Προσδιορίστε τη μουσική που παίζει στην επιφάνεια εργασίας ή σε μια κοντινή συσκευή

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν θέλεις να εντοπίσεις κάποια μουσική που άκουσες κάπου στο παρασκήνιο; Λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε smartphone, τότε χρησιμοποιείτε ήδη εφαρμογές όπως το SoundHound και το Yahoo! Μουσική για την επίτευξη αυτών των στόχων, αλλά υπάρχει απλώς κάτι στο Shazam που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλες εφαρμογές που επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό. Τώρα, σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο της παγκοσμιοποίησης στις εφαρμογές, το Shazam έρχεται στο Mac OS X. Δείτε τι πιστεύουμε γι’ αυτό.

Αυτή είναι σίγουρα μια νέα προσέγγιση σε μια πλέον παραδοσιακή μέθοδο εύρεσης μουσικής. Καθώς οι περισσότερες μουσικές μας ανάγκες πηγάζουν από κάποιο τραγούδι που ακούγεται κατά τη διάρκεια μιας ταινίας ή μιας εκπομπής που παρακολουθούμε. Δεν χρειάζεται πλέον να βγάζουμε τα τηλέφωνά μας για να παρακολουθούμε τη μουσική. Το Shazam θα το κάνει για εμάς απευθείας από την επιφάνεια εργασίας μας, χωρίς να χρειάζεται να κουνήσουμε ούτε ένα δάχτυλο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την εξομάλυνση κίνησης σε μια τηλεόραση Roku

Το καλύτερο μέρος είναι ότι κάθεται στη γραμμή μενού, σκέφτεται ήσυχα τη δουλειά του μέχρι να παίξει ένα κομμάτι μουσικής, το οποίο αναγνωρίζει και σας ειδοποιεί αμέσως μέσω των συνηθισμένων καναλιών ειδοποιήσεων Mac OS ή στον δικό του μικροσκοπικό χώρο εργασίας, όποιο κι αν θέλετε φαντασία.

Για να είμαστε δίκαιοι, το νέο και ενδιαφέρον δεν ισοδυναμεί με πρωτοποριακό. Ίσως έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να έχουμε αυτές τις εφαρμογές που δεν τις εκτιμούμε πλέον, γιατί η καινοτομία φθείρεται πολύ γρήγορα. Κάθε φορά που αναπαράγετε μουσική στο Mac ή γύρω από αυτόν, ψάχνει τις βιβλιοθήκες και σας βρίσκει ότι ταιριάζει ακριβώς με οτιδήποτε ακούτε. Εάν αναπαράγετε κάποια μουσική σε μια εξωτερική συσκευή, διαρκεί λίγο περισσότερο, αλλά εξακολουθεί να σας βρίσκει το τραγούδι. Ωστόσο, όταν έπαιξα Billie Jean στο iPhone μου (σε ένα εντελώς ήσυχο δωμάτιο), μου είπε ότι άκουγα ένα ‘Mj Megamix’ καθώς και το ‘Billie Jean’. Οτιδήποτε έπαιξα στο iTunes μου στο Mac λήφθηκε χωρίς πρόβλημα. Κάποια στιγμή, είχα ακόμη και δύο τραγούδια που έπαιζαν ταυτόχρονα και μου εντόπισε και τα δύο ξεχωριστά.

  Πώς να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό Netflix

Η «πάντα ενεργή» φύση της εφαρμογής τείνει να παλιώνει λίγο όταν αρχίζει να επαναλαμβάνει καταχωρήσεις. Έπαιζα ένα κομμάτι στο Youtube και όποτε έκανα παύση και συνέχιζα, εντόπισε ξανά το τραγούδι, με ειδοποιήσεις και τα πάντα. Πατώντας τη σίγαση θα σταματήσει να ανιχνεύει κάθε κομμάτι μουσικής που παίζεται στο Mac σας, αλλά επειδή η σίγαση λειτουργεί μόνο για τα ηχεία και όχι για το μικρόφωνο, θα πρέπει να βλέπετε ειδοποιήσεις για οτιδήποτε παίζει μια κοντινή συσκευή. Επίσης, προσπάθησα να τραγουδήσω ένα τραγούδι σε αυτό, είτε δεν κατέγραφε το τραγούδι χωρίς την πλήρη μουσική είτε αυτή η δυνατότητα απλά δεν είναι διαθέσιμη, αλλά δεν ανίχνευσε το τραγούδι, το ίδιο τραγούδι εντοπίστηκε με επιτυχία μέσω του SoundHound όμως, έτσι μπορούμε Δεν το λέω μόνο με κακό τραγούδι. Όποια καταχώρηση και αν βρείτε, κάνοντας κλικ σε αυτήν θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο του Shazam όπου μπορείτε να λάβετε συνδέσμους για τη μουσική που παρακολουθήσατε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια προσαρμοσμένων εφαρμογών στο iPhone και το iPad σας

Φυσικά όλα αυτά αποτελούν πρόβλημα μόνο εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Shazam, καθώς είναι απλώς μια εφαρμογή, μπορείτε να την εκτελέσετε και να την κλείσετε κατά βούληση χωρίς να διακόψετε τη ροή εργασίας σας. Αυτή είναι σίγουρα μια χρήσιμη ιδέα, ειδικά τώρα που δεν χρειάζεται καν να βγάλετε το τηλέφωνό σας για να βρείτε ένα τραγούδι πια.

Κατεβάστε το Shazam για Mac [free]