Πώς να δείτε γιατί η Apple χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα

Έχει συμβεί σε πολλούς από εμάς: κοιτάζετε την κίνηση της πιστωτικής σας κάρτας μόνο για να βρείτε μια μυστήρια χρέωση από την Apple. Με τόσες πολλές υπηρεσίες, συνδρομές εφαρμογών και εφάπαξ ψηφιακές αγορές, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθούμε για ποιο σκοπό ήταν. Δείτε πώς μπορείτε να το καταλάβετε.

Βήμα 1: Κατανόηση των τύπων χρεώσεων από την Apple

Γενικά, μπορείτε να διαχωρίσετε τις χρεώσεις από την Apple σε δύο κατηγορίες: αγορές και συνδρομές. Οι αγορές είναι εφάπαξ χρεώσεις, ενώ οι συνδρομές επαναλαμβάνονται για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η Apple μπορεί να χρεώσει την κάρτα σας:

Αγορές App Store: Λήψη σε iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch ή Mac.
Αγορές μέσων iTunes: Αυτές περιλαμβάνουν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή ηλεκτρονικά βιβλία.
Αγορές υλικού: Κατασκευάστηκε στις Apple.com ή σε ένα κατάστημα της Apple.
Συνδρομές σε μια υπηρεσία της Apple: Αυτές περιλαμβάνουν το Apple Arcade, το Apple News+, το Apple TV+, τον χώρο αποθήκευσης iCloud, το πρόγραμμα προγραμματιστών Apple ή το πρόγραμμα αναβάθμισης του iPhone.
Συνδρομές εφαρμογών τρίτων: Αυτές χρεώνονται επίσης μέσω του App Store.

Βήμα 2: Ελέγξτε το ιστορικό αγορών σας

Η Apple σας το επιτρέπει ελέγξτε το ιστορικό συναλλαγών σας μέσω του iTunes, της εφαρμογής Apple Music ή σε iPhone ή iPad. Ωστόσο, δεν είναι αμέσως προφανές πώς να βρείτε ή να κατανοήσετε αυτήν τη λίστα.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Nintendo Switch Modding

Apple συχνά ομαδικές αγορές μαζί. Καθώς ελέγχετε το ιστορικό αγορών μέσων Apple, μην ανησυχείτε εάν η συνολική χρέωση είναι διαφορετική από τις τιμές των μεμονωμένων αντικειμένων που αγοράσατε.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ελέγξετε τις αγορές πολυμέσων σε iPhone ή iPad:

Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”.
Αγγίξτε το όνομά σας στην κορυφή και, στη συνέχεια, πατήστε «iTunes και App Store» (ή «Μέσα και αγορές» σε iOS 14 ή νεότερη έκδοση).
Πατήστε το Apple ID σας, επιλέξτε “Προβολή Apple ID” στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, πατήστε “Ιστορικό αγορών”.

Παρακέντηση

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις πρόσφατες αγορές σας ταξινομημένες κατά ημερομηνία. Κάντε κύλιση και δείτε εάν κάποιο από τα σύνολα αντιστοιχεί στη χρέωση της κάρτας σας. Αν ναι, έχετε βρει τον ένοχο.

ΕΝΑ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ελέγξετε τις αγορές πολυμέσων σε Mac ή υπολογιστή:

Ανοίξτε το iTunes ή την εφαρμογή Apple Music.
Στη γραμμή μενού, κάντε κλικ στο «Λογαριασμός» και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Προβολή του λογαριασμού μου».

Κάντε κλικ

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Ιστορικό αγορών» και κάντε κλικ στην «Προβολή όλων». Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με όλες τις αγορές πολυμέσων της Apple ταξινομημένες χρονολογικά. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε κατά ημερομηνία αγοράς ή να προβάλετε διαφορετικές χρονικές περιόδους για να εντοπίσετε συγκεκριμένες χρεώσεις που να ταιριάζουν με αυτές της πιστωτικής σας κάρτας.

