Πώς να σταματήσετε το άνοιγμα του iTunes όταν είναι συνδεδεμένο ένα iPhone [Windows]

Εάν διαθέτετε iPhone, το iTunes είναι μια απαραίτητη εφαρμογή για εσάς. Μπορεί να σας αρέσει ή όχι, αλλά το χρειάζεστε. Αν μη τι άλλο, το iTunes μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρει τα πάντα στο iPhone σας. Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ για να συγχρονίσετε μουσική ή να πληρώσετε τις συνδρομές σας, αλλά θα το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Τούτου λεχθέντος, μόλις εγκαταστήσετε το iTunes, θα ανοίγει κάθε φορά που συνδέετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Το iTunes δεν ελέγχει πόσο πρόσφατο ήταν το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας. Μπορεί να είναι μόλις λίγες ώρες παλιό και το iTunes θα εξακολουθεί να παίρνει ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να το ακυρώσετε ή να κλείσετε το iTunes αμέσως μόλις ανοίξει, αλλά είναι ενοχλητικό. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε το άνοιγμα του iTunes όταν συνδέετε ένα iPhone ή iPad στον υπολογιστή σας.

  Διορθώστε το σφάλμα εγκατάστασης του Windows Update 0x8007012a

Όταν εγκαθιστάτε το iTunes, εγκαθίστανται μερικές πρόσθετες υπηρεσίες μαζί του. Μία από αυτές τις υπηρεσίες ονομάζεται «iTunesHelper». Όταν εγκαθιστάτε το iTunes, δεν υπάρχει κανένα σημάδι εγκατάστασης αυτής της υπηρεσίας και προστίθεται αυτόματα στον φάκελο εκκίνησης. Είναι αυτό που αναγκάζει το iTunes να ανοίξει όταν συνδέετε ένα iPhone.

Η απενεργοποίησή της είναι αρκετά εύκολη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε Windows 10. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση. Αναζητήστε την εφαρμογή iTunesHelper. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Απενεργοποίηση» από το μενού περιβάλλοντος για να σταματήσετε το άνοιγμα του iTunes όταν συνδέετε ένα iPhone.

  Τι είναι το Patch Tuesday για Windows και πότε είναι;

Αυτή η ίδια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για το άνοιγμα του iTunes σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Η Διαχείριση Εργασιών στα Windows 8.1 έχει μια καρτέλα “Εκκίνηση”, οπότε θα λειτουργήσει εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 8.1.

Η απενεργοποίηση του iTunesHelper στα Windows 7 είναι αρκετά εύκολη. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορείτε να το κάνετε από το Task Manager. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου εκτέλεσης μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Win+R. Στο πλαίσιο, πληκτρολογήστε “msconfig” και πατήστε Enter. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο System Configuration. Αυτό το παράθυρο χωρίζεται σε πολλές καρτέλες, μία από τις οποίες είναι “Εκκίνηση”. Μεταβείτε στην καρτέλα “Εκκίνηση”, αναζητήστε το iTunesHelper και απενεργοποιήστε το.

  Όλες οι καλύτερες συντομεύσεις πληκτρολογίου των Φύλλων Google

Η απενεργοποίηση του iTunes Helper δεν θα επηρεάσει τίποτα άλλο. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να σταματήσετε το άνοιγμα του iTunes όταν συνδέετε ένα iPhone ή iPad. Μπορείτε εξίσου εύκολα να το ενεργοποιήσετε ξανά αν χρειαστεί. Εάν έχετε ήδη το iTunes σε λειτουργία και συνδέσετε το iPhone σας, θα αρχίσει να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας. Η απενεργοποίηση του iTunes Helper δεν διακόπτει τη λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού. Σταματά το άνοιγμα του iTunes μόνο όταν δεν το χρειάζεστε.

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό. Το iTunes προσθέτει μια υπηρεσία στο φάκελο Startup και δεν ζητά καν την άδεια του χρήστη ρητά.