Πώς να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο στο Android

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Οι εφαρμογές παρασκηνίου είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό σας Android καθυστερεί ή εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία.
  • Η επίσκεψη στις Επιλογές προγραμματιστή σάς δίνει περισσότερο έλεγχο των εφαρμογών Android που εκτελούνται στο παρασκήνιο.
  • Μπορείτε να διακόψετε αναγκαστικά τις εφαρμογές, να περιορίσετε τη χρήση της μπαταρίας μιας εφαρμογής ή να ενεργοποιήσετε την Προσαρμοστική μπαταρία για να μειώσετε τον αριθμό των εφαρμογών στο παρασκήνιο.

Δεν χρειάζεται να εκτελούνται όλες οι εφαρμογές στη συσκευή σας Android στο παρασκήνιο. Εάν αντιμετωπίζετε καθυστέρηση ή υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πόρους αποτρέποντας την εκτέλεση περιττών εφαρμογών στο παρασκήνιο του τηλεφώνου σας.

Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο στο Android

Το μενού Επιλογές προγραμματιστή στο Android παρέχει πρόσβαση σε διάφορες χρήσιμες λειτουργίες και πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργικότητα της συσκευής σας. Μια αξιοσημείωτη επιλογή σε αυτό το μενού είναι το Running services, το οποίο παρέχει μια λίστα εφαρμογών που λειτουργούν στο παρασκήνιο μαζί με την αντίστοιχη χρήση RAM. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό:

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp σε Android και iPhone
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο.
  • Μεταβείτε στις Πληροφορίες λογισμικού και πατήστε τον αριθμό έκδοσης επτά φορές για να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή.
  • Εισαγάγετε το PIN (κωδικός πρόσβασης συσκευής) και θα δείτε ένα μήνυμα Είστε τώρα προγραμματιστής.
  • Επιστρέψτε στο κύριο μενού Ρυθμίσεις και πατήστε Επιλογές προγραμματιστή στο κάτω μέρος.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τις Υπηρεσίες που εκτελούνται. Πατήστε αυτό για να δείτε μια λίστα εφαρμογών και υπηρεσιών, μαζί με τη χρήση της μνήμης τους.
  • Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στο μενού χρήσης μπαταρίας στο Android για να μάθετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη μεγαλύτερη μπαταρία. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποιες εφαρμογές θα πρέπει να διακοπούν για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android.

    Για να ελέγξετε τη χρήση της μπαταρίας των εφαρμογών, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Μπαταρία. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την περισσότερη μπαταρία θα πρέπει να εμφανίζονται στο επάνω μέρος. Μεταβείτε στη λίστα για να βρείτε μη βασικές εφαρμογές, σημειώνοντάς τις για τα επόμενα βήματα.

    Πώς να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών Android στο παρασκήνιο

    Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο στο Android σας, ανάλογα με το αν προτιμάτε την άμεση παρέμβαση ή πιο αυτοματοποιημένες, προσαρμοστικές λύσεις. Θα εξετάσουμε μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις για εξερεύνηση.

      Πώς να εξατομικεύσετε τη ροή Google Discover στο Android

    1. Αναγκαστική διακοπή εφαρμογών

    Εάν θέλετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή να σταματήσει να λειτουργεί στο παρασκήνιο μέχρι να την ανοίξετε, μπορείτε να τη διακόψετε αναγκαστικά χρησιμοποιώντας τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Εφαρμογές.
  • Κάντε κύλιση στη λίστα ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να εντοπίσετε την εφαρμογή που θέλετε να διακόψετε και πατήστε την.
  • Πατήστε την επιλογή Αναγκαστική διακοπή.
  • Πατήστε OK για επιβεβαίωση.
  • Σημειώστε ότι αυτή η επιλογή δεν είναι τέλεια, καθώς ορισμένες εφαρμογές μπορούν να ξεκινήσουν αυτόματα.

    2. Περιορίστε τη χρήση μπαταρίας για εφαρμογές

    Στο Android, μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση της μπαταρίας συγκεκριμένων εφαρμογών, αποτρέποντας την άσκοπη εκτέλεση τους στο παρασκήνιο. Για να περιορίσετε τη χρήση μπαταρίας για μια εφαρμογή στο Android σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε Εφαρμογές.
  • Εντοπίστε και επιλέξτε την εφαρμογή που δεν θέλετε να εκτελείται στο παρασκήνιο.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Μπαταρία στην ενότητα Χρήση.
  • Επιλέξτε την επιλογή Περιορισμένη.
  • Όπως σημειώνεται σε αυτό το μενού, ο περιορισμός των εφαρμογών μπορεί να προκαλέσει τη μη εμφάνιση των ειδοποιήσεων. Προσέξτε να το χρησιμοποιείτε μόνο για εφαρμογές που δεν σας στέλνουν πληροφορίες ευαίσθητες στον χρόνο.

      Τα 12 καλύτερα παιχνίδια εκτός σύνδεσης για Android

    3. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα προσαρμογής μπαταρίας

    Η λειτουργία Adaptive Battery στο Android χρησιμοποιεί το DeepMind AI της Google για την κατανόηση των μοτίβων χρήσης σας με την πάροδο του χρόνου και περιορίζει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική εάν δεν θέλετε να διακόπτετε με μη αυτόματο τρόπο τις εφαρμογές συνεχώς ή να διαμορφώνετε τις ρυθμίσεις χρήσης μπαταρίας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Για να το ενεργοποιήσετε:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Μπαταρία.
  • Πατήστε Όρια χρήσης φόντου.
  • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Προσαρμοζόμενη μπαταρία.
  • Ενεργοποιήστε τον διακόπτη για την προσαρμοζόμενη μπαταρία.
  • Εάν αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα δεν σας κάνει αρκετά, μπορείτε να σκεφτείτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή όπως το Greenify για να αδρανοποιήσει τις εφαρμογές και να τις εμποδίσει να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Ωστόσο, σημειώστε ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν βρίσκονται πλέον σε ενεργό ανάπτυξη, επομένως έχετε τις καλύτερες δυνατότητες με τις ενσωματωμένες επιλογές του Android.

    Ενώ η αποτροπή της εκτέλεσης εφαρμογών στο παρασκήνιο προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, κάτι τέτοιο έχει αρκετά μειονεκτήματα. Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα είναι ο πιθανός αντίκτυπος στις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι εφαρμογές που απαιτούν συνεχή συγχρονισμό ή ανανέωση περιεχομένου ενδέχεται να μην λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά.

    Επιπλέον, το κλείσιμο εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά μπορεί να οδηγήσει σε πιο αργούς χρόνους φόρτωσης και υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας της CPU. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστούμε να κλείνουμε συνεχώς εφαρμογές στο Android.