Πώς να ορίσετε μια αυτόματη ημερομηνία λήξης για τους συνδέσμους του Google Drive


Οι υπηρεσίες Cloud Drive, όπως το Google Drive, κάνουν την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων, καθώς και τη συνεργασία σε αυτά, απίστευτα εύκολη. Το Google Drive έχει μια ολόκληρη σουίτα εφαρμογών ιστού χτισμένη πάνω από το Google Drive, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συναντηθούν και να εργαστούν. Όταν μοιράζεστε αρχεία και φακέλους μέσω του Google Drive, μπορείτε να περιορίσετε ποιος έχει πρόσβαση επεξεργασίας και προβολής. Εάν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε ένα αρχείο, μπορείτε να επεξεργαστείτε και να αφαιρέσετε άτομα αρκετά εύκολα. Η διαδικασία δεν είναι αυτοματοποιημένη και πρέπει να αφαιρέσετε άτομα μεμονωμένα, επειδή το Google Drive δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συνδέσμους που λήγουν αυτόματα. Για να μοιραστείτε αρχεία από το Google Drive που λήγουν αυτόματα μετά από αρκετές ώρες/ημέρες/εβδομάδες/μήνες, χρειάζεστε ένα σενάριο που ονομάζεται Ορισμός ημερομηνιών λήξης για συνδέσμους Google Drive. Είναι ένα απλό μικρό σενάριο που αναπτύχθηκε από τον Amit Agarwal που κάνει τη δουλειά τέλεια.

  Γιατί δεν φορτίζεται το iPhone μου;

Επισκεφτείτε τον Ορισμός ημερομηνιών λήξης για τους συνδέσμους του Google Drive και παραχωρήστε του άδεια πρόσβασης στα αρχεία στο Google Drive σας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα μονάδας δίσκου και επιλέξτε είτε ένα αρχείο είτε έναν φάκελο για κοινή χρήση.

Εισαγάγετε τις διευθύνσεις email οποιουδήποτε θέλετε να μοιραστείτε το αρχείο. Μπορείτε να δώσετε σε κάποιον πρόσβαση προβολής και/ή επεξεργασίας. Όταν λήξει ο σύνδεσμος, καταργούνται και οι δύο τύποι πρόσβασης.

Στη συνέχεια, ορίστε το χρόνο λήξης. Το σενάριο δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένη ημερομηνία ή ώρα. Αυτό που μπορείτε να ορίσετε είναι ο σχετικός χρόνος, δηλαδή ένας ορισμένος αριθμός ωρών από τη στιγμή που έχει γίνει κοινή χρήση του αρχείου/φακέλου. Η μικρότερη μονάδα χρόνου στην οποία μπορείτε να ορίσετε τη λήξη είναι ώρες. Κάντε κλικ στο κουμπί «Ορισμός λήξης» και το αρχείο σας θα κοινοποιηθεί αμέσως.

  Πώς λειτουργεί η ασύρματη γρήγορη φόρτιση;

Ο παραλήπτης σας αποστέλλεται το αρχείο μέσω email. Δεν παρέχει καμία ένδειξη ότι το αρχείο είναι διαθέσιμο μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον παραλήπτη σας για την ενδεχόμενη λήξη του.

Επισκεφτείτε Ορισμός ημερομηνιών λήξης για συνδέσμους Google Drive