Πώς να στείλετε μηνύματα σε έναν φίλο στο Facebook από το Instagram

Το Facebook εξαγόρασε το Instagram το 2012, αλλά οι πλατφόρμες παρέμειναν ως επί το πλείστον χωριστές. Αυτό άλλαξε το 2020, ωστόσο – μπορείτε πλέον να στέλνετε μηνύματα σε οποιονδήποτε στο Facebook από την εφαρμογή Instagram. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ εφαρμογών.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφαρμογών λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις: από το Facebook Messenger προς το Instagram ή από το Instagram προς το Facebook Messenger. Ωστόσο, είναι πιο εμφανές στο Instagram καθώς το εικονίδιο του Direct Message έχει αντικατασταθεί με ένα εικονίδιο Messenger.

  Πώς να προσθέσετε εκπομπές Netflix σε μια ιστορία Instagram

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άτομα στο Facebook μόνο από το Instagram και όχι από ομάδες ή σελίδες. Στο Facebook Messenger, μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε οποιονδήποτε λογαριασμό Instagram, αλλά όχι σε ομάδες Direct Message.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δύο πλατφόρμες δεν έχουν «συγχωνευθεί». Οι συνομιλίες σας στο Messenger δεν θα εμφανιστούν ξαφνικά στο Instragam ή το αντίστροφο. Πρέπει πραγματικά να αναζητήσετε άτομα στην άλλη πλατφόρμα.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας iPhone, iPad, ή Android συσκευή. Πατήστε το εικονίδιο του Messenger επάνω δεξιά.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου στο πλαίσιο Αναζήτηση στην κορυφή.

  Πώς να δημοσιεύετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στο Instagram

Καθώς πληκτρολογείτε, τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται παρακάτω σε διαφορετικές ενότητες. Άλλα άτομα στο Instagram θα εμφανίζονται στην κορυφή, ακολουθούμενα από το “Facebook Friends”. Πατήστε το άτομο που αναζητάτε εάν εμφανίζεται ή πατήστε “Εμφάνιση όλων” για να δείτε περισσότερα αποτελέσματα στο Facebook.

Θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Στέλνετε μηνύματα σε έναν λογαριασμό Facebook”. Τώρα μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα και ο φίλος σας θα δει ένα παρόμοιο μήνυμα.

Εάν δεν είστε φίλοι με το άτομο στο Facebook, θα του ζητηθεί να “Αποδοχή” το μήνυμα.

Αυτό θα δει ο φίλος σας στο Facebook Messenger.

  Προσοχή σε αυτές τις 7 απάτες στο Facebook

Και πάλι, αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο εάν στείλετε μήνυμα σε κάποιον στο Instagram από το Facebook Messenger. Απλώς πρέπει να αναζητήσετε τον λογαριασμό Instagram και και τα δύο άτομα θα δουν μηνύματα παρόμοια με αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Ένα αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται επίσης όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα στο Instagram από έναν λογαριασμό Facebook.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφαρμογών είναι ιδιαίτερα βολική εάν έχετε περιστασιακές συνομιλίες στο Facebook Messenger, αλλά δεν θέλετε να διατηρήσετε την εφαρμογή εγκατεστημένη — μπορείτε απλώς να τη χρησιμοποιήσετε στο Instagram.

Λίγη ενσωμάτωση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά!