Πώς να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας Android

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να ξυπνάς αργά για μια σημαντική συνάντηση ή να κοιμάσαι για πάρα πολύ καιρό. Ευτυχώς, η εφαρμογή ρολογιού που έρχεται προεγκατεστημένη στη συσκευή σας έχει όλες τις δυνατότητες που διασφαλίζουν ότι είστε πάντα στην ώρα σας.

Ας δούμε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τη συσκευή σας Android σε ένα ξυπνητήρι all-in-one!

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρολόι της Google για να ορίσετε ένα ξυπνητήρι

Ο πιο απλός τρόπος για να ρυθμίσετε ένα νέο ξυπνητήρι χωρίς να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ρολογιού που είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας. Η εφαρμογή Ρολόι της Google είναι συνήθως η προεπιλεγμένη εφαρμογή ρολογιού στις περισσότερες συσκευές Android. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στη συσκευή σας, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store.

Κατεβάστε: Ρολόι

Εκκινήστε την εφαρμογή Ρολόι της Google και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι:

  • Θα δείτε μια σειρά από καρτέλες στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε Συναγερμός και πατήστε το κουμπί Συν (+) για να προσθέσετε ένα ξυπνητήρι.
  • Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά ώρας και λεπτών για να ορίσετε μια ώρα για το νέο σας ξυπνητήρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή επιλογή ΠΜ ή ΜΜ.
  • Εάν ορίζετε συχνά νέα ξυπνητήρια και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ρολόι Android για να διαχειριστείτε την καθημερινή σας ρουτίνα, σας συνιστούμε να επισημάνετε τα νέα σας ξυπνητήρια με περιγραφικά ονόματα, όπως “Πρωινή προπόνηση” ή “Υπενθύμιση συνάντησης”. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο σύμβολο κράτησης θέσης Όνομα συναγερμού.
  • Από προεπιλογή, το νέο σας ξυπνητήρι θα ρυθμιστεί να χτυπά μόνο την επόμενη μέρα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ξυπνητήρι που χτυπά συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, πατήστε Προσαρμογή και επιλέξτε τις ημέρες.
  • Η εγγενής εφαρμογή Android Clock προσφέρει μια ποικιλία ήχων για το ξυπνητήρι σας. Για να αλλάξετε τον ήχο του ξυπνητηριού σας, πατήστε Ήχος κλήσης.
  • Πατήστε το εικονίδιο Tick για να αποθηκεύσετε το νέο σας ξυπνητήρι.
  •   Πώς να μετρήσετε οτιδήποτε με ένα χαρτί A4 και το τηλέφωνό σας Android

    Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρολόι της Samsung για να ορίσετε ένα ξυπνητήρι

    Εάν διαθέτετε συσκευή Samsung Galaxy, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρολόι της Samsung για να ορίσετε ξυπνητήρια, να επεξεργαστείτε τα υπάρχοντα και να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση του Bixby. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι στη Samsung σας:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρολόι από την οθόνη εφαρμογών σας.
  • Πατήστε το κουμπί Συν (+) για να προσθέσετε νέο συναγερμό.
  • Μόλις ορίσετε μια ώρα για το Ξυπνητήρι σας, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις συναγερμού σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ονομάστε το ξυπνητήρι σας πατώντας το σύμβολο κράτησης θέσης Όνομα συναγερμού.
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ ενός εφάπαξ ή ενός επαναλαμβανόμενου συναγερμού. Απλώς πατήστε τις ημέρες που θέλετε να επαναλαμβάνεται το ξυπνητήρι από τη γραμμή της εβδομάδας.
  • Εάν ρυθμίζετε εκ των προτέρων ένα ξυπνητήρι για ένα συμβάν, μπορείτε να προγραμματίσετε να κουδουνίζει αυτόματα πατώντας το εικονίδιο Ημερολόγιο.
  • Για να αλλάξετε τον ήχο που αναπαράγεται όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, πατήστε Ήχος κλήσης. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τα πρωινά σας ξυπνώντας με τα αγαπημένα σας τραγούδια, μπορείτε να ορίσετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify ως ξυπνητήρι στη συσκευή σας Android.
  •   Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις εφαρμογών στο Android 7

    Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι με το Bixby ή το Google Assistant

    Εάν βιάζεστε ποτέ, ο απλούστερος τρόπος για να ρυθμίσετε ένα νέο ξυπνητήρι είναι να ρωτήσετε το Bixby ή το Google Assistant.

    Για συσκευές Samsung, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Bixby πατώντας παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί της συσκευής σας ή λέγοντας “Γεια Bixby”. Απλώς ζητήστε από το Bixby να ρυθμίσει ένα νέο ξυπνητήρι λέγοντας εντολές όπως “Ρύθμιση ξυπνητηριού για τις 7 π.μ. αύριο” ή “Ξύπνα με σε 30 λεπτά”.

    Εάν αργείτε στη δουλειά κάθε μέρα, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το Bixby να ρυθμίσει επαναλαμβανόμενα ξυπνητήρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε κάτι σαν: «Ξύπνα με στις 7 το πρωί κάθε μέρα».

      Πώς να βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε άδεια στο Android

    Μαζί με τη δημιουργία και την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων, το Bixby Briefing μπορεί επίσης να σας ενημερώσει την τρέχουσα ώρα, τις ειδήσεις και την πρόγνωση του καιρού ενώ χτυπάει το ξυπνητήρι σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πατήστε Bixby Alarm όταν επιλέγετε τον ήχο κλήσης του ξυπνητηριού σας.

    Για να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι χρησιμοποιώντας το Google Assistant, ξυπνήστε το πατώντας παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης της συσκευής σας ή λέγοντας “Hey Google” ή “OK Google”. Τώρα, ενημερώστε τον Βοηθό Google για την ώρα του ξυπνητηριού σας λέγοντας κάτι όπως “Ρύθμιση ξυπνητηριού για τις 5 π.μ. αύριο”. Ομοίως, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαναλαμβανόμενο ξυπνητήρι λέγοντας: “Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι για τις 7 π.μ. κάθε Παρασκευή”.

    Οι μέρες του να τρέχεις αργά έχουν περάσει πολύ

    Αν έχετε βαρεθεί να ξεκινάτε τη μέρα σας βιαστικά και να χάνετε σημαντικές προθεσμίες, η χρήση της εφαρμογής Ρολόι για να παραμείνετε σε καλό δρόμο είναι μια εξαιρετική ιδέα. Οι εφαρμογές Ρολόι του Android μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να σας ξυπνήσουν. Η εφαρμογή ρολογιού της συσκευής σας Android διαθέτει ενσωματωμένο χρονόμετρο, χρονόμετρο και παγκόσμιο ρολόι που σας επιτρέπει να βλέπετε την ώρα οπουδήποτε στη Γη.