Η Microsoft εξηγεί πώς η “Λήψη Cloud” επανεγκαθιστά τα Windows 10

Η ενημέρωση 20H1 των Windows 10 θα έχει μια “Λήψη Cloud” που θα κατεβάζει τα πιο πρόσφατα αρχεία των Windows από τη Microsoft και θα τα χρησιμοποιεί για την επανεγκατάσταση των Windows. Τώρα, ο Aaron Lower της Microsoft εξήγησε πώς ακριβώς θα λειτουργεί το Cloud Download.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο Windows Insider της Microsoft, το Lower εξετάζει το ιστορικό των ενσωματωμένων επιλογών επαναφοράς των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των κατατμήσεων ανάκτησης. Εξηγεί πώς λειτουργεί η ενσωματωμένη δυνατότητα Επαναφοράς των Windows 10:

Η επόμενη σημαντική βελτίωση ήρθε με τα Windows 10 και την ανάκτηση “χωρίς εικόνα”. Αυτό γίνεται με την κατασκευή ενός νέου αντιγράφου των Windows από την υπάρχουσα εγκατάσταση. Επειδή αυτή η προσέγγιση δεν χρησιμοποιεί εικόνα ανάκτησης, εξοικονομεί χώρο αποθήκευσης στο δίσκο και διατηρεί τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας. Το συμβιβασμό αυτής της προσέγγισης είναι ότι μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από 45 λεπτά και δεν μπορεί πάντα να επιδιορθώσει τα Windows εάν η εγκατάσταση είναι σε πολύ κακή κατάσταση ή είναι πολύ κατεστραμμένη. Εκεί μπορεί να βοηθήσει αυτή η τελευταία επιλογή λήψης cloud στο Reset this PC.

  Υπολογίστε πόσα πρέπει να πληρώσετε και συμπληρώστε όταν μοιράζετε τον λογαριασμό

Πέρα από τη λήψη κάποιου επιπλέον χρόνου και την απαίτηση μιας μη κατεστραμμένης εγκατάστασης των Windows, η τυπική δυνατότητα ανάκτησης χωρίς εικόνα έχει ένα άλλο πρόβλημα που δεν αναφέρει ο Lower: Εάν δεν έχετε εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, θα πρέπει να τις εγκαταστήσετε αφού ολοκληρώσετε την επαναφορά επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Η νέα δυνατότητα λήψης Cloud αποφεύγει αυτά τα μειονεκτήματα. Τώρα, αντί να προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα τα αρχεία που χρειάζεται από την τοπική αποθήκευση του υπολογιστή σας, τα Windows μπορούν να κάνουν λήψη των πιο πρόσφατων αρχείων εγκατάστασης των Windows από τους διακομιστές της Microsoft. Θα λάβετε τα πιο πρόσφατα αρχεία, επομένως δεν θα απαιτούνται μεγάλες ενημερώσεις στη συνέχεια. Είναι ακριβώς σαν να δημιουργείτε μια μονάδα USB με την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 και να την επανεγκαθιστάτε από αυτήν — εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τον κόπο να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης.

  Πώς να προσαρμόσετε τις ώρες ησυχίας, τώρα Focus Assist στα Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στην ενημέρωση 20H1 των Windows 10—που βρίσκεται σε εξέλιξη—θα πρέπει απλώς να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση και κάντε κλικ στο «Έναρξη» στην περιοχή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή. Αφού επιλέξετε είτε να διατηρήσετε τα αρχεία σας είτε να αφαιρέσετε τα πάντα από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιλέξετε “Λήψη Cloud” για λήψη των αρχείων εγκατάστασης από τους διακομιστές της Microsoft ή “Τοπική επανεγκατάσταση” για να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά αρχεία στο σύστημά σας.

Το Lower εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία επαναφοράς, επίσης. Συνοπτικά, τα Windows θα κατεβάσουν τα αρχεία και στη συνέχεια θα επανεκκινήσουν στο Windows RE, το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows. Η διαδικασία εγκατάστασης θα συγκεντρώσει τα προγράμματα οδήγησης από το τρέχον σύστημα Windows, διασφαλίζοντας ότι το υλικό σας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Θα “Εφαρμόσει επίσης προσαρμογές OEM συμπεριλαμβανομένων των προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows”, επομένως μην υπολογίζετε ότι θα αφαιρέσει όλο το bloatware που έχει εγκαταστήσει ο κατασκευαστής σας στον υπολογιστή σας. Ίσως εξακολουθείτε να χρειάζεστε τη λειτουργία Fresh Start για αυτό. Δείτε την ανάρτηση του ιστολογίου για περισσότερες λεπτομέρειες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη 90 Hz στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL

Το Cloud Download θα είναι επίσης διαθέσιμο στο περιβάλλον ανάκτησης που φορτώνεται εάν δεν μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα “Επαναφορά αυτού του υπολογιστή” για λήψη νέων αρχείων από τη Microsoft και επανεγκατάσταση των Windows, ακόμα κι αν τα ίδια τα Windows είναι κατεστραμμένα και δεν μπορούν να εκκινήσουν.

Ο Λόουερ σημειώνει ότι η σύνδεση μέσω ασύρματης δικτύωσης από το περιβάλλον ανάκτησης μπορεί να είναι ένα πρόβλημα – εξαρτάται από τον κατασκευαστή του υπολογιστή εάν θα φορτώσει προγράμματα οδήγησης που μπορούν να το ενεργοποιήσουν ή όχι.