Πώς να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο WiFi χρησιμοποιώντας WPS σε Android

Η σύνδεση σε ένα δίκτυο WiFi συνήθως περιλαμβάνει την επιλογή του δικτύου από μια λίστα διαθέσιμων δικτύων και την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης για αυτό. Έτσι λειτουργεί σε τηλέφωνα, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές. Υπάρχουν συσκευές που δεν εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες αλλά πρέπει ωστόσο να συνδεθούν σε δίκτυο WiFi. Για αυτές τις συσκευές, υπάρχει κάτι που ονομάζεται WPS, δηλαδή WiFi Protected Setup. Το WPS είναι κυρίως για συσκευές που δεν μπορούν να εισαγάγουν κωδικό πρόσβασης, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το WPS σε Android για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο WiFi.

WPS σε Android

Τη στιγμή της γραφής, η τρέχουσα έκδοση του Android είναι το Android 7 που υποστηρίζει WPS. Υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να αφαιρεθεί στην επόμενη έκδοση του Android, δηλαδή στο Android 8.

  Πώς να εκτελέσετε Linux σε Android με Linux Deploy

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Δίκτυο και Διαδίκτυο. Στην οθόνη Δίκτυο και Διαδίκτυο, πατήστε WiFi. Στην οθόνη Wi-Fi, θα δείτε μια επιλογή προτιμήσεων Wi-Fi. Πατήστε το. Η οθόνη προτιμήσεων Wi-Fi έχει δύο επιλογές WPS. Κουμπί WPS Push και εισαγωγή WPS Pin.

Εάν ο δρομολογητής σας διαθέτει κουμπί WPS, θα χρειαστεί να πατήσετε την επιλογή κουμπιού WPS Push. Πατήστε το κουμπί WPS στο δρομολογητή σας και, στη συνέχεια, πατήστε αυτήν την επιλογή στο τηλέφωνό σας Android για να συνδεθείτε στο δίκτυο.

Εάν ο δρομολογητής σας δεν διαθέτει κουμπί WPS και η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη μέσω PIN, πρέπει να πατήσετε την επιλογή WPS Pin Entry.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Tasker στο Android

Κανονικά, πρέπει πρώτα να πατήσετε το κουμπί WPS στο δρομολογητή σας, ωστόσο, μόλις πατήσετε την επιλογή WPS στο τηλέφωνό σας Android, σας δίνει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να πατήσετε το κουμπί στο δρομολογητή σας για να δημιουργήσετε τη σύνδεση.

Όταν πατήσετε την επιλογή WPS Pin Entry, το Android θα σας δώσει ένα οκταψήφιο PIN. Αυτό το PIN πρέπει να προστεθεί στον πίνακα ελέγχου/διαχειριστή του δρομολογητή σας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε πρόσβαση σε μια συσκευή, κατά προτίμηση επιτραπέζιο υπολογιστή, που είναι ήδη συνδεδεμένη στο δίκτυο WiFi, ώστε να μπορείτε να εισάγετε το PIN. Όπως και η επιλογή του κουμπιού WPS, έχετε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να εισαγάγετε το PIN στον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή σας.

  Πώς να αλλάξετε την προφύλαξη οθόνης στο Android TV

Είναι αυτονόητο ότι εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα PIN για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο WiFi, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απλώς τη μέθοδο SSID δικτύου και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Το κουμπί WPS είναι πιο γρήγορο και πιο βολικό, αλλά η μέθοδος PIN σίγουρα δεν είναι.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το WPS δεν θεωρείται ασφαλές, οπότε αν δεν το χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση συσκευών, είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε στο δρομολογητή σας.