Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση και τις ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στο Android

Σε συνεργασία με την Apple, η Google κυκλοφόρησε ένα API ειδοποίησης έκθεσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι (με την εθελοντική σας άδεια) για τον εντοπισμό επαφών COVID-19. Εάν θέλετε να επαληθεύσετε ότι η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την καταγραφή έκθεσης και τις ειδοποιήσεις στο Android.

Η Google άρχισε να κυκλοφορεί το API Ειδοποιήσεων έκθεσης σε συσκευές Android μέσω ενός Ενημέρωση Υπηρεσιών Google Play τον Μάιο του 2020. Παρόλο που υπάρχει τώρα μια ενότητα για τις Ειδοποιήσεις COVID-19 στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας, τίποτα δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και θα πρέπει να κάνετε μη αυτόματη λήψη μιας εφαρμογής από τον τοπικό οργανισμό δημόσιας υγείας πριν αρχίσει να λειτουργεί οποιαδήποτε ανίχνευση επαφών.

  Πώς να μετατρέψετε ένα παλιό τηλέφωνο Android σε κάμερα ασφαλείας

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ανίχνευσης επαφών COVID-19 στη συσκευή σας Android, το API και οι ειδοποιήσεις έκθεσης είναι πανομοιότυπες με αυτές που βρίσκονται στο iPhone της Apple.

Ξεκινήστε ανοίγοντας το μενού Ρυθμίσεις στη συσκευή σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας (μία ή δύο φορές, ανάλογα με τον κατασκευαστή του ακουστικού) και μετά να πατήσετε το εικονίδιο με το Gear.

Εναλλακτικά, σύρετε προς τα πάνω από την αρχική οθόνη της συσκευής σας για να ανοίξετε το συρτάρι εφαρμογών και, στη συνέχεια, εντοπίστε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να ορίσετε την προτεραιότητα σύνδεσης WiFi στο Android

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή “Google”.

Επίλεξε το

Πατήστε “Ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19” που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Εάν η επιλογή δεν εμφανίζεται στη συσκευή σας Android, σημαίνει ότι η συσκευή σας δεν έχει λάβει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Google Play του Μαΐου 2020 (ή μεταγενέστερη) και ότι το API δεν έχει εγκατασταθεί στο τηλέφωνό σας.

Πατήστε το

Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης επαφών COVID-19 από τον τοπικό οργανισμό δημόσιας υγείας σας και του επιτρέψατε μη αυτόματα να χρησιμοποιεί το API Ειδοποιήσεων έκθεσης της Google και της Apple, οι επιλογές στο μενού δεν θα είναι γκρίζες. Χωρίς να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη και δεν μπορεί να λειτουργήσει.

  Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία του Android με βάση την ώρα της ημέρας

Επιλέξτε “Διαγραφή τυχαίων αναγνωριστικών” για να αφαιρέσετε τυχόν ανώνυμες πληροφορίες φάρου Bluetooth που έχει καταγράψει το ακουστικό σας ή πατήστε “Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων έκθεσης” για να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία ανίχνευσης επαφών.

Επίλεξε το

Για να είμαστε εξαιρετικά σαφείς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το API ειδοποιήσεων έκθεσης που στέλνει προσωπικά δεδομένα υγείας σε αξιωματούχους υγείας ή στην κυβέρνηση. Η χρήση της δυνατότητας είναι εντελώς εθελοντική και λειτουργεί μόνο εάν χορηγήσετε άδεια σε εφαρμογές που παρέχονται από τον τοπικό οργανισμό υγείας σας (η οποία, τη στιγμή της σύνταξης, καμία πολιτεία των ΗΠΑ δεν έχει κυκλοφορήσει).