Πώς να ακολουθήσετε κάποιον στο Snapchat

Το να ακολουθείς κάποιον στο Snapchat είναι πολύ σαν να ακολουθείς κάποιον στο Twitter. Δεν υπάρχει διαδικασία «έγκρισης». Το Facebook και το LinkedIn έχουν κάτι παρόμοιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Facebook και στο LinkedIn και να δείτε όλες τις δημόσιες αναρτήσεις του στη ροή σας. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιον στο Snapchat και να δείτε την ιστορία του. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να σας ακολουθήσουν, δηλαδή να σας προσθέσουν ως φίλο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τους στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα εκτός και αν σας προσθέσουν ξανά.

Πριν σας πούμε πώς να ακολουθείτε κάποιον στο Snapchat, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μια μικρή ορολογία. Στο Snapchat, το ακόλουθο σημαίνει να προσθέσετε ένα άτομο ως φίλο. Το ονομάζουμε follow γιατί αυτός είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται από άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε κάποιον στο Snapchat

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το να ακολουθήσετε κάποιον στο Snapchat σημαίνει να τον προσθέσετε ως φίλο. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα άτομο από τη λαβή του ή μπορείτε να σαρώσετε τον Snapcode του. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι δεν μπορείτε απλώς να λάβετε τον Snapcode ενός χρήστη εκτός και αν τον έχουν μοιραστεί δημόσια ή ιδιωτικά μαζί σας.

  Πώς να προσθέσετε μουσική στα Snaps ή τις ιστορίες σας στο Snapchat

Αναζήτηση κατά όνομα

Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος. Εισαγάγετε το όνομα του ατόμου που θέλετε να ακολουθήσετε στο Snapchat. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζετε το όνομα χρήστη Snapchat ενός ατόμου, αλλά θα σας βοηθήσει αν υπάρχουν πολλά άτομα με το ίδιο όνομα στα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός λογαριασμού χρήστη και ενός λογαριασμού εκδότη. Για παράδειγμα, το BBC δεν έχει λογαριασμό Snapchat με το όνομα BBC. Ωστόσο, εάν πληκτρολογήσετε CNN στη γραμμή αναζήτησης, θα βρει τον λογαριασμό CNN που είναι λογαριασμός εκδότη. Το Snapchat θα σας πει εάν ένας λογαριασμός είναι λογαριασμός εκδότη, ώστε να γνωρίζετε ποιους ακολουθείτε. Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» για να προσθέσετε έναν λογαριασμό στη λίστα φίλων σας.

  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος πληκτρολογεί στο Snapchat

Σάρωση Snapcode

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να έχετε τον Snapcode για έναν χρήστη για να τον προσθέσει ως φίλο. Το Snapcode είναι κοινόχρηστο ως εικόνα. Πρέπει να το αποθηκεύσετε στο ρολό της κάμερας. Εναλλακτικά, αν δείτε έναν Snapcode στο διαδίκτυο ή εκτυπωμένο κάπου, μπορείτε να τον τραβήξετε μια φωτογραφία. Το Snapchat θα μπορεί να σαρώσει τον κώδικα από τη φωτογραφία.

Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε το εικονίδιο Snapchat στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Στην οθόνη του προφίλ σας, πατήστε «Προσθήκη φίλων». Στην οθόνη «Προσθήκη φίλων», πατήστε την επιλογή «Snapcode».

Το Snapchat θα ανοίξει το ρολό της κάμερας και θα σας ζητήσει να επιλέξετε την εικόνα που έχει τον Snapcode. Στη συνέχεια, θα βρει τον λογαριασμό και θα σας δώσει την επιλογή να τον προσθέσετε ή εάν πρόκειται για λογαριασμό εκδότη, εγγραφείτε σε αυτόν.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Snapchat