Πώς να φιλτράρετε τα προσβλητικά σχόλια στο Instagram

Εάν έχετε ένα δημόσιο προφίλ στο Instagram, το πιθανότερο είναι ότι έχετε πέσει θύμα ακατάλληλων σχολίων από αγνώστους. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του κοινωνικού δικτύου, είναι πρακτικά αδύνατο να ξεφύγεις από τόσο κακούς ηθοποιούς. Ευτυχώς, το Instagram προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων που σας επιτρέπουν να αποκλείετε προσβλητικά σχόλια.

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα του προφίλ σας πατώντας την εικόνα που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Πατήστε το κουμπί χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία για πρόσβαση στο πλαϊνό μενού και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο.

Στην ενότητα “Αλληλεπιδράσεις”, επιλέξτε “Σχόλια”.

Για να αποφύγετε τα προσβλητικά σχόλια, χρειάζεστε τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην ενότητα “Φίλτρα”.

Μόλις ενεργοποιήσετε την πρώτη επιλογή “Απόκρυψη προσβλητικών σχολίων”, το Instagram προσπαθεί αυτόματα να εντοπίσει ανεπιθύμητα ή ακατάλληλα σχόλια προτού φτάσουν σε εσάς και τα αποκλείει χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη. Εκτός από την ενότητα σχολίων των αναρτήσεών σας, αυτή η ρύθμιση ισχύει επίσης για απαντήσεις που ενδέχεται να λάβετε από τις ιστορίες σας και τη ροή συνομιλίας των ζωντανών βίντεό σας.

  Πώς να περικόψετε πανοράματα για ένα άλμπουμ Instagram

Η λύση του Instagram δεν θα είναι αποτελεσματική κάθε φορά και ορισμένα προσβλητικά σχόλια μπορεί να εξακολουθούν να ξεφεύγουν. Επειδή όμως ο αλγόριθμος πίσω από αυτόν συνεχίζει να μαθαίνει με βάση αυτό που επισημαίνετε εσείς και οι άλλοι χρήστες, πιθανότατα θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Η δεύτερη επιλογή “Μη αυτόματο φίλτρο”, όπως υποδηλώνει το όνομα, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τις λέξεις ή τις φράσεις που χαρακτηρίζονται ως προσβλητικές. Εάν το Instagram εντοπίσει ένα σχόλιο που περιέχει κάποιο από αυτά, το κοινωνικό δίκτυο θα το λογοκρίνει.

Όταν ενεργοποιήσετε το μη αυτόματο φίλτρο, το Instagram θα αποκαλύψει ένα πεδίο κειμένου όπου πρέπει να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις. Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε περισσότερα από ένα, μην ξεχάσετε να τα διαχωρίσετε με κόμμα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα likes στο Instagram

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε Ο ιστότοπος του Instagram επισης. Εκεί, κάντε κλικ στη μικρογραφία της εικόνας του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και Ρυθμίσεις > Επεξεργασία ρυθμίσεων σχολίων.

Κάθε φορά που ένα σχόλιο αντιστοιχεί σε κάποιο από αυτά τα φίλτρα, δεν θα είναι ορατό σε κανέναν εκτός από το άτομο που το άφησε.

Στην ενότητα “Μη αυτόματο φίλτρο” στο τηλέφωνό σας, θα βρείτε επίσης μια τρίτη κρυφή επιλογή που ονομάζεται “Φιλτράρισμα των περισσότερων αναφερόμενων λέξεων”. Ενεργοποιώντας αυτό συντονίζει τις λέξεις και τις φράσεις που υπάρχουν συχνά στα σχόλια που αναφέρετε στο Instagram ως κατάχρηση ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

  Πώς βρίσκετε τη διεύθυνση URL του Instagram σας;

Για να αναφέρετε ένα σχόλιο στο Instagram, αγγίξτε ένα σχόλιο μία φορά για να το επισημάνετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Θαυμαστικό” που βρίσκεται στην επάνω γραμμή μενού.

Επιλέξτε «Αναφορά αυτού του σχολίου» και επιλέξτε τον λόγο για τον οποίο το αναφέρετε.

Αν και αυτές οι επιλογές φιλτραρίσματος σχολίων δεν είναι άψογες, μπορούν μαζί να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των προσβλητικών σχολίων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Εάν υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρήστης που στέλνει τακτικά ένα ακατάλληλο σχόλιο, μπορείτε επίσης να τον αποκλείσετε ή να επιλέξετε συγκεκριμένα ποιος επιτρέπεται να αφήνει ένα σχόλιο στις αναρτήσεις σας.