Πώς να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι ώρας ύπνου στο iOS 10

Οι εφαρμογές Health και Clock στο iOS 10 έχουν ενημερωθεί και οι δύο με νέες δυνατότητες. Η εφαρμογή Health μπορεί πλέον να αναλύσει τον ύπνο σας και το κάνει με τη βοήθεια της εφαρμογής Ρολόι. Η εφαρμογή Ρολόι έχει μια νέα καρτέλα που ονομάζεται Ώρα ύπνου. Η ώρα για ύπνο είναι ένας έξυπνος συναγερμός που ρυθμίζετε για να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών καθημερινά. Η ώρα για ύπνο σας ρωτά τι ώρα πηγαίνετε συνήθως για ύπνο και πόσο πολύ θέλετε να κοιμηθείτε. Στη συνέχεια, σας λέει πότε πρέπει να ξυπνήσετε, ρυθμίζοντας το δικό του ξεχωριστό ξυπνητήρι στη διαδικασία. Δεδομένου ότι όλοι έχουμε τη συνήθεια να ελέγχουμε καταναγκαστικά τα τηλέφωνά μας, η εφαρμογή εντοπίζει διακοπές στον ύπνο σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας εντός των ωρών ύπνου σας. Γνωρίζει πότε χρησιμοποιείτε ενεργά τη συσκευή, π.χ. ξύπνιος, και πότε τη χρησιμοποιείτε μεταξύ των διαστημάτων ύπνου. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

  Πώς να αυξήσετε το μέγεθος κειμένου στο Gmail για iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι και μεταβείτε στην καρτέλα Ώρα ύπνου. Μπορείτε να το ρυθμίσετε και για τις επτά ημέρες της εβδομάδας ή μόνο για τις καθημερινές ή για τυχαίες ημέρες της εβδομάδας.

Στην κορυφή της καρτέλας Ώρα για ύπνο υπάρχει ένας διακόπτης που την ενεργοποιεί. Ο μεγάλος επιλογέας σάς επιτρέπει να επιλέξετε την ώρα που συνήθως κοιμάστε και πότε να ξυπνήσετε για να κοιμηθείτε την απαιτούμενη ποσότητα.

Για να ρυθμίσετε την ώρα που θα πάτε για ύπνο, σύρετε το πορτοκαλί κουμπί γύρω από το πότε θα πάτε για ύπνο. Στη συνέχεια, σύρετε το κίτρινο άκρο έως ότου ο επιλογέας στο κέντρο δείχνει τον αριθμό των ωρών που θέλετε να κοιμηθείτε. Εάν πρέπει να ξυπνήσετε πολύ αργά για να κοιμηθείτε τη σωστή ποσότητα, πρέπει να πάτε για ύπνο νωρίτερα.

  Προσαρμόστε το Κέντρο ειδοποιήσεων iOS 7 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας με το BetterNC7

Η ώρα του ύπνου μπορεί να σας υπενθυμίσει να πάτε για ύπνο. Για να ρυθμίσετε μια υπενθύμιση ώρας ύπνου, πατήστε Επιλογές επάνω αριστερά. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες θα πρέπει να είναι ενεργή η ώρα ύπνου, ο ήχος του ξυπνητηριού, η ένταση του ξυπνητηριού και πόσο νωρίτερα θα πρέπει να σας υπενθυμίζει να πάτε για ύπνο. Μπορείτε να λάβετε μια υπενθύμιση ήδη μία ώρα πριν τον ύπνο σας.

Καθώς η ώρα ύπνου καταγράφει τις συνήθειες ύπνου σας, συμπληρώνει το ιστορικό ύπνου σας. Μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση μέσα στην εφαρμογή Ρολόι και μια πιο λεπτομερή προβολή στην εφαρμογή Υγεία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής του App Store στο iOS 11

Η ώρα ύπνου προσθέτει το δικό της ξυπνητήρι, έτσι ακόμα κι αν δεν έχετε ενεργοποιήσει άλλο ξυπνητήρι, η γραμμή κατάστασης θα εμφανίζει ένα ενεργό ξυπνητήρι εάν έχει διαμορφωθεί η ώρα ύπνου.