Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο WhatsApp

Το WhatsApp σε Android και iPhone ενσωματώνεται απευθείας στο βιβλίο επαφών σας. Όσο μια επαφή βρίσκεται στο WhatsApp, θα εμφανίζεται στην εφαρμογή. Αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε γρήγορα μια επαφή στο WhatsApp απευθείας στην εφαρμογή.

Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο WhatsApp στο Android

Εάν κάποιος σας παραδώσει μια επαγγελματική κάρτα και θέλετε γρήγορα να ξεκινήσετε τη συνομιλία στο WhatsApp, προσθέστε τον ως επαφή απευθείας στο WhatsApp. Όταν το κάνετε αυτό, οι πληροφορίες του ατόμου θα συγχρονιστούν με το βιβλίο επαφών σας (και με την Google, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Η εφαρμογή WhatsApp για Android, μεταβείτε στην ενότητα “Συνομιλίες” και πατήστε το κουμπί “Νέο μήνυμα” που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

  Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση δεδομένων Whatsapp με το Facebook

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Νέα επαφή».

Τώρα θα δείτε όλα τα συνηθισμένα πεδία. Πληκτρολογήστε το όνομά τους, τα στοιχεία της εταιρείας και τον αριθμό τηλεφώνου τους. Από εκεί, πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση”.

Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε τον χρήστη και να ξεκινήσετε μια συνομιλία αμέσως.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα μια επαφή από μια κάρτα επαφής. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί “Προσθήκη επαφής” από την κάρτα επαφής.

Το WhatsApp θα σας ρωτήσει αν θέλετε να το προσθέσετε σε μια υπάρχουσα επαφή ή αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια νέα επαφή εδώ, οπότε επιλέξτε την επιλογή “Νέα”.

Θα δείτε τώρα την προεπιλεγμένη οθόνη για την προσθήκη μιας νέας επαφής, με όλες τις λεπτομέρειες συμπληρωμένες. Απλώς πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση” για να αποθηκεύσετε την επαφή.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της συνομιλίας στο Whatsapp

Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο WhatsApp στο iPhone

Η διαδικασία στο iPhone για την προσθήκη μιας επαφής είναι ελαφρώς διαφορετική. Μετά το άνοιγμα του Η εφαρμογή WhatsApp για iPhone, μεταβείτε στην ενότητα “Συζητήσεις” και πατήστε το εικονίδιο “Νέο μήνυμα” από την επάνω δεξιά γωνία.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Νέα επαφή».

Από αυτήν την οθόνη, εισαγάγετε τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως το όνομα, την εταιρεία και τον αριθμό επικοινωνίας του ατόμου (το WhatsApp θα σας ενημερώσει επίσης εάν ο αριθμός είναι στο WhatsApp ή όχι). Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση”.

Η επαφή έχει πλέον προστεθεί στο WhatsApp και στο βιβλίο επαφών στο iPhone σας. Μπορείτε να τα αναζητήσετε και να αρχίσετε να συνομιλείτε.

  Πώς να προσθέσετε φίλτρα σε φωτογραφίες και βίντεο στο Whatsapp

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια νέα επαφή από μια κάρτα επαφής. Εδώ, πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση επαφής”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε το κουμπί “Δημιουργία νέας επαφής” για να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση επαφής.

Θα δείτε τώρα την οθόνη στοιχείων επικοινωνίας με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες ήδη συμπληρωμένες. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, αν θέλετε. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Αποθήκευση” για να προσθέσετε την επαφή τόσο στο WhatsApp όσο και στο βιβλίο επαφών σας.

Χρησιμοποιείτε πολύ το WhatsApp; Δείτε πώς μπορείτε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.