Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android TV

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά το Android TV (ή ο αποκωδικοποιητής) μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης όπως ένα τηλέφωνο ή tablet. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό, αλλά θα σας δείξουμε μια μέθοδο που λειτουργεί.

Ορισμένες συσκευές Android TV, όπως η Nvidia Shield TV, περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν το κάνουν, επομένως θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε αυτές τις συσκευές.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί μια επί πληρωμή εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται “Χαρτογράφηση κουμπιών,” που σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά τις ενέργειες οποιουδήποτε κουμπιού στο τηλεχειριστήριό σας.

  Ωχ! Το AppLock χρησιμοποιεί ένα μοτίβο πλήκτρων έντασης ήχου για να αποτρέψει την πρόσβαση σε εφαρμογές [Android]

Για να το αποκτήσετε, ανοίξτε το Google Play Store στο Android TV σας, πληκτρολογήστε “Button Mapper” στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή όταν εμφανιστεί στα αποτελέσματα.

Ψάχνω για

Επιλέξτε “Εγκατάσταση” στη σελίδα της εφαρμογής για να τη κατεβάσετε στη συσκευή σας. Όταν τελειώσει, επιλέξτε «Άνοιγμα» για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

Επιλέγω

Όταν την εκκινήσετε για πρώτη φορά, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να ξεκινήσετε την Υπηρεσία Προσβασιμότητας. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να ανιχνεύει τα κουμπιά που πατάτε. κάντε κλικ στο “OK”.

Κάντε κλικ

Στο μενού Ρυθμίσεις που ανοίγει, κάντε κύλιση προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Προτιμήσεις συσκευής».

Επιλέγω

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Προσβασιμότητα”.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube σε συσκευή iPhone, iPad ή Android

Επιλέγω

Βρείτε και επιλέξτε “Button Mapper” στη λίστα.

Επιλέγω

Ενεργοποιήστε τον διακόπτη “Ενεργοποίηση” για το Button Mapper και, στη συνέχεια, πατήστε “OK” στη σελίδα επιβεβαίωσης.

Ενεργοποίηση

Πίσω στην εφαρμογή Button Mapper, θα δείτε ένα εικονίδιο Κλείδωμα δίπλα σε μερικά από τα κουμπιά. Αυτά απαιτούν την αγορά εντός εφαρμογής 4,99 $ για διαμόρφωση. Επιλέξτε το κουμπί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. επιλέξαμε “Κουμπί μενού”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή “Προσαρμογή” στο επάνω μέρος.

Ενεργοποίηση

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποια ενέργεια κουμπιού θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Επιλέξαμε «Διπλό πάτημα».

Επιλέξαμε

Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το “Actions” στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Screenshot”.

  Το IFTTT φτάνει στο Google Play Store και φέρνει κανάλια Android

Επιλέγω

Τώρα, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την ενέργεια του κουμπιού που καθορίσατε (διπλό πάτημα, στην περίπτωσή μας), θα τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του

Μπορείτε να βρείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες και βίντεο που είναι προεγκατεστημένη στο Android TV ή στη συσκευή σας.

Για να μετακινήσετε τα στιγμιότυπά σας από την τηλεόραση σε άλλη συσκευή, η καλύτερη μέθοδος είναι να τα ανεβάσετε στο χώρο αποθήκευσης cloud. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, όπως π.χ Διοικητής αρχείου. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα στιγμιότυπα οθόνης σας οπουδήποτε.