Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 38 κυκλοφορεί και η κυκλοφορία φέρνει μερικές αξιοσημείωτες λειτουργίες τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητά. Οι χρήστες επιτραπέζιου υπολογιστή λαμβάνουν μια νέα διεπαφή χρήστη Preferences. Το παράθυρο εμφανίζεται τώρα σε μορφή καρτέλας. Φαίνεται να είναι πολύ πιο λειτουργικό από αυτό που πρόσφερε προηγουμένως ο Firefox και σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα σε μια συγκεκριμένη καρτέλα. Η υποστήριξη για το χαρακτηριστικό autocomplete=off έχει καταργηθεί, μια επιλογή αντιγραφής έχει προστεθεί στην Κονσόλα και, στη συνέχεια, υπάρχουν οι συνήθεις διορθώσεις ασφαλείας. Για τους χρήστες Android υπάρχουν πολλά να περιμένουμε. Το Firefox 38 έχει πλέον σχεδιασμό υλικού, σας επιτρέπει να στέλνετε μια καρτέλα σε οποιαδήποτε από τις συγχρονισμένες συσκευές σας και σας επιτρέπει να στέλνετε μια διεύθυνση URL ανοιχτή σε άλλες εφαρμογές στους σελιδοδείκτες ή στη λίστα ανάγνωσης του Firefox. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

  Εξασκηθείτε στη δημόσια ομιλία σε εικονική σκηνή με προσομοιωμένο κοινό [Android]

Firefox 38 – Επιτραπέζιος υπολογιστής

Νέα διεπαφή χρήστη προτιμήσεων

Η νέα διεπαφή χρήστη Preferences βασίζεται πλέον σε καρτέλες. Φαίνεται καλό και μπορείτε να μεταβείτε απευθείας σε μια καρτέλα γράφοντας για:preferences#general ή about:preferences#search στη γραμμή διευθύνσεων.

Εάν χάσετε το παλιό παράθυρο Προτιμήσεις, μεταβείτε στο about:config και ορίστε την τιμή της προτίμησης browser.preferences.inContent σε False.

Εντολή αντιγραφής στην κονσόλα

Ανοίξτε την Κονσόλα και τώρα θα μπορείτε να αντιγράψετε μια συμβολοσειρά ή το outerHTML ενός κόμβου DOM στο πρόχειρό σας κάνοντας δεξί κλικ σε αυτό και επιλέγοντας τη νέα επιλογή «Αντιγραφή» που προστέθηκε σε αυτήν την έκδοση.

Autocomplete=Απενεργοποίηση Η υποστήριξη καταργήθηκε

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η αλλαγή είναι καλή ή κακή. Αυτό που έκανε το χαρακτηριστικό autocomplete=off ήταν να αποτρέψει τα προγράμματα περιήγησης ή άλλα πρόσθετα διαχείρισης κωδικού πρόσβασης από το να αποθηκεύουν πληροφορίες ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης ακόμη και όταν ο χρήστης ήθελε να αποθηκευτούν. Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως προφύλαξη ασφαλείας. Καθώς ο Firefox δεν το υποστηρίζει πλέον, ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ή ένας τρίτος θα μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα φόρμας συμπληρωμένα σε οποιαδήποτε πεδία έχουν προστεθεί αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό έχει εφαρμοστεί και στο Firefox Android.

  Διαχειριστείτε το OBD του αυτοκινήτου σας από το Android με το Dash

Firefox 38 Android

Αποστολή καρτέλας στη συσκευή

Ας υποθέσουμε ότι διαβάζετε κάτι στο τηλέφωνό σας και θέλετε να συνεχίσετε να το διαβάζετε όταν μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας. Απλώς πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και πατήστε το νέο κουμπί «Αποστολή σε άλλες συσκευές». Θα εμφανιστεί ένα μενού με όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και μπορείτε να επιλέξετε σε ποια θέλετε να στείλετε την καρτέλα.

Προσθέστε σελιδοδείκτες σε ιστότοπους από άλλες εφαρμογές

Ας υποθέσουμε ότι πατήσατε έναν σύνδεσμο στην εφαρμογή Facebook ή στην εφαρμογή Twitter. Θέλετε να το προσθέσετε σελιδοδείκτη ή να το διαβάσετε αργότερα. Πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση και θα δείτε την επιλογή «Προσθήκη στον Firefox». Πατήστε το και προσθέστε το σύνδεσμο στη λίστα ανάγνωσης του Firefox ή προσθέστε τον σελιδοδείκτη στον Firefox.

  Πώς να αλλάξετε από Android σε iPhone

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις άλλες αλλαγές που έγιναν σε Firefox Android και Επιφάνεια εργασίας Firefox, διαβάστε τις σημειώσεις έκδοσης.

Κάντε λήψη του Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κατεβάστε το Firefox για Android