Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από το iPhone σας

Η Apple εισήγαγε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων το 2013. Ήταν ένα νέο επίπεδο ασφάλειας που μπορούσαν να ενεργοποιήσουν οι χρήστες, αλλά η Apple δεν προώθησε ποτέ τη δυνατότητα. Με το iOS 10.3, το iOS θα σας ζητά επίμονα να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Στην πραγματικότητα, το iOS 10.3 συνοδεύεται από μια ανανεωμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από το iPhone (ή το iPad). Δεν περιορίζεστε πλέον στη ρύθμιση του από την επιφάνεια εργασίας σας. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από το iPhone σας.

  Πού βρίσκεται ο Πίνακας Ελέγχου σε Mac;

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε iOS 10.3 και νεότερη έκδοση. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στην κορυφή, θα δείτε το προφίλ σας Apple. Πατήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων» ακριβώς από κάτω.

Πατήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων». Στο iOS 10.3 μπορείτε να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε ή να το αγνοήσετε. Εάν πατήσετε “Όχι τώρα”, η επιλογή “Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων” δεν θα εμφανιστεί ξανά κάτω από το προφίλ σας Apple στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Για να το ενεργοποιήσετε αφού πατήσετε “Όχι τώρα”, πατήστε το προφίλ σας Apple και μεταβείτε στο Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια.

  Πώς να βρείτε το λογότυπο για έναν ιστότοπο

Όταν ρυθμίζετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από το iPhone σας, περνάτε σχεδόν από όλα τα ίδια βήματα που θα κάνατε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Θα πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας απαντώντας στις μυστικές ερωτήσεις σας, να επαληθεύσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και να επαληθεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Περιττό να πούμε ότι εάν δεν καταφέρετε να εισαγάγετε σωστά τις απαιτούμενες πληροφορίες, δεν θα μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σας. Θα έχετε την επιλογή να αλλάξετε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας και τον αριθμό τηλεφώνου σας όταν ρυθμίζετε τα πράγματα. Επίσης, εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας σας, θα υπάρχει μια επιλογή ανάκτησης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης και τις ειδοποιήσεις πληκτρολόγησης για μηνύματα LinkedIn

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ενεργοποιημένος για το Apple ID σας. Εκτός από τις αξιόπιστες συσκευές, κάθε φορά που συνδέεστε σε μια συσκευή ή σε ένα πρόγραμμα περιήγησης με το Apple ID σας, θα σας ζητηθεί ένας κωδικός επαλήθευσης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν κωδικό επαλήθευσης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να συνδεθείτε με το Apple ID σας σε μια μη αξιόπιστη συσκευή. Απλώς μεταβείτε στο Προφίλ Apple> Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια και πατήστε “Λήψη κωδικού επαλήθευσης”.

Αυτό ήταν παιδιά.