Η Alexa θα εξακολουθεί να λειτουργεί με το Nest (και αυτό είναι πρόβλημα)

Η Google τερματίζει το πρόγραμμα Works with Nest, διακόπτει την πρόσβαση τρίτων εταιρειών στα προϊόντα Nest και απαιτεί τη χρήση του Google Assistant. Αλλά η Google ανακοίνωσε μια εξαίρεση: Η Alexa θα εξακολουθεί να μπορεί να ελέγχει το υλικό Nest.

Η Google διακόπτει την πρόσβαση στο Nest για τρίτα μέρη

Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα Works with Nest. Η συνεργασία με τη Nest επέτρεψε σε προϊόντα άλλων εταιρειών να ελέγχουν το Nest—το ανοιχτήρι της γκαραζόπορτας θα μπορούσε να πει στον θερμοστάτη σας να αυξήσει τη θερμότητα, για παράδειγμα. Εάν μια εταιρεία ήθελε οποιαδήποτε μορφή ενοποίησης, θα έπρεπε να προχωρήσει στο Works with Google Assistant.

  Πώς λειτουργούν τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας;

Αυτό το πρόγραμμα δεν επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο του Nest. Αντίθετα, θα ρυθμίσετε ρουτίνες για να κάνετε τη δουλειά. Και ένα άλλο προφανές ζήτημα προέκυψε από την αλλαγή: Οι δεξιότητες Works with Nest που δημιουργήθηκαν για την Alexa δεν θα λειτουργούσαν. Και, δεδομένου ότι η Alexa είναι από μόνη της φωνητική βοηθός, η μετάβαση στο Works with Google Assistant αποκλείεται.

Ενημέρωση: Η Google άλλαξε γνώμη, ανακοινώνοντας ότι το Works With Nest δεν θα κλείσει αμέσως στις 31 Αυγούστου.

Η Alexa παίρνει αναβολή

Η Alexa χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το Works With Nest για τον έλεγχο του υλικού Nest και ιστοτόπων όπως Το χείλος έχουν αναφέρει ότι η ενσωμάτωση της Alexa θα σταματήσει να λειτουργεί στις 31 Αυγούστου 2019. Αυτό είναι αλήθεια—η τρέχουσα ενσωμάτωση Works With Nest της Alexa θα διακοπεί εκείνη την ημερομηνία.

Όμως, σύμφωνα με μια σελίδα στον ιστότοπο της Nest που εντόπισε Ars Technica—δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν όλη την ώρα ή αν η Google το ανέβασε αργότερα—αυτό δεν ισχύει.

  Πώς να ενημερώσετε το Minecraft στα Windows 10 (PC)

Η Google λέει ότι θα συνεργαστεί με την Amazon για να επιτρέψει τον έλεγχο της Alexa επί του υλικού Nest στο μέλλον. Η Google υπόσχεται να ολοκληρώσει τη μετάβαση πριν από τον τερματισμό λειτουργίας και συνεχίζει να λέει ότι όλη η Alexa θα διατηρήσει όλες τις τρέχουσες ενσωματώσεις της Nest.

Τα έξυπνα σπίτια μετατρέπονται σε περιφραγμένους κήπους

Η συνεργασία της Google με την Amazon είναι καλά νέα για τους χρήστες της Alexa. Αλλά όλοι οι άλλοι που βασίζονται στα Wink Hubs, IFTTT, Yonomi, Lutron και οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιεί το Works With Nest θα εξακολουθήσει να χάνει τη λειτουργικότητα. Τα έξυπνα σπίτια λειτουργούν καλύτερα με ανοιχτά πρότυπα. Θα πρέπει να μπορείτε να αγοράζετε προϊόντα από διαφορετικές εταιρείες και θα πρέπει να συνεργάζονται.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη και το Avatar στο Google Stadia

Η Alexa φαίνεται να έχει μια ειδική εξαίρεση στην οποία δεν θα έχουν πρόσβαση άλλοι βοηθοί φωνής, υπηρεσίες και εταιρείες. Εάν οι σχέσεις μεταξύ Google και Amazon υποχωρήσουν ξανά, αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ειδική πρόσβαση της Alexa με τη Nest.

Αποκλείοντας την πρόσβαση στο υλικό Nest για τις περισσότερες εταιρείες, η Google μπορεί να προστατεύει τα δεδομένα σας—αλλά επίσης θέτει φράχτες γύρω από τον περιφραγμένο κήπο της. Οι μελλοντικοί βοηθοί φωνής (και οι τρέχουσες επιλογές τρίτων, όπως το Mycroft), θα ξεκινήσουν από ένα μειονέκτημα που μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να ξεπεραστεί.

Ακόμη και καθιερωμένη συσκευή κατασκευαστές όπως η Lutron έχουν δηλώσει ότι οι δυνατότητες που προσέφερε στο παλιό πρόγραμμα Nest είναι αδύνατο να υποστηριχθούν στο νέο πρόγραμμα Google Assistant. Στο μέλλον, καθώς αγοράζετε συσκευές smarthome, θα αναρωτηθείτε αν ταιριάζει στο οικοσύστημα του smarthome σας. Και, αν δεν το κάνει, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να ψάχνει τη συσκευή Google για να μεταβεί στο “αρχείο Google”.