Πώς να εκτελέσετε Linux σε Android με Linux Deploy

Θέλατε ποτέ να τρέξετε Linux σε Android; Αποδεικνύεται ότι μπορείτε, με μια εφαρμογή που ονομάζεται Linux Deploy. Πριν ενθουσιαστείς, πρέπει να ξέρεις κάτι. Η εφαρμογή θα λειτουργεί μόνο εάν η συσκευή Android στην οποία είναι εγκατεστημένη έχει πρόσβαση root. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Linux Deploy εκτελεί ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα Linux πλήρως μέσα στο σύστημα αρχείων Android. Είναι πολύ δύσκολο να τρέξετε έναν πυρήνα Linux και ένα περιβάλλον Chroot χωρίς αυτού του είδους τις τροποποιήσεις.

Για να αποκτήσετε root, αναζητήστε τον αριθμό μοντέλου, καθώς και τον αριθμό έκδοσης του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος στο τηλέφωνό σας Android. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό, κατευθυνθείτε προς xda-developers.com. Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο και πραγματοποιήστε αναζήτηση στα φόρουμ. Αυτή η κοινότητα είναι ιδανική για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση root στη συσκευή σας. Στην πραγματικότητα, το XDA έχει πολλά υπο-φόρουμ για μεμονωμένες συσκευές.

Εάν η τρέχουσα έκδοση του Android δεν σας επιτρέπει να αποκτήσετε εύκολα root, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε το LineageOS και να το εγκαταστήσετε. Είναι μια πλήρης αντικατάσταση της τρέχουσας έκδοσης του Android που βασίζεται σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα.

Ένας καλός λόγος για να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Lineage είναι ο εξής: ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών κλειδώνουν την έκδοση του Android που αποστέλλουν και καθιστούν σχεδόν αδύνατο να αποκτήσουν πρόσβαση root. Εάν συμβαίνει αυτό, η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αντικαταστήσετε αυτήν την έκδοση με κάτι άλλο. Το Lineage OS έχει ενσωματωμένο root και υποστηρίζει πολλές διαφορετικές συσκευές Android. Μάθετε περισσότερα για το Lineage OS εδώ!

Λήψη BusyBox

Το Linux Deploy τοποθετεί ένα πλήρως λειτουργικό λειτουργικό σύστημα Linux στο Android. Εξαιτίας αυτού, η ίδια η εφαρμογή απαιτεί ορισμένα εργαλεία συμβατά με Linux. Κυρίως, η εργαλειοθήκη BusyBox. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες στο Android να λειτουργήσουν το BusyBox, αλλά μακράν η πιο αξιόπιστη που υπάρχει είναι αυτή η εφαρμογή εδώ. Κατεβάστε το στη συσκευή σας Android και ανοίξτε την εφαρμογή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σήματα εικονιδίων εφαρμογών στο Android

Καθώς η εφαρμογή ανοίγει για πρώτη φορά, θα οδηγηθείτε στη διαδικασία εγκατάστασης του BusyBox. Κάντε κλικ στο κουμπί “εγκατάσταση” για να λάβετε το BusyBox. Η διαδικασία θα διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά (ανάλογα με το πόσο γρήγορη είναι η συσκευή σας). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κλείστε την εφαρμογή.

VNC

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εγκαταστήσουν οι χρήστες πριν χρησιμοποιήσουν την ανάπτυξη Linux είναι ένα πρόγραμμα προβολής VNC. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, αν και το Linux Deploy εγκαθιστά ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα μέσα στο Android, στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει στον χρήστη να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτό. Αυτό οφείλεται στον τρόπο κατασκευής του Android. Μια ωραία δουλειά είναι να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή προβολής VNC, για να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραφική διεπαφή για την εγκατάσταση Linux. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα προβολής VNC για Android, οπότε μη διστάσετε να εγκαταστήσετε όποιο θέλετε. Στο σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε VNC Viewer.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή lsof του Linux

Ανάπτυξη Linux με Linux Deploy

Όταν πληρούνται όλες οι απαιτήσεις (απόκτηση πρόσβασης root, εγκατάσταση BusyBox και εγκατάσταση προγράμματος προβολής VNC), η εγκατάσταση του Linux μπορεί να ξεκινήσει. Ξεκινήστε από λήψη της εφαρμογής Linux Deploy στη συσκευή σας. Όταν εγκατασταθεί η εφαρμογή, ανοίξτε την. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε το “VNC”. Επιπλέον, αναζητήστε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Το Linux Deploy δημιουργεί αυτόματα ένα. Καταγράψτε τα και μετά επιστρέψτε στην κύρια οθόνη.

Από το κουτί, το Linux Deploy θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον Debian Linux. Αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους χρήστες. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάξετε σε κάτι άλλο, κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, κάντε κλικ στο κουμπί «Έναρξη». Από εδώ, η εφαρμογή θα αναλάβει. Θα περάσει και θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση Debian Linux απευθείας στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android! Καθίστε αναπαυτικά, διαβάστε την προτροπή και περιμένετε!

Πρόσβαση στην εγκατάσταση Linux

Το Linux είναι εγκατεστημένο. Τώρα ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε πραγματικά. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Linux Deploy και κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής (αν δεν εκτελείται ήδη). Ανοίξτε την εφαρμογή VNC και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο συν για να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση. Στη διαχείριση σύνδεσης, υπάρχουν δύο πεδία: Διεύθυνση και Όνομα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα του εικονιδίου Delft στο Linux

Στην περιοχή “Διεύθυνση”, πληκτρολογήστε “localhost”. Στην ενότητα όνομα, πληκτρολογήστε ό,τι θέλετε να καλέσετε τη σύνδεση. Η συμπλήρωση των πληροφοριών δημιουργεί μια νέα σύνδεση και εμφανίζεται μια οθόνη σύνδεσης. Στο κάτω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί “σύνδεση”.

Από εδώ, το εργαλείο VNC θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που σημειώσατε νωρίτερα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εγκατάσταση Linux.

συμπέρασμα

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει κυριολεκτικά μια πλήρη εγκατάσταση Linux να λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή Android με ρίζες. Είναι απίστευτο. Μέσα στο πρόγραμμα προβολής, οι χρήστες έχουν τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο της εγκατάστασης Linux. Η εφαρμογή VNC, καθώς και ο διακομιστής VNC που εκτελείται από την εγκατάσταση Linux στο Android καθιστά δυνατή την εγκατάσταση προγραμμάτων, τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου, καθώς και συμβάντα αφής, πλήρη, καθαρό ήχο και πολλά άλλα!

Η δυνατότητα εκτέλεσης Linux σε Android αλλάζει το παιχνίδι. Για τόσο καιρό, οι λάτρεις του Linux ήθελαν μια φορητή εμπειρία (τηλέφωνο/tablet) με την αγαπημένη τους πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Δεδομένου του γεγονότος ότι έργα όπως το Firefox OS και το Ubuntu Touch έχουν επιβραδυνθεί, οι χρήστες θα πρέπει να συμβιβαστούν με εργαλεία όπως το Linux Deploy.