπίτι τους. Η υπόσχεση ήταν ευθεία. ο θερμοστάτης θα σας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από ό,τι κοστίζει να αγοράσετε.

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ένας έξυπνος θερμοστάτης θα μάθει πότε τείνετε να φεύγετε από το σπίτι, όταν επιστρέφετε σπίτι, ποια είναι η προτιμώμενη θερμοκρασία σας χειμώνα και καλοκαίρι. Στη συνέχεια, από μόνο του, θα αρχίσει να ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού σας με βάση αυτές τις πληροφορίες. Η διδασκαλία είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή της θερμοκρασίας όταν αισθάνεστε την ανάγκη.

Η διαδικασία υποτίθεται ότι είναι πολύ πιο απλή από ό,τι προβλέπουν οι προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες. Και με τη λειτουργία της θέρμανσης και του κλιματιστικού σας μόνο όταν χρειάζεται, θα εξοικονομήσετε χρήματα. Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεστε έναν έξυπνο θερμοστάτη, αλλά αν σας αρέσει η ιδέα της απλής διεπαφής, των αυτόματων χειριστηρίων και του τηλεχειριστηρίου, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα Φωλιά ή Ecobee.

Έξυπνα φώτα και βύσματα προσφέρουν φωνητικό έλεγχο και πολλά άλλα

Τα έξυπνα φώτα και τα έξυπνα βύσματα διατίθενται σε διάφορες μορφές. Οι λαμπτήρες και τα βύσματα δεν απαιτούν γνώσεις εγκατάστασης, ενώ οι διακόπτες και οι πρίζες αντικαθιστούν τους υπάρχοντες παραδοσιακούς διακόπτες και πρίζες φωτισμού. Αυτό που θα επιλέξετε εξαρτάται από το επίπεδο άνεσης σας όταν εργάζεστε με την ηλεκτρική καλωδίωση και πιθανώς την ηλικία του σπιτιού σας. Το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Έξυπνοι λαμπτήρες, όπως ο Philips Hue σειρά, διατίθενται σε μια σειρά χρωμάτων που μπορείτε να αλλάξετε αμέσως. Αλλά θα χρειαστείτε ένα για κάθε φως που θέλετε να κάνετε έξυπνο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Ένας έξυπνος διακόπτης φώτων, όπως αυτοί που κατασκευάζονται από Lutron, μπορεί να κοστίσει περίπου όσο μια έξυπνη λάμπα ή δύο ενώ ελέγχετε πολλά ή όλα τα φώτα ενός δωματίου. Αλλά δεν θα έχετε χαρακτηριστικά που αλλάζουν χρώμα. Συνήθως, οποιαδήποτε επιλογή έχει ενσωμάτωση φωνητικού βοηθού, αν και μερικές φορές απαιτείται διανομέας.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χάρτη στους Χάρτες Google

Οι έξυπνες πρίζες και οι έξυπνες πρίζες έχουν γενικά τα ίδια χαρακτηριστικά — τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοματισμό, ενσωμάτωση φωνητικού βοηθού και παρακολούθηση ενέργειας. Η κύρια διαφορά είναι η ευκολία εγκατάστασης και ο χώρος. Για να χρησιμοποιήσετε ένα έξυπνο βύσμα όπως του Σόνοφ, συνδέστε το σε μια πρίζα και, στη συνέχεια, συνδέστε μια συσκευή σε αυτήν. Δεν απαιτείται καλωδίωση. Αλλά θα προεξέχει από την πρίζα σας και ανάλογα με το μοντέλο θα πιάσει λίγο χώρο. TopGreener’s Η έξυπνη πρίζα αντικαθιστά την υπάρχουσα πρίζα, επομένως εμπλέκεται η καλωδίωση. Αλλά θα είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο, ακριβώς όπως οι τρέχουσες πρίζες σας.

Έξυπνα κουδούνια πόρτας και κλειδαριές παρέχουν ψηφιακή είσοδο

Δεν είναι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού σας που μπορείτε να συνδέσετε με το τηλέφωνο και το tablet σας. Με έξυπνη κλειδαριά σαν του Schlage, θα έχετε περισσότερο έλεγχο για το ποιος μπορεί να εισέλθει στο σπίτι σας. Αντί να μοιράζετε τα κλειδιά μόνο για να μην επιστραφούν ποτέ, μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση με pin ή εφαρμογή στην κλειδαριά σας. Και όταν δεν χρειάζεται πλέον, μπορείτε να ανακαλέσετε αυτήν την πρόσβαση. Η εγκατάσταση μιας έξυπνης κλειδαριάς δεν είναι πολύ πιο δύσκολη από την αντικατάσταση μιας τυπικής κλειδαριάς, επομένως αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπείτε σε smarthomes.

  Πώς να φτιάξετε τούβλα στο Minecraft

Τα έξυπνα κουδούνια πόρτας μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Θα θελήσετε να αξιολογήσετε εάν έχετε ενεργή καλωδίωση κουδουνιού για να ξεκινήσετε, καθώς αυτό θα καθορίσει ορισμένες από τις επιλογές σας. Εάν έχετε καλωδιώσεις που λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε Φωλιά προς το Δαχτυλίδι, και τα υπάρχοντα κουδούνια σας θα εξακολουθούν να λειτουργούν. Εάν δεν το κάνετε, θα χρειαστείτε κάτι τροφοδοτείται από μπαταρία. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα κουδούνια πόρτας θα σας δώσουν βίντεο όταν κάποιος πλησιάζει την πόρτα σας ή αν ανιχνευτεί άλλη κίνηση. Εάν έχετε ενσύρματο κουδούνι, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο ανά πάσα στιγμή.

Μεταξύ του κουδουνιού της πόρτας και της κλειδαριάς, θα μπορείτε να δείτε ποιος βρίσκεται στο σπίτι σας και, εάν χρειάζεται, να παραχωρήσετε πρόσβαση. Για παράδειγμα, ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να φύγει ενώ είστε έξω και μπορεί να θέλετε να το αφήσετε να μπει αμέσως.

Οι βοηθοί φωνής δένουν τα πάντα

Ίσως παρατηρήσετε ότι δεν αναφέραμε κόμβους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βοηθοί φωνής όπως το Google Home και η Alexa σκοτώνουν το κέντρο smarthome και γενικά αυτό είναι καλό. Με έναν φωνητικό βοηθό, μπορείτε να συνδέσετε τις διάφορες συσκευές σας για να τις κάνετε να λειτουργούν σε συνεργασία.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο συσκευών —ή ένα ολόκληρο σπίτι— και μπορείτε να δημιουργήσετε ρουτίνες αυτοματισμού που φροντίζουν τα πράγματα για εσάς. Εάν ξεχνάτε συχνά να σβήνετε τα φώτα ή να κλειδώνετε μια πόρτα πριν φύγετε, μια καθημερινή ρουτίνα μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Σαν ένα διανομέα smarthome, κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με τον φωνητικό βοηθό σας μπορεί να ελεγχθεί από μία μόνο εφαρμογή. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να θυμάστε ποια εφαρμογή κατασκευαστή ελέγχει μία συσκευή.

Και, ενώ κάποιοι μπορεί να πουν ότι όχι