Σταματήστε την αποστολή αποδείξεων ανάγνωσης στο Whatsapp με αυτό το Cydia Tweak [Jailbreak]


Οι εφαρμογές Messenger που σας ενημερώνουν πότε/αν ένα μήνυμα που στείλατε έχει διαβαστεί είναι διπλό ξίφος. αφενός, γνωρίζετε ότι το μήνυμά σας έχει διαβαστεί και δεν χρειάζεται να στείλετε υπενθύμιση ή να ανησυχείτε ότι το μήνυμα μπορεί να μην έχει εμφανιστεί εγκαίρως. Από την άλλη πλευρά, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να αγνοήσετε ένα άτομο ή να καθυστερήσετε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας την παλιά δικαιολογία, «Δεν είδα το μήνυμά σας» και αυτό είναι κάτι που οι χρήστες του WhatsApp έμαθαν με οδυνηρά δύσκολο τρόπο. Η εταιρεία προώθησε μια ενημέρωση στους διακομιστές της που επέτρεπε την εμφάνιση μιας απόδειξης ανάγνωσης που εμφανίζεται όταν είχε διαβαστεί ένα μήνυμα. Η απόδειξη έρχεται με τη μορφή του γκρι σημάδι επιλογής που δείχνει ότι ένα μήνυμα έχει παραδοθεί γίνεται μπλε όταν το μήνυμα έχει διαβάσει. Έπιασε πολλούς χρήστες σε άγνοια και επειδή η αλλαγή δεν ήταν ενημέρωση εφαρμογής, σημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να την απενεργοποιήσετε. Εάν έχετε ένα iPhone με jailbrock, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Read Receipt Disabler. Είναι ένα δωρεάν tweak της Cydia που διατίθεται στο αποθετήριο του BigBoss, το οποίο, όπως δηλώνει ξεκάθαρα το όνομά του, σταματά την αποστολή των αποδείξεων ανάγνωσης.

  Πώς να διαγράψετε τις αρχειοθετημένες συνομιλίες στο WhatsApp

Το WhatsApp Read Receipt Disable δεν έχει καμία απολύτως προτίμηση. Μόλις εγκατασταθεί, οποιοσδήποτε σας στέλνει ένα μήνυμα στο WhatsApp δεν θα μπορεί να πει εάν διαβάσατε το μήνυμά του ή όχι.

Ίσως αναρωτιέστε τι συμβαίνει όταν είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε ότι έχετε πράγματι διαβάσει ένα μήνυμα και πρόκειται να/έχετε ήδη απαντήσει σε αυτό. Ο χρήστης μπορεί να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει λάβει την επιβεβαίωση. Το tweak δεν λέει τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά μπορείτε πάντα να το μεταδώσετε καθώς η απόδειξη ανάγνωσης δεν λειτουργεί για τη συγκεκριμένη συνομιλία, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

  Πώς να κρύψετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο στο WhatsApp

Η αλλαγή, επειδή είναι αλλαγή από την πλευρά του διακομιστή, δεν λειτουργεί για όλους, και για εκείνους για τους οποίους λειτουργεί φαίνεται να είναι επιλεκτική σχετικά με τις συνομιλίες. Ας ελπίσουμε ότι το WhatsApps θα ακολουθήσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής με μια σταθερή λύση για να αποκλείσει την αποστολή της απόδειξης ανάγνωσης τόσο για χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android, επειδή όλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αγνοούν άτομα στα messenger.