Πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης μεταξύ επιφάνειας εργασίας και Android στον Firefox 29

Η Mozilla κυκλοφόρησε επιτέλους το Firefox 29, την τελευταία έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης ιστού της εταιρείας, για Windows, Mac, Linux και Android. Με την έκδοση 29, η Mozilla έκανε το ντεμπούτο της νέας διεπαφής Australis δανειζόμενη σε μεγάλο βαθμό από το Google Chrome. Αλλά εκτός από αυτό, η Mozilla έχει επίσης ανανεώσει τη δυνατότητα συγχρονισμού του προγράμματος περιήγησης. η νέα δυνατότητα συγχρονισμού είναι καλύτερη από ποτέ και δεν απαιτεί τώρα να αποθηκεύσετε τον ενοχλητικό κωδικό εξουσιοδότησης που δημιουργήθηκε αυτόματα (όπως στις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά μάλλον όλα τα δεδομένα σας συγχρονίζονται πλέον μέσω email και κωδικού πρόσβασης μέσω ενός λογαριασμού Firefox. Σε αυτόν τον οδηγό θα επισημάνουμε τη διαφορά μεταξύ των νέων και των παλιών μεθόδων συγχρονισμού, καθώς και θα σας δείξουμε πώς να συγχρονίζετε δεδομένα μεταξύ επιτραπέζιου υπολογιστή και Android στον Firefox 29.

Τι νέο υπάρχει στο Sync;

Η λειτουργία Firefox Sync, η οποία σας επιτρέπει να φορτώνετε τις ίδιες καρτέλες, σελιδοδείκτες και άλλα δεδομένα περιήγησης σε πολλές πλατφόρμες κινητών και επιτραπέζιων υπολογιστών, δεν είναι μια νέα ιδέα και υπάρχει εδώ και καιρό. Πριν από την έκδοση 29, η δυνατότητα συγχρονισμού απαιτούσε από τους χρήστες να αντιστοιχίσουν συσκευές που έπρεπε να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω ενός κωδικού εξουσιοδότησης που δημιουργήθηκε αυτόματα. Αλλά στην πιο πρόσφατη έκδοση, η εταιρεία έχει καταργήσει την προηγούμενη μέθοδο και τώρα σας δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίσετε τα δεδομένα απευθείας με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η διαδικασία θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε γρήγορα τα δεδομένα περιήγησής σας απευθείας από τους διακομιστές Firefox.

  Πώς να λάβετε έναν αριθμό χαρακτήρων από το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ στον Firefox

Ρύθμιση συγχρονισμού για Firefox 29 – Επιτραπέζιος υπολογιστής

Η νέα δυνατότητα συγχρονισμού στον Firefox 29 είναι αρκετά εύκολη στη χρήση. Σε περίπτωση που έχετε ήδη συνδέσει τις συσκευές σας, θα πρέπει πρώτα να τις αποσυνδέσετε ακολουθώντας τη μέθοδο που περιγράφεται παρακάτω. Ανοίξτε τον Firefox στην επιφάνεια εργασίας και κάντε κλικ στο κουμπί «Μενού» στα δεξιά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Επιλογές».

Μεταβείτε στην καρτέλα «Συγχρονισμός» και κάντε κλικ στην «Αποσύνδεση αυτής της συσκευής» που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου. Αυτά τα βήματα είναι απαραίτητα μόνο εάν είστε υπάρχων χρήστης Λογαριασμών Firefox και έχετε συνδέσει πολλές συσκευές. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να παραλείψετε αυτή τη διαδικασία.

  Λάβετε ειδοποίηση για το Android L's Heads Up στη συσκευή σας τώρα [No Root]

Εάν είστε νέοι στους λογαριασμούς Firefox, κάντε κλικ στο κουμπί Μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Σύνδεση για συγχρονισμό», όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Τώρα κάντε κλικ στο «Έναρξη» στη σελίδα που ακολουθεί.

Οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν απλώς να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό Firefox που συνήθιζαν να συγχρονίζουν πριν από το Firefox 29. Εάν δεν έχετε ακόμη λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κάνοντας κλικ στην επιλογή “Δημιουργία λογαριασμού” και στη συνέχεια συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής και επαληθεύοντας λογαριασμό μέσω email επιβεβαίωσης.

Μόλις συνδεθείτε, ο Firefox θα αρχίσει αυτόματα να συγχρονίζει τα δεδομένα για εσάς. Και μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Συγχρονισμός στις Επιλογές για να επιλέξετε αυτό που θέλετε να συγχρονίσετε.

  Κρυπτογραφημένο Android Media Vault Μεταμφιεσμένο ως εφαρμογή ρολογιού

Ρύθμιση συγχρονισμού για Firefox 29 – Κινητό

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Firefox σε Android, μεταβείτε στην οθόνη Ρυθμίσεις πατώντας το μενού (είτε στο κάτω άκρο της οθόνης είτε στην επάνω δεξιά γωνία) και πατήστε «Συγχρονισμός» και μετά «Έναρξη».

Τώρα απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Firefox και αφού συνδεθείτε, το Firefox Sync θα αρχίσει να ενημερώνει τις απαιτούμενες πληροφορίες στο Android σας. Όλες οι ανοιχτές καρτέλες του Firefox στον υπολογιστή σας, για παράδειγμα, είναι προσβάσιμες στο Android σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες Συγχρονισμός. Ομοίως, όλοι οι σελιδοδείκτες σας συγχρονίζονται και στις δύο πλατφόρμες.