Πώς να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό σας

Το Whatsapp κατεβάζει από προεπιλογή όλες τις εικόνες, τα βίντεο, τον ήχο και τα έγγραφα που αποστέλλονται μέσω συνομιλίας. Καλύψαμε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων και να εξοικονομήσετε χώρο στη συσκευή σας. Φυσικά, η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής σημαίνει μια μικρή ταλαιπωρία. Θα πρέπει να περιμένετε να γίνει λήψη του αρχείου για να μπορέσετε να το προβάλετε. Εάν δεν έχετε χρόνο ή απλώς ανυπόμονοι, αυτό θα σας ενοχλήσει αρκετά ώστε να ενεργοποιήσετε ξανά την αυτόματη λήψη. Αν σας αρέσει η αυτόματη λήψη βίντεο και φωτογραφιών, αλλά δεν θέλετε να αποθηκεύονται όλα στο ρολό της κάμερας, υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό σας.

  Ξεμπλοκάρετε το WhatsApp και χρησιμοποιήστε το χωρίς περιορισμούς: Λειτουργεί στη χώρα σας;

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις και πατήστε Συνομιλίες. Στην οθόνη συνομιλιών, υπάρχει μια επιλογή «Αποθήκευση στο ρολό της κάμερας». Κλείσ ‘το. Το Whatsapp θα κατεβάζει πλέον όλα τα αρχεία που σας αποστέλλονται μέσω συνομιλίας, αλλά δεν θα τα αποθηκεύει αυτόματα στο ρολό της κάμερας

Το λογικό ερώτημα που τίθεται στη συνέχεια είναι πού πηγαίνουν αυτά τα αρχεία; Αποθηκεύονται στον αποθηκευτικό χώρο της εφαρμογής και θα καταναλώσουν χώρο στο τηλέφωνό σας. Για να αφαιρέσετε ένα αρχείο, έχετε δύο επιλογές. διαγράψτε το από το νήμα συνομιλίας ή διαγράψτε όλα τα μέσα από ένα νήμα συνομιλίας.

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Για να διαγράψετε ένα αρχείο από ένα νήμα συνομιλίας, πατήστε παρατεταμένα στη μικρογραφία του αρχείου. Μια αιωρούμενη γραμμή θα εμφανιστεί πάνω από τη μικρογραφία με μια επιλογή Διαγραφή. Για να διαγράψετε όλα τα αρχεία σε ένα νήμα συνομιλίας, μεταβείτε στο πάτημα Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο στοιχείο Χρήση δεδομένων και αποθήκευσης>Χρήση αποθήκευσης και επιλέξτε το νήμα συνομιλίας από το οποίο θέλετε να διαγράψετε αρχεία.

Μπορείτε να δείτε πόσος χώρος καταναλώνεται από κάθε τύπο αρχείου. Πατήστε «Διαχείριση» και επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε. Μόλις διαγράψετε αυτά τα αρχεία, δεν μπορείτε να τα επαναφέρετε εκτός εάν έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των συνομιλιών σας.

  Σταματήστε την αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης στο Whatsapp με αυτό το Cydia Tweak [Jailbreak]

Το υπέροχο είναι ότι το Whatsapp έχει αυτήν την επιλογή. Δίνει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέξουν πού θέλουν να αποθηκεύσουν αρχεία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε συχνά κάποιον να σαρώνει τις φωτογραφίες σας. Ίσως να μην θέλετε να βλέπουν κάθε φωτογραφία και βίντεο που μοιράστηκαν μαζί σας στο Whatsapp. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι μια γενική επιλογή. Μπορείτε να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο, ήχου και αρχεία, αλλά δεν μπορείτε να επιτρέψετε το ένα και να μην επιτρέψετε το άλλο. Δεν παραπονιόμαστε όμως. Αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία από ό,τι θα βλέπατε στις περισσότερες εφαρμογές συνομιλίας.