Πώς να ρυθμίσετε τους κανόνες “Μην ενοχλείτε” στο Android 6.0


Το Android 5.0 παρουσίασε το Do Not Disturb. μια λειτουργία που σας επέτρεπε να σβήσετε όλες τις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας για μια συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένες ημέρες. Το χαρακτηριστικό εκείνη την εποχή ονομαζόταν Διακοπές. Από το Android 6.0, έχει μετονομαστεί σε Do Not Disturb και τώρα συνοδεύεται από παραμετροποιήσιμους κανόνες. Οι κανόνες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε πολλά σενάρια που θα ενεργοποιήσουν το Do Not Disturb. Αυτοί οι κανόνες μπορεί να βασίζονται στην ώρα ή σε ένα συμβάν στο ημερολόγιό σας. Το χαρακτηριστικό είναι πολύ βασικό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο παρόλα αυτά. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες για τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Android 6.0.

  20 καλύτερες εφαρμογές Android και συμβουλές του 2016

Για να δημιουργήσετε έναν κανόνα για το Μην ενοχλείτε, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στην περιοχή Ήχος και ειδοποιήσεις, πατήστε Μην ενοχλείτε. Στην οθόνη Μην ενοχλείτε, πατήστε “Αυτόματοι κανόνες”. Θα δείτε τους προρυθμισμένους κανόνες που αναφέρονται εκεί. Οι κανόνες σάς επιτρέπουν να διαμορφώσετε μια ξεχωριστή ώρα για την ενεργοποίηση της λειτουργίας Μην ενοχλείτε τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές ή κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης. Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε για μια εκδήλωση, μπορείτε να επιλέξετε για ποια συμβάντα ημερολογίου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί.

Εάν οι προρυθμισμένοι κανόνες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας κανόνες. Πατήστε Προσθήκη κανόνα για να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο κανόνα. ονομάστε το και επιλέξτε εάν θα ενεργοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος.

  Αποσύνδεση Αναζήτηση για Android Καθιστά τα ερωτήματά σας Google ιδιωτικά

Για κανόνες που βασίζονται σε ένα συμβάν, μπορείτε να καθορίσετε ποια συμβάντα του ημερολογίου θα πρέπει να ενεργοποιούν το Do Not Distrub. Δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο συμβάν από το επιλεγμένο ημερολόγιο ως έναυσμα που είναι πολύ απογοητευτικό. Οι κανόνες που βασίζονται στην ώρα σάς επιτρέπουν να ορίσετε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα για την ενεργοποίηση του Μην ενοχλείτε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτούς τους κανόνες κατά την κρίση σας.

Οι κανόνες για το Μην ενοχλείτε είναι σίγουρα χρήσιμοι, αλλά θα μπορούσαν να επιτρέψουν μεγαλύτερη ευελιξία. Ίσως έρθει μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε αυτό.

  Το μενού ακουστικών προσθέτει ένα μενού εναλλαγής εφαρμογής όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα [Android]