Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X

Η Apple παρουσίασε το iPhone αξίας 1000 δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Η σημαντική αύξηση της τιμής για αυτό το μοντέλο σας προσφέρει Face ID, Animoji και μια συσκευή που είναι όλη η οθόνη. Το iPhone X δεν έχει κουμπί αρχικής οθόνης. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο iPhone που το έχει καταργήσει. Το iPhone 7 ήταν το πρώτο μοντέλο iPhone που άλλαξε το κουμπί home από μηχανικό σε στατικό που μπορεί να ανιχνεύσει την πίεση. Η πλήρης αφαίρεση του κουμπιού Αρχική σελίδα σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα χρησιμοποιούν τη συσκευή. Το multitasking είναι διαφορετικό τώρα, αλλά το πιο πιεστικό ερώτημα είναι πώς τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X.

  Πώς να φέρετε όλες τις συνομιλίες σας σε μία με τον Ferdi

Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X

Σε όλα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone, πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αρχικής οθόνης για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Χωρίς κουμπί Home, πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό συνδυασμό κουμπιών για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X. Συγκεκριμένα, πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα το κουμπί τροφοδοσίας και αύξησης έντασης ήχου για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X (εικόνα ευγένεια Apple).

Το κουμπί λειτουργίας φαίνεται λίγο διαφορετικό στο iPhone X, αλλά η Apple δεν έχει αλλάξει τη θέση του. Είναι λίγο περισσότερο από ό,τι σε άλλα μοντέλα iPhone. Εάν κρατάτε το τηλέφωνο με την οθόνη στραμμένη προς εσάς, το κουμπί λειτουργίας εξακολουθεί να είναι το κουμπί που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Τα κουμπιά έντασης είναι ευτυχώς αμετάβλητα και σε αυτό το σημείο, είναι τα μόνα άθικτα κουμπιά που έχουν επιβιώσει τα τελευταία χρόνια επανασχεδιασμού της συσκευής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Face ID στο iPhone σας ενώ φοράτε μάσκα

FringeGate

Εάν παρακολουθήσατε την εκδήλωση της Apple τον Σεπτέμβριο του 2017 και μείνατε αρκετά για να παρακολουθήσετε τα βίντεο και τα παιχνίδια επίδειξης του iPhone X, πρέπει να έχετε δει τη μάλλον εμφανή μαύρη γραμμή στο επάνω μέρος του τηλεφώνου με όλες τις οθόνες. Αυτή η μαύρη γραμμή είναι όπου βρίσκονται το ηχείο του iPhone X και ο μπροστινός φακός της κάμερας. Προκειμένου να ενσωματωθούν αυτά τα δύο βασικά στοιχεία υλικού, το τηλέφωνο με όλες τις οθόνες έχει λίγο λιγότερη οθόνη που κάνει τα πάντα να φαίνονται σαν να έχουν κοπεί το περιθώριο του. Το ερώτημα είναι πώς θα μοιάζει το στιγμιότυπο οθόνης, δηλαδή θα έχει ένα τμήμα κομμένο από αυτό στην κορυφή;

  Αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βρει οποιοδήποτε κόμικ Calvin & Hobbes με βάση τη λέξη-κλειδί

Δεν υπάρχει τρόπος να πούμε με βεβαιότητα ποια μπορεί να είναι η θήκη μέχρι να αρχίσει να αποστέλλεται το iPhone X, αλλά είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ένα μέρος του στιγμιότυπου οθόνης δεν θα αποκοπεί. Η Apple μπορεί να έχει συμβιβαστεί με την αισθητική και την κοινή λογική όταν σχεδίαζε το ακουστικό των 1000 δολαρίων, αλλά πιθανότατα θα έχει την προνοητικότητα να επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν εξαιρετικά στιγμιότυπα οθόνης όπως πάντα.