Πώς να διαχειριστείτε την ακρίβεια τοποθεσίας στο Android

Η τοποθεσία είναι προνομιακές πληροφορίες στις οποίες επιδιώκουν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές σε smartphone. Ορισμένες εφαρμογές, όπως οι Χάρτες Google, το χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Άλλες εφαρμογές όπως το Facebook δεν το χρειάζονται πραγματικά για να εκτελέσουν τη βασική τους λειτουργία. Τόσο σε iOS όσο και σε Android, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση τοποθεσίας στις εφαρμογές. Στο Android, μπορείτε να διαχειριστείτε την ακρίβεια τοποθεσίας, έτσι ώστε οι εφαρμογές να μην μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεστε.

Ακρίβεια τοποθεσίας σε Android

Για να διαχειριστείτε την ακρίβεια τοποθεσίας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Τοποθεσία. Υποθέτοντας ότι είναι ήδη ενεργοποιημένο, θα δείτε μια επιλογή “Mode”. Πατήστε πάνω του. Η οθόνη Λειτουργία τοποθεσίας θα εμφανίσει τις τρεις λειτουργίες ακρίβειας τοποθεσίας που υποστηρίζει το Android.

Η λειτουργία High Accuracy χρησιμοποιεί κάθε ασύρματο διακόπτη και το GPS σας για να εντοπίσει πού βρίσκεστε. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία μεταφοράς, όπως η Uber ή η Lyft, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την Υψηλή Ακρίβεια, ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να εντοπίσουν την τρέχουσα τοποθεσία σας.

  Ελέγξτε τη φόρτιση και την ταχύτητα αποφόρτισης της μπαταρίας στη συσκευή σας Android

Η μέθοδος εξοικονόμησης μπαταρίας βασίζεται στο δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στο WiFi και στο Bluetooth για τον εντοπισμό της τοποθεσίας σας. Αφαιρεί μόνο το GPS, αλλά το GPS είναι πολύ σημαντικό και αν είστε εν κινήσει, αυτή η επιλογή από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το Uber ή το Google Maps.

Η λειτουργία Μόνο συσκευή είναι η πιο περιοριστική λειτουργία τοποθεσίας. Βασίζεται μόνο στο GPS σας και στους αισθητήρες της συσκευής σας για να βρείτε πού βρίσκεστε. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας δεν θα μπορούν να βρουν πού βρίσκεστε όταν έχετε ενεργοποιημένη την τοποθεσία στη λειτουργία Μόνο συσκευή.

Δυστυχώς, το Android δεν σας επιτρέπει να ορίσετε την ακρίβεια τοποθεσίας ανά εφαρμογή. Μπορείτε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε μια εφαρμογή από την πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας, αλλά όλες οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας θα έχουν το ίδιο επίπεδο πρόσβασης. Για παράδειγμα, εάν έχετε επιτρέψει στους Χάρτες Google και στην εφαρμογή Facebook να χρησιμοποιούν την τρέχουσα τοποθεσία σας και έχετε επιλέξει τη λειτουργία “Υψηλή Ακρίβεια”, και οι δύο εφαρμογές θα μπορούν να προσδιορίζουν την τοποθεσία σας μέσω GPS, WiFi, Bluetooth και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας .

  Μπορώ να ανακτήσω δεδομένα από κάρτα SD Android ή μονάδα USB που έχει μορφοποιηθεί ως εσωτερική αποθήκευση;

Περιθωριο ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Είναι δύσκολο να μην συγκρίνεις τη διαχείριση τοποθεσίας στο Android με αυτή του iOS. Το iOS δεν παρέχει στους χρήστες αυτού του είδους τον έλεγχο της ακρίβειας τοποθεσίας, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία τους ακόμα και όταν εκτελούνται στο παρασκήνιο και ποιες όχι. Αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία απαιτεί από τις εφαρμογές να προσθέτουν υποστήριξη για αυτήν. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή έχει μόνο μία επιλογή, π.χ. χρήση της τοποθεσίας ανά πάσα στιγμή ως χρήστης, δεν μπορείτε να την περιορίσετε ώστε να χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας μόνο όταν χρησιμοποιείτε ενεργά την εν λόγω εφαρμογή. Η Uber είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού. Η εφαρμογή Uber iOS είχε πλήρη πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακόμα και όταν ήταν στο παρασκήνιο. Μόνο μέσω μιας πρόσφατης ενημέρωσης οι χρήστες μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβαση τοποθεσίας για την Uber.

  Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αναθεώρησης των Χαρτών Google σε Android και iPhone

Ούτε το iOS ούτε το Android το καταλαβαίνουν απόλυτα σωστά. Το Android σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε την ακρίβεια τοποθεσίας, αλλά όχι με βάση την εφαρμογή. Το iOS σάς επιτρέπει να περιορίζετε την πρόσβαση στην τοποθεσία ανά εφαρμογή, αλλά δεν σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την ακρίβεια τοποθεσίας. Πρέπει να υπάρχει ένας εύλογος τρόπος για να συγχωνευθούν οι δύο έννοιες χωρίς να δημιουργηθεί εφιάλτης για τους προγραμματιστές και χωρίς να υποχρεωθούν οι τελικοί χρήστες να πρέπει να διαβάσουν ένα εγχειρίδιο απλώς και μόνο για να καταλάβουν πώς χρησιμοποιείται η τοποθεσία τους.