Πώς να σταματήσετε το Google Home σας να καταγράφει όλες τις συνομιλίες σας

Η Google μπορεί να αποθηκεύει όλα όσα λέτε στο Google Home σας και να κρατά τις εγγραφές για πάντα, όπως ακριβώς κάνει και η Alexa. Η Google άλλαξε πρόσφατα την προεπιλεγμένη συμπεριφορά για να μην διατηρεί τις εγγραφές. Αλλά αυτή η αλλαγή επηρέασε μόνο νέους χρήστες — όχι υπάρχοντες.

Το Google Home καταγράφει αυτό που λέτε

Ηχογραφήσεις φωνής Google που δείχνουν τοΤο δεύτερο αποτέλεσμα είναι ψευδώς θετικό. Ένας τηλεοπτικός χαρακτήρας είπε: «Εντάξει άνθρωποι, θα τα πάμε ακόμα καλύτερα! Επιστημονικός!”

Το Google Home σας αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του ακούγοντας τις λέξεις “Hey Google” ή “OK Google”. Στη συνέχεια, η συσκευή καταγράφει όλα όσα λέτε μετά την αφύπνιση και τα στέλνει στους διακομιστές της Google για ανάλυση. Η Google πρέπει να αποθηκεύσει προσωρινά αυτές τις εγγραφές. Αλλά η Google μπορεί να αποθηκεύει αυτό που λέτε για πάντα.

  Τι είναι η «Κρυπτογράφηση Στρατιωτικού Βαθμού»;

Όπως το Washington Post επισημαίνει ότι η διατήρηση των εγγραφών για πάντα ήταν η προεπιλεγμένη συμπεριφορά, αλλά δεν είναι πλέον. Η Google σάς κάνει τώρα να επιλέγετε να στέλνετε στην εταιρεία τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις. Ωστόσο, η Google έκανε την αλλαγή μόνο για νέους χρήστες και όχι για υπάρχοντες χρήστες. Εάν ο λογαριασμός σας έστελνε προηγουμένως ηχογραφήσεις φωνής στην Google, θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να τον απενεργοποιήσετε.

Έχουμε καλύψει στο παρελθόν γιατί οι εταιρείες διατηρούν τα δεδομένα σας έτσι, αλλά είναι πολύ απλό. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι πολύ έξυπνη και, όσον αφορά τους βοηθούς φωνής, εξακολουθούν να χάνουν συχνά το σημάδι. Όπως κάνει η Amazon για την Alexa, η Google απασχολεί ανθρώπους για να ακούσουν τις εντολές σας, να τις συγκρίνει με αυτό που νόμιζε ότι άκουσε ο Βοηθός και πώς απάντησε. Η Google χρησιμοποιεί αυτήν τη διαδικασία για να βελτιώσει τα αποτελέσματά της ή για να μάθει ποιες λειτουργίες θέλουν να εφαρμοστούν οι χρήστες που δεν υπάρχουν ακόμα.

  Πώς να εκπαιδεύσετε το Face ID για να είστε πιο ακριβείς

Η προσπάθεια βελτίωσης του Βοηθού Google είναι καλή, αλλά η αλλαγή της προεπιλεγμένης συμπεριφοράς από εξαίρεση σε συμμετοχή είναι ακόμη καλύτερη. Η Google είναι πολύ μπροστά από την Amazon σε αυτό το μέτωπο—με την Alexa η προεπιλογή εξακολουθεί να είναι η εγγραφή και, ακόμη χειρότερα, δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε καθόλου.

Πώς να σταματήσετε την Google από τη συλλογή φωνητικών εγγραφών

Εάν είστε ήδη χρήστης που εργάζεστε με τις παλιές προεπιλογές, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πείτε στην Google να σταματήσει να συλλέγει τις ηχογραφήσεις σας. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι είναι απίστευτα εύκολο να γίνει.

Για να σταματήσετε αυτό, μεταβείτε στο Google Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας δικτυακός τόπος. Κάντε κύλιση στη “Δραστηριότητα φωνής και ήχου” και απενεργοποιήστε την. Θα δείτε μια προειδοποίηση που αναφέρει ότι οι συσκευές Google ενδέχεται να μην σας καταλαβαίνουν όταν λέτε “Hey Google”, αλλά πιστεύουμε ότι είναι παλιό προειδοποιητικό κείμενο. Στις δοκιμές μας, οι εντολές εξακολουθούν να λειτουργούν.

Κάντε κλικ στην επιλογή «Παύση» στο κάτω μέρος της προειδοποίησης.

  Πώς να ορίσετε μια αυτόματη ημερομηνία λήξης για τους συνδέσμους του Google Drive

Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία με κάθε λογαριασμό Google που έχετε συνδέσει στο Google Home. Αυτή η ρύθμιση ισχύει για κάθε συσκευή στην οποία μπορείτε να πείτε “Hey Google”, από το τηλέφωνό σας σε ένα Nest Home Hub (παλαιότερα γνωστό ως Google Home Hub) έως μια έξυπνη οθόνη της Lenovo.

Πώς να διαγράψετε όλες τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις

Τώρα που απενεργοποιήσατε τη φωνητική συλλογή, μπορείτε να διαγράψετε ό,τι έχει ήδη η Google. Απλώς κάντε κλικ στο «Διαχείριση δραστηριότητας» κάτω από την εναλλαγή στο Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας δικτυακός τόπος.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή δραστηριότητας κατά” στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας.

Διάλογος φωνητικής δραστηριότητας με το βέλος να δείχνει

Επιλέξτε ποιες εγγραφές θέλετε να διαγράψετε. Για να διαγράψετε τα πάντα, κάντε κλικ στο πλαίσιο “Διαγραφή κατά ημερομηνία” και επιλέξτε “Όλη την ώρα”.

Τέλος, κάντε κλικ στο «Διαγραφή» για να διαγράψετε τις επιλεγμένες εγγραφές.

Είναι υπέροχο που η Google ενεργοποίησε μια επιλογή πιο ευαίσθητη στο απόρρητο για νέους χρήστες. Θα θέλαμε, ωστόσο, η Google να είχε κάνει την αλλαγή αναδρομική. Ας ελπίσουμε ότι η Amazon θα ακολουθήσει με επιτυχία και θα δώσει σε όλους παρόμοιους ελέγχους στο μέλλον.