Πώς να εκπαιδεύσετε το Face ID για να είστε πιο ακριβείς

Το iPhone X είναι το πρώτο, και προς το παρόν, μόνο iPhone που διαθέτει Face ID. Τόσο το λογισμικό όσο και το υλικό πίσω από αυτό είναι καινούργιο. Θα βελτιωθεί με τον καιρό και θα βελτιώσει την ακρίβεια που μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο. Εάν το Face ID είναι αργό ή δεν σας αναγνωρίζει μερικές φορές, υπάρχει ένας απλός τρόπος να εκπαιδεύσετε το Face ID ώστε να είναι πιο ακριβές.

Ξεκλείδωμα με Face ID

Το Face ID μπορεί να είναι καινούργιο, αλλά δεν είναι ούτε αργό ούτε βαρετό. Λειτουργεί αρκετά γρήγορα και τις περισσότερες φορές, δεν θα σταματήσετε καν να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας. Απλώς σηκώνοντας το τηλέφωνό σας θα είναι αρκετό για να σαρώσει η κάμερα το πρόσωπό σας και να καταλάβει ότι είστε εσείς. Όταν όμως το Face ID δεν λειτουργεί, δηλαδή δεν σας αναγνωρίζει, εμφανίζεται η οθόνη του κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να αποκλείσετε αποστολείς στην εφαρμογή αλληλογραφίας σε iPhone και iPad

Οι χρήστες συνήθως αγνοούν την οθόνη του κωδικού πρόσβασης και προσπαθούν να αναγκάσουν το Face ID να αναγνωρίσει το πρόσωπό τους αλλάζοντας τη γωνία της συσκευής. Αυτό λειτουργεί επίσης? Το Face ID τελικά, αν όχι, θα σας αναγνωρίσει αμέσως και θα ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καλό αν θέλετε να εκπαιδεύσετε το Face ID ώστε να σας αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τρένο Face ID

Όταν το Face ID δεν αναγνωρίσει το πρόσωπό σας, σας ζητείται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αντί να παραβλέψετε την οθόνη του κωδικού πρόσβασης και να δοκιμάσετε ξανά το Face ID, είναι καλύτερο να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Όταν εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το Face ID προσθέτει το προηγούμενο πρόσωπο που απέτυχε να αναγνωρίσει στον αλγόριθμο των αποδεκτών προσώπων του.

  Πώς να κλείσετε τις εφαρμογές στο iPhone X

Η Apple το αναφέρει σε αυτό Τεκμηρίωση ασφαλείας Face ID (σελ. 4, Πώς το Face ID ξεκλειδώνει μια συσκευή iOS).

Αντίθετα, εάν το Face ID δεν σας αναγνωρίσει, αλλά η ποιότητα αντιστοίχισης είναι υψηλότερη από ένα συγκεκριμένο όριο και ακολουθείτε αμέσως την αποτυχία πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασής σας, το Face ID λαμβάνει άλλη μια λήψη και αυξάνει τα εγγεγραμμένα Face ID του με την πρόσφατα υπολογισμένη μαθηματική αναπαράσταση.

Βασικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι εάν το Face ID έχει τραβήξει μια καλή φωτογραφία σας αλλά δεν την αναγνωρίζει και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, το Face ID καταλαβαίνει ότι όντως ήσασταν εσείς που προσπαθούσατε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο. Θα σώσει το πρόσφατο πρόσωπο που απαθανάτισε και θα μάθει από αυτό. Υπερωρίες, το Face ID θα μάθει να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας σε διαφορετικό φωτισμό και από διαφορετικές γωνίες. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες τώρα, αλλά σε λίγους μήνες, ο αριθμός των φορών που αποτυγχάνει το Face ID θα μειωθεί.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLOOKUP σε ένα εύρος τιμών

Εάν δεν διαθέτετε iPhone X και αντ’ αυτού έχετε μοντέλο Touch ID, υπάρχουν τρόποι για να διορθώσετε το αργό Touch ID στο τηλέφωνό σας.