Πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp σε Android και iPhone

Το WhatsApp είναι ένα όνομα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το ακούσουμε. Όλοι γνωρίζετε ότι είναι μια πολύ γνωστή εφαρμογή messenger που ανήκει στο Facebook. Το ενδιαφέρον με την εφαρμογή είναι ότι παρέχει στους χρήστες δωρεάν υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων, ακόμη και διεθνώς, όλα μόνο με σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να μοιραστείτε οτιδήποτε στην εφαρμογή. Μπορεί να είναι φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, αρχεία, επαφές, ακόμα και η ζωντανή τοποθεσία σας. Αλλά δεν γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη πολυμέσων στο WhatsApp; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο διακοπής της αυτόματης λήψης στο WhatsApp θα σας βοηθήσει. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp.

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp σε Android και iPhone

ο WhatsApp Η πλατφόρμα διαθέτει μια ελκυστική επιλογή τεχνολογίας που κατεβάζει αυτόματα πηγές πολυμέσων όπως φωτογραφίες, βίντεο ή ήχο. Αν και αυτό το χαρακτηριστικό είναι γοητευτικό, δεν μπορεί να σας απογοητεύσει σε κανένα βαθμό όταν τοποθετεί το χέρι του στον αποθηκευτικό χώρο σας. Όταν η επιλογή αυτόματης λήψης είναι ενεργοποιημένη στην πλατφόρμα, όλες οι πηγές πολυμέσων που λαμβάνετε αποθηκεύονται στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη πολυμέσων στο WhatsApp για χρήστες iPhone και Android.

  Το Terrain Home είναι μια εφαρμογή εκκίνησης με έξυπνη καθολική αναζήτηση [Android]

Μέθοδος 1: Σε τηλέφωνο Android

Αυτή η μέθοδος περιορίζει εντελώς τη λήψη όλων των αρχείων πολυμέσων όλων των συνομιλιών και των ομάδων. Εάν θέλετε να αποτρέψετε κάθε λήψη αρχείων πολυμέσων από την πλατφόρμα, ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης της αυτόματης λήψης πολυμέσων στο WhatsApp.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία.

3. Πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.

4. Πατήστε την επιλογή Αποθήκευση και δεδομένα στη σελίδα Ρυθμίσεις.

5. Στην ενότητα αυτόματη λήψη πολυμέσων, πατήστε την επιλογή Κατά τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

6. Καταργήστε την επιλογή και των τεσσάρων επιλογών, Φωτογραφίες, Βίντεο, Ήχος και Έγγραφα και πατήστε OK για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις.

Σημείωση: Μπορείτε να προσαρμόσετε την επιλογή λήψης αυτόματης λήψης σε αυτό το βήμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνο την επιλογή αρχείου πολυμέσων που δεν πιστεύετε ότι απαιτείται. Πατήστε και επιλέξτε το πλαίσιο, όποιο θεωρείτε ότι χρειάζεται για αυτόματη λήψη.

7. Επαναλάβετε το Βήμα 5 και το Βήμα 6 για να πατήσετε τις άλλες δύο επιλογές, Όταν συνδέεστε σε Wi-Fi και Κατά την περιαγωγή, και καταργήστε την επιλογή των αντίστοιχων στοιχείων πολυμέσων.

Μέθοδος 2: Σε iPhone

Η μέθοδος απενεργοποίησης της αυτόματης λήψης σε ένα iPhone είναι ελαφρώς διαφορετική από τη συσκευή σας Android. Εφαρμόστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης της αυτόματης λήψης πολυμέσων στο WhatsApp.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο iPhone σας.

  Εγγράψτε το Screencast στο τηλέφωνό σας Android χωρίς να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας

2. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις που υπάρχει στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης προβολής.

3. Πατήστε την επιλογή Αποθήκευση και ημερομηνία.

4. Στην ενότητα MEDIA AUTO-DOWNLOAD, πατήστε την επιλογή Photo.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Ποτέ.

6. Ομοίως, πατήστε τις άλλες τρεις επιλογές μία προς μία και επιλέξτε Ποτέ. Μόλις ολοκληρωθεί, δεν θα βρείτε αυτόματες λήψεις στο τηλέφωνό σας. Τα αρχεία που επιλέγετε να λάβετε με μη αυτόματο τρόπο αποθηκεύονται μόνο στο τηλέφωνό σας.

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη από την απλή συνομιλία

Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp από μία συνομιλία.

Επιλογή 1: Σε τηλέφωνο Android

Η πλατφόρμα παρέχει μια επιλογή διακοπής της αυτόματης λήψης για μία επαφή ή ομάδα συνομιλίας. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για το πώς να σταματήσετε το WhatsApp από τη λήψη και την αποθήκευση φωτογραφιών ή βίντεο.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε παρατεταμένα την επιθυμητή επαφή συνομιλίας για μερικά δευτερόλεπτα για να την επιλέξετε.

3. Πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε την επιλογή Προβολή επαφής.

Σημείωση: Για μια ομαδική συνομιλία, πατήστε Πληροφορίες ομάδας.

4. Πατήστε την επιλογή Media visibility.

5. Επιλέξτε Όχι στο αναδυόμενο παράθυρο προτροπής. Στη συνέχεια, πατήστε OK.

Μόλις τελειώσετε, δεν θα βρείτε πλέον αρχεία πολυμέσων που έχετε λάβει από το άτομο στη συλλογή του τηλεφώνου σας.

Επιλογή 2: Σε iPhone

Εδώ, μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση των φωτογραφιών ή των βίντεο στο ρολό της κάμερας για κάθε επαφή. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε το WhatsApp από τη λήψη και την αποθήκευση φωτογραφιών ή βίντεο.

  Το Necta είναι ένας εκκινητής Android που απευθύνεται σε παιδιά και ηλικιωμένους [Android]

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο iPhone σας.

2. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις που υπάρχει στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης προβολής.

3. Πατήστε την επιλογή Chat.

4. Απενεργοποιήστε την επιλογή Save to Camera Roll στις ρυθμίσεις Chat.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορεί κανείς να μοιραστεί στο WhatsApp;

Απ. Το όριο για την κοινή χρήση φωτογραφιών και συνημμένων βίντεο είναι έως 16 MB το καθένα, ενώ το όριο εγγράφων είναι 100 MB στην εφαρμογή. Αλλά σημειώστε ότι εάν επισυνάψετε φωτογραφίες και βίντεο μαζί ως έγγραφο, μπορείτε να τα μοιραστείτε με όριο 100 MB.

Ε2. Είναι δυνατή η απενεργοποίηση της αυτόματης λήψης πολυμέσων μέσω του ιστού WhatsApp;

Απ. Δυστυχώς όχι. Δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση της αυτόματης λήψης πολυμέσων μέσω του ιστού WhatsApp. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μόνο μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.

Ε3. Ποιες είναι οι δυνατότητες του WhatsApp που είναι διαθέσιμες στην έκδοση για κινητά αλλά όχι στον Ιστό;

Απ. Οι δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στην έκδοση για κινητά του WhatsApp αλλά όχι στην έκδοση Ιστού είναι η δημιουργία νέας επαφής, η αποστολή εκπομπής WhatsApp, η πραγματοποίηση ή λήψη τηλεφωνικών ή βιντεοκλήσεων, η δημοσίευση μιας νέας ενημέρωσης κατάστασης και η κοινή χρήση μιας τρέχουσας τοποθεσίας ή χάρτη.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και ότι έχετε μάθει πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη στο WhatsApp. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.