Πώς να σταματήσετε το συγχρονισμό του iTunes κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας

Όταν συνδέετε το iPhone σας με τον υπολογιστή ή το Mac σας, το iTunes εκκινείται αυτόματα. Δεν ρωτά ποτέ αν θέλετε να ανοίγει κάθε φορά που συνδέετε το τηλέφωνο ή το tablet σας. Απλώς κάνει αυτό. Δεν υπάρχει ενσωματωμένος τρόπος να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, ωστόσο, μπορείτε να σταματήσετε το άνοιγμα του iTunes όταν συνδέετε το iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αφαιρώντας την εφαρμογή iTunesHelper από τα στοιχεία εκκίνησης. Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί εξαιρετικά για να σταματήσει το άνοιγμα του iTunes. Είναι μια αρκετά βαριά εφαρμογή και σέρνει το σύστημά σας ενώ ανοίγει. Όταν το iTunes εκκινήσει, θα αρχίσει να συγχρονίζει και να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας οποιασδήποτε συνδεδεμένης συσκευής. Και πάλι, δεν ρωτά αν θέλετε να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Απλώς το κάνει. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να σταματήσετε τον συγχρονισμό του iTunes κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας.

  Προσδιορίστε τη μουσική που παίζει στην επιφάνεια εργασίας ή σε μια κοντινή συσκευή

Μπορείτε να σταματήσετε τον συγχρονισμό του iTunes κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας, αλλά αυτή είναι μια ρύθμιση ανά συσκευή. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στο iPhone σας, αλλά εάν έχετε iPad, αυτή η ρύθμιση δεν θα παραμείνει. Η ρύθμιση πρέπει να εφαρμοστεί ξεχωριστά για κάθε συσκευή που διαθέτετε.

Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Ανοίξτε το iTunes. Αναμενόμενα, θα ξεκινήσει ο συγχρονισμός των δεδομένων σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής σας. Βρίσκεται κάτω από τη γραμμή μενού.

Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη σύνοψης για τη συσκευή σας. Σας δείχνει την τελευταία φορά που δημιουργήσατε αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής και πότε θα ελέγξει για ενημέρωση λογισμικού, μεταξύ άλλων.

  Μοιραστείτε στιγμιότυπα οθόνης και κείμενο από το iPhone σας σε πολλά κοινωνικά δίκτυα [Beta Invites]

Κάντε κύλιση προς τα κάτω σε αυτήν την οθόνη. Θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται “Επιλογές”. Η πρώτη επιλογή σε αυτήν την ενότητα ονομάζεται “Αυτόματος συγχρονισμός όταν είναι συνδεδεμένο αυτό το iPhone”. Απενεργοποιήστε το και συγχρονίστε το iPhone σας, δηλαδή κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» στο κάτω μέρος.

Αυτό θα σταματήσει το iTunes να συγχρονίζει το iPhone σας κάθε φορά που το συνδέετε. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη τόσο σε υπολογιστή όσο και σε Mac. Εφόσον πρόκειται για ρύθμιση συσκευής, θα παραμείνει αν συνδέσετε το iPhone σας σε διαφορετικό υπολογιστή ή Mac. Δεν θα επηρεάσει άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, το iPhone σας δεν θα συγχρονίζεται αυτόματα όταν το συνδέετε. Αν συνδέσετε το iPad σας ή το iPhone της μαμάς σας, θα ξεκινήσει αυτόματα ο συγχρονισμός.

  Τρόπος χρήσης πολλαπλών προφίλ χρηστών στον Microsoft Edge

Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή με προσοχή. Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι το iTunes δεν ελέγχει πόσο καιρό πριν ήταν το προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας και απλώς παίρνει ένα νέο κάθε φορά που συνδέεται μια συσκευή, αλλά σας κάνει επίσης να λαμβάνετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας καθημερινά. Η αναγκαστική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί απλώς να αποθηκεύσει τα δεδομένα σας. Εάν διακόπτετε το iTunes να συγχρονίζει το iPhone σας κάθε φορά που συνδέεστε, θα πρέπει να είστε επιμελείς όσον αφορά τη λήψη τακτικών αντιγράφων ασφαλείας μόνοι σας.