Πώς να εγκαταστήσετε τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο Android

Σχεδόν κάθε συσκευή Android αποστέλλεται με το Google Play Store. Είναι το επίσημο μέρος για να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια. Ωστόσο, το άνοιγμα του Android σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε και καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Το Google Play Store είναι, μακράν, το μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών που διατίθεται σε όσους χρησιμοποιούν Android. Είναι επίσης το πιο ασφαλές μέρος για λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών. Ωστόσο, εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει το Play Store ή απλώς σας ενδιαφέρουν εναλλακτικές λύσεις, ακολουθούν ορισμένες άλλες επιλογές:

Amazon Appstore: Είναι σε tablet Kindle Fire, αλλά μπορείτε να το εγκαταστήσετε και σε συσκευή Android. Επειδή υποστηρίζεται από την Amazon, είναι ένα αρκετά ασφαλές κατάστημα εφαρμογών για χρήση.
APKPure: Παρόμοια με το Play Store, έχει πολλές από τις ίδιες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της Google. Είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος λήψης εφαρμογών και παιχνιδιών που είναι κλειδωμένες στην περιοχή.
F-Droid: Ένα παλιό κατάστημα εφαρμογών Android που προορίζεται ειδικά για εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά έχει μερικές ωραίες εξειδικευμένες προσφορές.

  Μετατρέψτε μονάδες με αυτήν την εφαρμογή σχεδιασμού υλικού που έγινε σωστά [Android]

Η εγκατάσταση οποιουδήποτε από αυτά τα καταστήματα εφαρμογών στη συσκευή σας είναι αρκετά απλή. Η διαδικασία ονομάζεται “sideloading” και θα σας καθοδηγήσουμε.

Πρώτα, αποφασίστε ποιο κατάστημα εφαρμογών θέλετε. Για αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε το Amazon Appstore. Αναζητήστε την ενότητα λήψης στο τον ιστότοπο του καταστήματος εφαρμογών στη συσκευή σας Android.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ζητά να επιβεβαιώσετε τη λήψη του αρχείου APK. πατήστε “OK”.

Παρακέντηση

Μετά τη λήψη του αρχείου, πατήστε «Άνοιγμα» για να το εγκαταστήσετε.

Παρακέντηση

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή εγκατάστασης εφαρμογών από “άγνωστες πηγές”, δηλαδή οτιδήποτε δεν προέρχεται από το Google Play Store. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη αυτό, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας καθοδηγεί να πατήσετε «Ρυθμίσεις».

  Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Παρακέντηση

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπεται από αυτήν την πηγή”.

Ενεργοποίηση

Τώρα, επιστρέψτε και πατήστε “Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε πραγματικά το κατάστημα εφαρμογών.

Παρακέντηση

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατήστε «Άνοιγμα».

Παρακέντηση

Όταν το κατάστημα εφαρμογών είναι ανοιχτό, απλώς ακολουθήστε τη διαδικασία εγκατάστασης για να ξεκινήσετε.

ο

Την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι από το νέο κατάστημα εφαρμογών, θα πρέπει να του επιτρέψετε να εγκαταστήσει άγνωστες εφαρμογές, όπως ακριβώς κάναμε παραπάνω. Θα εμφανιστεί το ίδιο μήνυμα και θα σας οδηγήσει στη σελίδα ρυθμίσεων.

ο

Έχετε εισέλθει πλέον στον ευρύτερο κόσμο των εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών. Πηγαίνετε και κατεβάστε!

  Διαβάστε νέα μηνύματα WhatsApp από ένα αιωρούμενο γραφικό στοιχείο [Android]