Γιατί δεν υπάρχει GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Εάν δεν το έχετε ακούσει ακόμα, η Διαχείριση εργασιών στα Windows 10 θα αρχίσει να σας δείχνει την απόδοση της GPU στην Ενημέρωση Fall Creators. Το Task Manager είναι μέρος των Windows για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν υποστηρίζει ποτέ GPU. Η GPU είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο σε έναν υπολογιστή, επομένως δεν έχει νόημα τα Windows να μην σας δείχνουν πόσο καλά αποδίδει. Αυτή η αδυναμία θα διορθωθεί επιτέλους στο Fall Creators Update. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε την απόδοση της GPU στη Διαχείριση εργασιών είναι να ενημερώσετε το Fall Creators Update όταν φτάσει. Εάν βρίσκεστε ήδη στο Fall Creators Update μέσω του προγράμματος Windows Insider αλλά δεν υπάρχει GPU στη διαχείριση εργασιών, τότε έχουμε κάποια άσχημα νέα για εσάς.

  Ωριαία & Διμηνιαία Πρόβλεψη για Πολλές πόλεις

Αυτή η νέα δυνατότητα υποστηρίζει τόσο ενσωματωμένες όσο και αποκλειστικές GPU, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόγραμμα οδήγησης του τσιπ σας πρέπει να υποστηρίζει WDDM έκδοση 2.0 ή νεότερη. Εάν το πρόγραμμα οδήγησης της GPU σας δεν υποστηρίζει WDDM έκδοση 2.0 ή νεότερη, απλά δεν μπορείτε να δείτε την απόδοση της GPU στη διαχείριση εργασιών.

Εάν δεν υπάρχει GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10, δοκιμάστε τα εξής.

Ελέγξτε την υποστήριξη WDDM 2.0

Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου εκτέλεσης μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Win+R. Πληκτρολογήστε Dxdiag.exe και πατήστε το πλήκτρο Enter. Εάν δείτε ένα μήνυμα οποιουδήποτε είδους στην οθόνη σας, κάντε κλικ στο «Ναι» σε αυτό.

  Πώς να δημιουργήσετε δωρεάν ήχους κλήσης απευθείας στο iPhone σας

Όταν ανοίξει το εργαλείο dxdiag, μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση. Στην ενότητα Προγράμματα οδήγησης, αναζητήστε το μοντέλο προγράμματος οδήγησης. Εάν δεν γράφει WDDM 2.0 ή κάτι παραπάνω από 2.0, τότε το πρόγραμμα οδήγησης δεν είναι συμβατό με αυτή τη νέα δυνατότητα.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Αν και είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να ελέγξετε για ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Ίσως το chipset σας να είναι συμβατό με τη νέα δυνατότητα και να είναι μόνο το πρόγραμμα οδήγησης που πρέπει να ενημερωθεί. Μόλις κυκλοφορήσει το Fall Creators Update αργότερα αυτό το έτος, περιμένετε μερικούς μήνες για να δείτε εάν ο κατασκευαστής του chip σας κυκλοφορεί μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης για το συγκεκριμένο μοντέλο σας.

Οι κατασκευαστές τσιπ κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μετά από μια σημαντική ενημέρωση των Windows 10, οπότε αυτό δεν είναι μακρινό. Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ωστόσο ότι σύμφωνα με τη Microsoft, σχετικά Το 70% των συστημάτων Windows 10 είναι συμβατά με αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Εάν το σύστημά σας είναι ιδιαίτερα παλιό, η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης ενδέχεται να μην βοηθήσει.

  Πώς να αλλάξετε το επίπεδο δέσμευσης μπαταρίας στα Windows 10

Εργαλεία τρίτων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή είναι η πρώτη έκδοση των Windows που θα εμφανίζει την απόδοση της GPU στη διαχείριση εργασιών. Οι χρήστες από την άλλη χρειάζονταν αυτές τις πληροφορίες εδώ και πολύ καιρό, τόσο φυσικά, υπάρχουν εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Εάν το σύστημά σας είναι πολύ παλιό για τη νέα προεπιλεγμένη λειτουργία, αναζητήστε ένα εργαλείο μέτρησης απόδοσης GPU τρίτου κατασκευαστή.