Πώς να ενεργοποιήσετε την πολλαπλή διαδικασία στον Firefox αυτήν τη στιγμή

Οι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης σπάνια θεωρούνται μεγάλες ειδήσεις. Η Microsoft είναι μια από τις λίγες εταιρείες που κυκλοφορούν μεγάλες εκδόσεις προγραμμάτων περιήγησης και αυτές είναι επίσης συχνά ανεπαρκείς. Ο Firefox, ο Chrome και ο Opera ακολουθούν έναν κύκλο ταχείας κυκλοφορίας. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν πολλές νέες εκδόσεις αυτών των προγραμμάτων περιήγησης. Λίγες από αυτές τις εκδόσεις έχουν οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευθεί ως σημαντικό χαρακτηριστικό ή βελτίωση. Ο Firefox 57 θα είναι η σπάνια εξαίρεση. υλοποιεί πολλαπλές διαδικασίες. Στην πραγματικότητα, εάν εκτελείτε Firefox 54 ή νεότερη έκδοση, έχετε ήδη αυτή τη νέα δυνατότητα. Απλά πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε σωστά την πολλαπλή διαδικασία στον Firefox.

Ελέγξτε εάν η πολλαπλή διαδικασία είναι ενεργοποιημένη

Είναι πιθανό να έχετε ήδη ενεργοποιημένη την πολλαπλή διαδικασία στον Firefox. Για να ελέγξετε αν το κάνετε, ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε about:support στη γραμμή διευθύνσεων. Αναζητήστε το πεδίο Multiprocess Windows και ελέγξτε αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox

Ενεργοποίηση πολλαπλών διεργασιών στον Firefox

Εάν η πολυδιεργασία δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, θα χρειαστεί να αλλάξετε μερικές προτιμήσεις του Firefox. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων. Αποδεχτείτε την προειδοποίηση στην οθόνη.

Αναζητήστε την παρακάτω προτίμηση και ορίστε την τιμή της σε 1

accessibility.force_disabled

Στη συνέχεια, αναζητήστε αυτήν την προτίμηση και ορίστε την τιμή της σε False

accessibility.loadedInLastSession

Τέλος, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν την τιμή και επαναφέρετέ την.

accessibility.lastLoadDate

Περιορισμοί

Αυτό θα ενεργοποιήσει την πολλαπλή διεργασία στον Firefox, αλλά με ορισμένους περιορισμούς. Δεν πρόκειται να σας δώσει τον πλήρη, βελτιστοποιημένο Firefox που θα φέρει η έκδοση 57. Η πολλαπλή διαδικασία είναι ενεργοποιημένη αλλά εξακολουθεί να έχει περιορισμούς. Δεύτερον, τα πρόσθετα είναι ένα πρόβλημα. Ενδέχεται να εμποδίσουν τον Firefox από την εκτέλεση πολλαπλών διεργασιών.

  Πώς να κάνετε την Cortana να χρησιμοποιεί την Αναζήτηση Google σε Chrome και Firefox

Για να ελέγξετε ποιο πρόσθετο είναι πρόβλημα, χρειάζεστε ένα πρόσθετο που ονομάζεται, Αναφορά συμβατότητας πρόσθετου. Μόλις εγκαταστήσετε αυτό το πρόσθετο, ανοίξτε τον διαχειριστή πρόσθετων στον Firefox. Μεταβείτε στο about:addons ή στην καρτέλα Ctrl+Shift+A. Αυτό το πρόσθετο θα προσθέσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα που έχετε εγκαταστήσει.

Αναζητήστε το μήνυμα “Η πολλαπλή διαδικασία δεν είναι ενεργοποιημένη” δίπλα σε ένα πρόσθετο για να προσδιορίσετε εάν είναι συμβατό ή όχι. Εάν βρείτε ένα πρόσθετο που δεν είναι συμβατό, θα πρέπει να το αφαιρέσετε. Δεν υπάρχει λύση για αυτό, εκτός εάν ο προγραμματιστής αποφασίσει να κάνει το πρόσθετο συμβατό με πολλαπλές διεργασίες.

  Ρυθμίστε το δικό σας πλήκτρο συντόμευσης για να μετακινηθείτε μεταξύ καρτελών στον Firefox

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση χρησιμοποιώντας πολλαπλές διεργασίες εάν έχετε ένα μη συμβατό πρόσθετο χωρίς το οποίο απλά δεν μπορείτε να εργαστείτε, ωστόσο, διαθέτουμε ήδη την έκδοση 56 του Firefox. Η κυκλοφορία του Firefox 57 δεν είναι πολύ μακριά. Είτε θα πρέπει να επιμείνετε σε μια παλαιότερη έκδοση του προγράμματος περιήγησης είτε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την πολλαπλή επεξεργασία στη νεότερη έκδοση.