Πώς να στείλετε μυστικά, αυτοκαταστροφικά μηνύματα στο Facebook Messenger

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει κρυπτογραφημένα μηνύματα αυτοκαταστροφής για την πλατφόρμα του Messenger. Η δυνατότητα έχει αρχίσει να διατίθεται στους χρήστες. Ονομάζεται «Μυστικά» μηνύματα και απαιτεί τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης να έχουν μια ενημερωμένη εφαρμογή Messenger για να τα στέλνει και να τα λαμβάνει. Η διεπαφή είναι λίγο πολύ η ίδια με αυτή των κανονικών μηνυμάτων και έχετε πρόσβαση σε emoji, αυτοκόλλητα και φωτογραφίες στη συσκευή σας. Αυτό που διαφέρει ελαφρώς είναι ο τρόπος αποστολής του μηνύματος. Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε μυστικά μηνύματα στο Facebook Messenger.

Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και πατήστε το κουμπί σύνταξης νέου μηνύματος επάνω δεξιά. Στην οθόνη “Νέο μήνυμα”, πατήστε “Μυστικό” επάνω δεξιά. Την πρώτη φορά που στέλνετε ένα μυστικό μήνυμα, το Messenger θα σας ειδοποιήσει ότι το μήνυμα που στέλνετε θα κρυπτογραφηθεί από τη μια συσκευή στην άλλη. Απλώς πατήστε “Ok” σε αυτήν την οθόνη για να συνεχίσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναμνήσεις αυτή τη μέρα στο Facebook

Επιλέξτε μια επαφή στην οποία θα στείλετε το μυστικό μήνυμα. Εάν η επαφή σας δεν διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του Messenger, δεν θα μπορεί να διαβάσει το μήνυμά σας. Δυστυχώς, η εφαρμογή Messenger δεν σας ενημερώνει εάν η επαφή που επιλέξατε θα μπορεί να δει το μήνυμά σας ή όχι. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον φίλο σας πριν στείλετε το μήνυμα.

Αφού επιλέξετε τον φίλο στον οποίο θέλετε να στείλετε το μήνυμα, εισαγάγετε το μήνυμά σας. Από προεπιλογή, τα μηνύματα δεν έχουν ρυθμιστεί σε αυτοκαταστροφή. Για να στείλετε ένα αυτοκαταστροφικό μήνυμα, πατήστε το μικρό κουμπί του χρονοδιακόπτη ακριβώς πάνω από το emoji με τους αντίχειρες. Επιλέξτε πόσο καιρό θα παραμείνει ορατό το μήνυμα και, στη συνέχεια, στείλτε το. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο αυτοκαταστροφής για δέκα δευτερόλεπτα ή μία ολόκληρη μέρα.

  Πώς να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε μιμίδια από το εσωτερικό του Facebook Messenger

Όταν έχετε ενεργοποιήσει την αυτοκαταστροφή, όλα τα μηνύματα στο νήμα ρυθμίζονται να αυτοκαταστρέφονται την ίδια χρονική περίοδο. Όταν λήξει, ούτε εσείς ούτε ο φίλος σας θα μπορείτε να δείτε ξανά αυτά τα μηνύματα. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό δεν θα ανακτήσει τα μηνύματα που έχουν ήδη λήξει. Κάθε μήνυμα που αυτοκαταστρέφεται έχει χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα τον χρόνο που απομένει μέχρι να αυτοκαταστραφεί.

Όταν λαμβάνετε ένα μυστικό μήνυμα, η ειδοποίηση/ειδοποίηση που λαμβάνετε στο τηλέφωνό σας δεν σας λέει από ποιον προέρχεται. Λέει απλώς «Κάποιος σου έστειλε ένα μήνυμα».

  Το Faces.im φέρνει ειδοποιήσεις για τους επικεφαλής συνομιλίας του Facebook στο Google Chrome

Μυστικά και αυτοκαταστροφικά μηνύματα μπορούν ακόμα να αναφέρονται, αλλά το χρονικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αναφερθούν είναι μικρότερο από αυτό των κανονικών μηνυμάτων. Τα μυστικά μηνύματα υπάρχουν ως ξεχωριστό νήμα συνομιλίας από τα κανονικά νήματα συνομιλίας. Εμφανίζονται στην καρτέλα Αρχική σελίδα στο Messenger.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή αποστολής μυστικού μηνύματος, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Messenger στο τηλέφωνό σας είναι ενημερωμένη. Εάν είναι ενημερωμένο και εξακολουθείτε να μην το βλέπετε, η λειτουργία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην περιοχή σας. Δώσε του λίγο χρόνο. Δεν είναι δυνατή η αποστολή μυστικών μηνυμάτων από την εφαρμογή Ιστού Messenger προς το παρόν.