  Πώς να εγκαταστήσετε προσθήκες επισκέπτη στο VirtualBox

ΕΝΑ

Βήμα 3: Ελέγξτε τις συνδρομές σας

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τις συνδρομές σας σε υπηρεσίες Apple ή εφαρμογές τρίτων. Αυτές είναι συχνά χρεώσεις στις οποίες συμφωνήσατε, αλλά έκτοτε τις έχετε ξεχάσει. Καθώς τα ελέγχετε, έχετε υπόψη σας ότι είναι εύκολο να ακυρώσετε οποιαδήποτε συνδρομή δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε πλέον.

Για να ελέγξετε τις συνδρομές σας Apple σε iPhone και iPad, κάντε τα εξής:

Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή.
Πατήστε «Συνδρομές». Θα δείτε μια λίστα με όλες τις συνδρομές σας στην Apple και μπορείτε να τις διαχειριστείτε από εκεί.

ο

Πατήστε οποιαδήποτε συνδρομή στη λίστα για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν. Δείτε αν οι χρεώσεις ταιριάζουν με αυτές της πιστωτικής σας κάρτας. Μπορείτε επίσης να ακυρώσετε μια συνδρομή εδώ.

Για να ελέγξετε τις συνδρομές σας Apple σε Mac, κάντε τα εξής:

Ανοίξτε το Mac App Store και κάντε κλικ στο όνομα του λογαριασμού σας στην κάτω αριστερή γωνία.
Κάντε κλικ στην «Προβολή πληροφοριών» κοντά στο επάνω μέρος του παραθύρου.
Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Συνδρομές” και κάντε κλικ στο “Διαχείριση”.
Κάντε κλικ στην «Επεξεργασία» για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια συνδρομή. Μπορείτε επίσης να ακυρώσετε μια συνδρομή στην οθόνη λεπτομερειών εάν θέλετε.

ο

Η Apple έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε από τη λήψη email ανανέωσης συνδρομής. Είναι πιθανό να αλλάξατε κατά λάθος αυτήν τη ρύθμιση και να μην τις λαμβάνετε πλέον.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το Tap to click στην επιφάνεια αφής ενός υπολογιστή

Για να βεβαιωθείτε ότι τα email ανανέωσης είναι ενεργοποιημένα, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και κατευθυνθείτε στο Apple ID > Συνδρομές. Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα από τις “Αποδείξεις ανανέωσης” εάν είναι απενεργοποιημένος.

ο

Θα πρέπει τώρα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο μέλλον κάθε φορά που η Apple χρεώνει την κάρτα σας με ανανέωση συνδρομής.

Βήμα 4: Ελέγξτε το ιστορικό αγορών σας στο Apple.com

Εάν έχετε αγοράσει οποιοδήποτε υλικό της Apple στο διαδίκτυο, όπως Mac, iPad, iPhone ή αξεσουάρ, μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό των παραγγελιών σας για τους τελευταίους 18 μήνες στο Κατάσταση παραγγελίας Apple δικτυακός τόπος.

Θα πρέπει να γνωρίζετε το Apple ID που χρησιμοποιήσατε για να πραγματοποιήσετε την αγορά για να συνδεθείτε. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκρίνετε τυχόν χρεώσεις με εκείνες της πιστωτικής σας κάρτας.

Βήμα 5: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple ή την Εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσδιορίσετε σε τι προορίζεται η χρέωση που σχετίζεται με την Apple στην κάρτα σας, ίσως αυτό οφείλεται απλώς στο ότι η διεπαφή εγγραφής αγορών είναι τόσο μπερδεμένη. Ίσως κάποιος από την οικογένειά σας να αγόρασε κάτι και να ξέχασε να σας το πει, ή ίσως είναι μια δόλια χρέωση.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη χρέωση στα αρχεία αγορών ή συνδρομών σας Apple, σκεφτείτε επικοινωνώντας με την Υποστήριξη της Apple σχετικά με αυτό.

Εάν αυτό αποτύχει, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας και να αμφισβητήσετε τη χρέωση ως δόλια. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης της Apple) συχνά κλειδώνουν λογαριασμούς που σχετίζονται με αντιστροφές χρέωσης. Επομένως, απλώς βεβαιωθείτε ότι η χρέωση είναι πράγματι δόλια προτού την αναφέρετε στην εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας.