Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναμνήσεις αυτή τη μέρα στο Facebook

Το Facebook έχει μια λειτουργία που ονομάζεται «Σε αυτήν την ημέρα», η οποία ουσιαστικά σας δείχνει αναμνήσεις από την ίδια μέρα από προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι, ως επί το πλείστον, ένα αβλαβές χαρακτηριστικό που σας θυμίζει τις καλές στιγμές, σας επιτρέπει να τις μοιραστείτε ξανά και σας δίνει έναν απλό τρόπο να βρίσκετε και να ελέγχετε ενοχλητικές αναρτήσεις σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να σκάψει οδυνηρές αναμνήσεις και να τις βάλει στην κορυφή της ροής ειδήσεων σας πρώτο πράγμα το πρωί. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αναμνήσεις “Αυτή τη μέρα” στο Facebook.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση επώδυνων αναμνήσεων στο Facebook. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία On This Day ή μπορείτε να αφαιρέσετε επιλεκτικά αναμνήσεις σχετικά με ένα συγκεκριμένο άτομο ή ημερομηνία. Εάν οι αναμνήσεις που συνεχίζουν να εμφανίζονται δεν σχετίζονται με ένα άτομο αλλά με ένα γεγονός ή ίσως το κατοικίδιο ζώο σας, η καλύτερη πορεία δράσης σας είναι να απενεργοποιήσετε τις αναμνήσεις On This Day.

  Πώς να αναγνωρίσετε και να επισημάνετε μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων του Facebook

Απενεργοποιήστε τις αναμνήσεις “Αυτή τη μέρα”.

Στην επιφάνεια εργασίας σας, επισκεφτείτε το Facebook και από τη στήλη στα αριστερά, αναπτύξτε την ενότητα Εξερεύνηση. Αναζητήστε το Memories και κάντε κλικ σε αυτό.

Στην οθόνη Μνήμες, θα δείτε δύο κουμπιά στο επάνω μέρος. Ειδοποιήσεις και Προτιμήσεις. Το κουμπί Ειδοποιήσεις θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις και ουσιαστικά να απενεργοποιήσετε αυτές τις μνήμες. Εάν θέλετε να τα απενεργοποιήσετε συνοπτικά, αυτό πρέπει να κάνετε.

Εάν θέλετε να φιλτράρετε επιλεκτικά ορισμένα άτομα ή συγκεκριμένες ημερομηνίες από αναμνήσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Προτιμήσεις.

Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να επιλέξετε ορισμένα άτομα για εξαίρεση από τις αναμνήσεις, καθώς και από ημερομηνίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το ένα είτε και τα δύο για να φιλτράρετε αυτό που βλέπετε στις αναμνήσεις σας.

  Πώς να διαγράψετε το Facebook

Στις εφαρμογές του Facebook, μεταβείτε στην καρτέλα χάμπουργκερ και πατήστε Αναμνήσεις. Στην οθόνη Αναμνήσεις, πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού επάνω δεξιά.

Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό μενού με δύο επιλογές. Ειδοποιήσεις και Προτιμήσεις. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις μνήμες, μεταβείτε στην οθόνη Ειδοποιήσεις και απενεργοποιήστε τις. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε ορισμένα άτομα ή/και ημερομηνίες από τις αναμνήσεις, μεταβείτε στις Προτιμήσεις και προσθέστε τις εξαιρέσεις.

Για αυτό πρόκειται. Οι ρυθμίσεις συγχρονίζονται από τον ιστότοπο με τις εφαρμογές. Εάν προσθέσετε εξαιρέσεις ή αλλάξετε τις ρυθμίσεις ειδοποίησης για τις μνήμες στην εφαρμογή Facebook, θα ισχύει για τον ιστότοπο και αντίστροφα.

  Πώς να βρείτε άτομα στο Facebook

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις αναμνήσεις, αλλά έχετε πρόσφατες αναμνήσεις που δεν θέλετε να δείτε ξανά, εξαιρέστε τις αναμνήσεις από το προηγούμενο έτος, οι οποίες συνήθως αποτελούν την εικόνα επισήμανσης στη ροή σας.