Πώς να φέρετε όλες τις συνομιλίες σας σε μία με τον Ferdi

Έχετε βαρεθεί να εγκαθιστάτε το Slack, το Discord και πολλά άλλα εργαλεία παραγωγικότητας στο σύστημα Linux σας; Θέλετε να μπορούσαν να συνδυαστούν όλα σε ένα εύχρηστο πρόγραμμα; Αν ναι, πρέπει να ελέγξετε τον Ferdi.

Το Ferdi είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για Linux, Mac OS και Windows. Ενοποιεί προγράμματα όπως το Slack, το Discord, το Twitter, το Ημερολόγιο Google και πολλές άλλες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τον Ferdi να εργάζεται σε Linux.

Εγκατάσταση του Ferdi σε Linux

Η εφαρμογή Ferdi πρέπει να είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας πριν επιχειρήσετε να την εγκαταστήσετε. Ευτυχώς, η Ferdi υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων Linux μέσω πακέτων με δυνατότητα λήψης, καθώς και Flatpak.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, ξεκινήστε το αναζητώντας το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Με το παράθυρο του τερματικού ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Ferdi. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες, ρυθμίστε την εφαρμογή στο σύστημά σας Linux.

Ubuntu

Στο Ubuntu, μπορείτε να κάνετε την εφαρμογή Ferdi να λειτουργεί στον υπολογιστή σας κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας το πιο πρόσφατο πακέτο DEB. Για να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Ferdi DEB για το Ubuntu, εκτελέστε την παρακάτω εντολή wget.

wget https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi_5.7.0_amd64.deb

Αφού κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Ferdi στον υπολογιστή σας Ubuntu, εγκαταστήστε την χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt install.

sudo apt install ./ferdi_5.7.0_amd64.deb

Debian

Εάν χρησιμοποιείτε το Debian, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ferdi καθώς το πακέτο Ubuntu DEB είναι συμβατό. Για να πάρετε τα χέρια σας στο πακέτο Ferdi DEB, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή λήψης wget.

wget https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi_5.7.0_amd64.deb

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του πακέτου DEB, εγκαταστήστε την εφαρμογή Ferdi στον υπολογιστή σας με Debian Linux χρησιμοποιώντας την εντολή dpkg. Λάβετε υπόψη σας κατά την εγκατάσταση. μπορεί να συναντήσετε σφάλματα. Αυτά μπορούν να διορθωθούν αργότερα.

sudo dpkg -i ferdi_5.7.0_amd64.deb

Εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα κατά την εγκατάσταση του πακέτου, μπορείτε να το διορθώσετε με την εντολή apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Εάν χρησιμοποιείτε το Arch Linux, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ferdi μέσω του αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Εγκαταστήστε τα πακέτα “git” και “base-devel” στο σύστημά σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

sudo pacman -S base-devel git

Με τα δύο πακέτα ρυθμισμένα, εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές για να ρυθμίσετε το βοηθητικό εργαλείο Trizen AUR. Αυτό το πρόγραμμα θα αυτοματοποιήσει την εγκατάσταση του Ferdi, επομένως δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με χειροκίνητη εγκατάσταση.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Ferdi στον υπολογιστή σας με το βοηθητικό εργαλείο Trizen AUR που έχει ρυθμιστεί στο σύστημα Arch Linux.

trizen -S ferdi-bin

Μαλακό καπέλλο

Για να δουλέψει ο Ferdi στο σύστημα Fedora Linux, μπορείτε να εκτελέσετε την παρακάτω εντολή εγκατάστασης dnf. Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη του πακέτου Ferdi RPM, καθώς το Fedora μπορεί να εγκαταστήσει πακέτα RPM απευθείας από το διαδίκτυο.

sudo dnf install https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi-5.7.0.x86_64.rpm

OpenSUSE

Εάν χρησιμοποιείτε OpenSUSE Linux, το καλύτερο στοίχημά σας για να δουλέψετε τον Ferdi στον υπολογιστή σας είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Flatpak.

  Γιατί οι υπηρεσίες ροής χρεώνουν επιπλέον για HD και 4K;

Flatpak

Για να δουλέψει ο Ferdi μέσω Flatpak, ξεκινήστε ενεργοποιώντας τον χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τις δύο εντολές παρακάτω για να δουλέψει ο Ferdi.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.getferdi.Ferdi

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ferdi σε Linux

Για να χρησιμοποιήσετε το Ferdi σε Linux, ανοίξτε την εφαρμογή. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Βρείτε το κουμπί «Δημιουργία δωρεάν λογαριασμού» μέσα στην εφαρμογή Ferdi και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, δημιουργήστε τον λογαριασμό σας για χρήση με την εφαρμογή. Εναλλακτικά, επιλέξτε το κουμπί «Χρήση Ferdi χωρίς λογαριασμό» εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό.

  Πότε δημιούργησα τον λογαριασμό μου Google;

Βήμα 2: Αφού περάσετε την οθόνη δημιουργίας λογαριασμού, θα δείτε το λογότυπο Ferdi, καθώς και ένα κουμπί “Έναρξη”. Επιλέξτε “Έναρξη” μέσα στην εφαρμογή.

Βήμα 3: Επιλέγοντας το κουμπί «Έναρξη», η Ferdi θα εμφανίσει ένα παράθυρο «Διαθέσιμες υπηρεσίες». Κοιτάξτε τις διαθέσιμες υπηρεσίες και επιλέξτε αυτή που θέλετε να προσθέσετε στο Ferdi.

Βήμα 4: Αφού προσθέσετε την πρώτη υπηρεσία στο Ferdi, μη διστάσετε να αναζητήσετε άλλες υπηρεσίες. Όταν προσθέσετε όλες τις υπηρεσίες που θέλετε να προσθέσετε στην εφαρμογή Ferdi, κάντε κλικ στο κουμπί “X” για να κλείσετε το παράθυρο υπηρεσιών.

Βήμα 5: Με τις υπηρεσίες που προστέθηκαν στο Ferdi, κοιτάξτε στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο για την υπηρεσία στην οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή. Αφού επιλέξετε την υπηρεσία, θα πρέπει να συνδεθείτε σε αυτήν.

  Πώς να δαμάσεις μια γάτα στο Minecraft

Μόλις συνδεθείτε στην υπηρεσία, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν κάθε φορά που φορτώνεται το Ferdi. Για να καταργήσετε την υπηρεσία, απλώς κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε την επιλογή «Διαγραφή υπηρεσίας» στο μενού δεξί κλικ.

Η ανάρτηση Πώς να φέρετε όλες τις συνομιλίες σας σε μία με τον Ferdi εμφανίστηκε πρώτα στο wdzwdz.