Πώς να σταματήσετε τη φόρτωση GIF στον Firefox

Μας αρέσουν τα GIF, το κάνουν όλοι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιδράτε σχεδόν σε όλα. Αν ποτέ βρείτε ένα ιδιαίτερα ενεργό νήμα στο Twitter, θα γεμίσει με GIF. Είναι τόσο δημοφιλή που υπάρχουν ειδικά πληκτρολόγια όπως το πληκτρολόγιο Giphy, ώστε να μπορείτε εύκολα να αναζητάτε και να μοιράζεστε GIF. Τόσο το Facebook όσο και το Whatsapp υποστηρίζουν GIF. Δυστυχώς, τίποτα δεν εμποδίζει κανέναν από την υπερβολική ή κακή χρήση ενός GIF. Το Buzzfeed το έχει μετατρέψει σε μορφή ανάρτησης, όπου το περιεχόμενο είναι λίγο πολύ απλά GIF, όλα υπό τον δικό τους τίτλο. Δεν είναι μόνος. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν άσκοπα GIF. Το GIF Blocker είναι μια προσθήκη Firefox που μπορεί να σταματήσει τη φόρτωση των GIF.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Διακοπή φόρτωσης GIF

Εγκαταστήστε το GIF Blocker και ενεργοποιήστε το. Προσθέτει ένα κουμπί δίπλα στη γραμμή URL. Κάντε κλικ σε αυτό για να σταματήσετε τη φόρτωση GIF στον Firefox. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το εικονίδιο του πρόσθετου γίνεται μπλε.

Το πρόσθετο ισχυρίζεται ότι εισάγει μια τοπική διανυσματική εικόνα στη θέση του GIF, αλλά απέτυχε να το κάνει κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Απλώς αφαίρεσε το εν λόγω GIF αφήνοντας πίσω τη λεζάντα του.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού GIF από το κουμπί της γραμμής εργαλείων του, αλλά η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίησή του δεν θα φορτώσει ή θα ξεφορτώσει τα GIF. Εάν απενεργοποιήσετε το πρόσθετο, θα πρέπει να ανανεώσετε την τρέχουσα σελίδα για να προβάλετε GIF σε αυτό. Εάν ενεργοποιήσετε το πρόσθετο, θα πρέπει να ανοίξετε τη σελίδα σε μια νέα καρτέλα για να αφαιρέσετε τα GIF από αυτήν.

  Πώς να διαχειριστείτε τους κορυφαίους ιστότοπους και τα σημαντικότερα σημεία στον Firefox

Περιορισμοί

Το GIF Blocker λειτουργεί σε ιστότοπους που συνήθως δεν είναι κατασκευασμένοι για να σας δείχνουν GIF. Δεν θα λειτουργήσει σε ιστότοπους όπως το Reddit ή το Imgur που έχουν δημιουργηθεί για να σας δείχνουν αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο εικόνας. Είναι πιθανό το πρόσθετο να μην λειτουργεί καθόλου σε εφαρμογές ιστού κοινής χρήσης και προβολής αρχείων. Είναι επίσης ατυχές το γεγονός ότι για να φορτώσετε GIF, πρέπει να ανανεώσετε ολόκληρη τη σελίδα. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε να φορτώσει ξανά η σελίδα, αλλά και ότι δεν μπορείτε να προβάλετε επιλεκτικά GIF στη σελίδα. Εάν μια σελίδα έχει πολλά GIF και σας ενδιαφέρει να δείτε μόνο ένα ή δύο, το πρόσθετο δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι μια συμφωνία όλα ή τίποτα.

  Πώς να ελέγξετε τα δικαιώματα πρόσθετου Firefox

Παρατηρήσαμε ότι το πρόσθετο, σε σπάνιες περιπτώσεις, θα αποκλείσει επίσης εικόνες που δεν είναι GIF. Δεν μιλάμε για εικόνες που έχουν επέκταση GIF αλλά είναι στατικές. Μιλάμε για ένα απλό αρχείο JPG που το GIF Blocker απέκλεισε κατά λάθος. Το πρόσθετο λειτουργεί ως επί το πλείστον, αλλά έχει τα μικρά του. Τούτου λεχθέντος, αν έχετε βαρεθεί με τον ενθουσιασμό που υιοθετούν όλοι τη μορφή GIF, αυτό το πρόσθετο θα επαναφέρει τη λογική στις περιόδους περιήγησής σας.