Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου καταγραφής κλήσεων και των SMS στο Android Oreo

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας βασικών δεδομένων από το τηλέφωνό σας Android στο Google Drive. Είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος Android. Η λειτουργία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και συνήθως δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για πράγματα όπως οι επαφές σας, τα μηνύματα Gmail, οι κωδικοί πρόσβασης WiFi, τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω Hangouts και άλλα πράγματα. Μέχρι το Android Oreo, η λίστα των αντιγράφων ασφαλείας δεν περιελάμβανε το αρχείο καταγραφής κλήσεων και τα SMS. Ορισμένα τηλέφωνα, ειδικά τα τηλέφωνα Pixel, είχαν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας SMS και καταγραφής κλήσεων πολύ πριν από το Oreo, αλλά τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου καταγραφής κλήσεων και των SMS σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android με Oreo.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android με σπασμένο κουμπί λειτουργίας

Η ρύθμιση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχει ενσωματωθεί με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Google Drive και, όπως όλα τα άλλα στοιχεία για τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, έχετε την επιλογή να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε, επιλεκτικά.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείου καταγραφής κλήσεων και SMS

Αυτό είναι πραγματικά τόσο απλό όσο η ενεργοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Drive. Το μόνο ουσιαστικό είναι να έχετε Android Oreo στο τηλέφωνό σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα>Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν δεν το έχετε ήδη ενεργοποιήσει, ενεργοποιήστε το, επιλέξτε έναν λογαριασμό και, στη συνέχεια, επιλέξτε τι θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των στοιχείων της συσκευής σας στο Google Drive, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από την οθόνη Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή, εάν προτιμάτε να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου καταγραφής κλήσεων και των δεδομένων SMS, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

  Η ηχώ ταξινομεί τις ειδοποιήσεις κατά τύπο στην οθόνη κλειδαριάς σας και σας τις υπενθυμίζει [Android]

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ενώ αυτή είναι μια λειτουργία Android Oreo, ορισμένοι χρήστες που χρησιμοποιούν Android Oreo δεν τη βλέπουν. Μπορέσαμε να επαληθεύσουμε ότι η δυνατότητα εμφανίζεται σε τηλέφωνα Pixel, το Nexus 6P και το Nokia 3 και το Nokia 5, όλα με Android Oreo. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν Android Oreo στο Nexus 5X αναφέρουν ότι η λειτουργία λείπει και η αιτία είναι μέχρι στιγμής άγνωστη. Ίσως έχει να κάνει με την ενημέρωση Oreo που εκτελούν. Τα τηλέφωνα Pixel, το Nexus 6P και τα σετ Nokia λαμβάνουν ενημερώσεις Oreo σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία τους.

  Επαναφέρετε το παλιό εναλλάκτη καρτελών στο Chrome για Android

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Oreo στο τηλέφωνό σας αναβοσβήνοντας μια προσαρμοσμένη ROM, είναι πιθανό να μην δείτε αυτήν τη δυνατότητα. Είναι επίσης πιθανό ο κατασκευαστής της συσκευής σας να έχει αφαιρέσει αυτήν τη δυνατότητα. Αυτό είναι αναμενόμενο εάν έχετε ένα τηλέφωνο με πολύ τροποποιημένο Android Oreo και πολλές ανεπιθύμητες εφαρμογές από τον κατασκευαστή της συσκευής σας.

Δεν είναι δυνατή η λήψη του αρχείου καταγραφής κλήσεων και των πληροφοριών SMS μέσω της Αρχειοθέτησης Google. Μπορεί να εισαχθεί σε άλλη συσκευή Android, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφό του στην επιφάνεια εργασίας σας, τουλάχιστον όχι σε μορφή άμεσα προσβάσιμη. Δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας MMS.