Πώς να αποκρύψετε σχόλια στο Instagram για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη φλυαρία

Το Instagram είναι ένα ζωντανό μέρος για να μοιράζεστε φωτογραφίες/βίντεο και να συνδεθείτε με φίλους ή οπαδούς. Αλλά συχνά, ο τυχαίος σχολιασμός σε δημοσιεύσεις προκαλεί περιττές συζητήσεις και επιχειρήματα.

Με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, το Instagram φτάνει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στους νέους. Είναι η δεύτερη πιο διαδραστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μετά το Facebook και προτιμάται ιδιαίτερα μεταξύ των influencers για τις ενδοσκοπικές λειτουργίες της.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια παντοδύναμη λειτουργία για τη δημοσίευση προσωπικών σκέψεων, εικόνων ή βίντεο για το παγκόσμιο κοινό. Με τον ίδιο τρόπο, οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει παρατηρήσεις ως σχόλια💬 σε τέτοιες αναρτήσεις προς υποστήριξη ή εναντίον τους. Εδώ, το ιδανικό μοντέλο παρέχει παγκόσμια πρόσβαση σε ένα άτομο για μια υγιή συζήτηση.

Αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να σχολιάσουν κακόγουστα👎, κάτι που προκαλεί ανεπιθύμητες φλυαρίες και απόψεις. Λοιπόν, το Instagram έχει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να αποκρύψετε την επιλογή σχολίων στις αναρτήσεις σας και έτσι, μπορείτε να αποφύγετε διαμάχες. Ας εμβαθύνουμε στο θέμα.

Το Instagram ως πλατφόρμα σύνδεσης

Ανάμεσα σε πολλούς ιστότοπους δικτύωσης, το Instagram σταδιακά προκρίνεται ως το καταλληλότερο μέρος για κοινωνικές καμπάνιες και δημιουργικές διαφημίσεις. Η ευελιξία με την καινοτομία στα χαρακτηριστικά💫 είναι ένας από τους κύριους λόγους για να γίνει το talk of the town.

Οι κατασκευαστές αυτής της εφαρμογής κοινωνικών μέσων έχουν επικεντρωθεί μοναδικά στη διάδοση της ως πλατφόρμας φωτογραφιών📸 και κοινής χρήσης βίντεο στον δημόσιο τομέα. Η εφαρμογή είναι χέρι-χέρι παγκοσμίως, καθώς οι χρήστες βρίσκουν ενδιαφέρον να τραβήξουν μια φωτογραφία και να την ανεβάσουν αμέσως στην ανάρτηση με μια ετικέτα τοποθεσίας.

Αυτό που το κάνει διαφορετικό από άλλες πλατφόρμες είναι τα ενδιαφέροντα φίλτρα που ενεργοποιούνται με την κάμερα του κινητού📱. Έτσι, χωρίς να χρειάζεστε ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων, μπορείτε να τραβήξετε απευθείας τις φωτογραφίες/βίντεο από τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Insta και να τα ανεβάσετε στη ροή σας.

Εκτός από την προσφορά μιας δυνατότητας επεξεργασίας εικόνας, έχετε την επιλογή να μοιραστείτε την εικόνα ή τα βίντεο σε προτιμώμενες ενότητες αναρτήσεων, τροχών, ιστοριών ή ζωντανού περιεχομένου. Οι ιστορίες διαρκούν για 24 ώρες🕛, ενώ άλλες μένουν όσο τις διαγράψετε.

Το Instagram έχει επίσης κυκλοφορήσει το Vanish Mode σε προφίλ, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα και να μοιράζεστε εικόνες, βίντεο κ.λπ., με άλλους. Αλλά μόλις τελειώσει η συνομιλία, η πλήρης συνομιλία, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων, διαγράφεται.

Αυτά τα απλοϊκά αλλά συναρπαστικά χαρακτηριστικά, η άψογη διεπαφή και η εύκολη προσβασιμότητα το καθιστούν την πρώτη επιλογή για νέους ενήλικες να ασχοληθούν με τους συνομηλίκους τους. Μπορούν να ακολουθούν ο ένας τον άλλον ή να δημιουργούν συνδέσεις και να επικοινωνούν μέσω προσωπικών κειμένων ή να σχολιάζουν αναρτήσεις επίσης.

Τοξικότητα και ανεπιθύμητες απόψεις

Μας αρέσει να αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους στις αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εκτιμούν πρόθυμα τις προσπάθειές μας και δίνουν ουσιαστικές κριτικές. Μόλις εγγραφείτε στο Instagram, κερδίζει γρήγορα έλξη όταν αρχίζετε να παρακολουθείτε 👨‍💻 τροχούς και ιστορίες από γνωστούς και άγνωστους.

Είναι ένα τέλειο μέσο για να βρείτε τους φίλους ή τους συγγενείς σας που χάσατε εδώ και καιρό και να δημιουργήσετε πολλές νέες συνδέσεις και οπαδούς. Γνωρίζετε ο ένας τον άλλον δημοσιεύοντας και αναθεωρώντας φωτογραφίες ή σύντομα βίντεο και εκφράζοντας τα συναισθήματα ή τις απόψεις σας απαντώντας με καρδιές ή σχόλια και δημιουργώντας ιστορίες στο Instagram.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να επιδεικνύουν μια χαρούμενη φύση και να αποφεύγουν να είναι αρνητικοί είτε αγνοώντας αυτό που δεν τους αρέσει είτε απαντώντας ιδιωτικά. Όμως πολλοί χρήστες του Insta είναι πολύ ωμά με τα λόγια τους και δεν διστάζουν να γράφουν αγενή και σαρκαστικά κείμενα. Αυτό μπορεί να γίνει άβολο αλλά και ανεπιθύμητο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι, ενώ μοιράζονται τη ζωή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλουν επίσης να εισαγάγουν κάποιο απόρρητο στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κρύψετε τους οπαδούς σας στο Instagram και να μην αφήσετε κανέναν να δει τη λίστα. Αυτή η δυνατότητα σκοπεύει να προστατεύσει το απόρρητό σας, μην επιτρέποντας σε άλλους να δημιουργούν αντιλήψεις σχετικά με τις προτιμήσεις ή τις αντιπάθειές σας.

  Γιατί έχετε αποκλειστεί από τον λογαριασμό σας στο Instagram;

Οι τυχαίες αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους συχνά δημιουργούν τριβές λόγω διαφοροποιήσεων στη διαδικασία σκέψης κάθε ατόμου. Αυτή είναι μια από τις αρνητικές πτυχές του Instagram. Προκαλεί τους χρήστες να δημιουργήσουν ενδιαφέροντες κυλίνδρους και ιστορίες, ενώ παράλληλα κάνουν κοροϊδίες ή ασήμαντες έντονες διαφωνίες στις αναρτήσεις άλλων.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι τείνουν να επικρίνουν περισσότερο παρά να αγκαλιάζουν τους άλλους, μερικές φορές με μια κωμική χειρονομία, ενώ άλλες φορές με φθόνο.

Τώρα, εάν αυτές οι απόψεις αποστέλλονται ως προσωπικό μήνυμα, μπορεί κανείς να τις απαντήσει ή να τις αγνοήσει. Αλλά κάθε σχόλιο που προστίθεται σε μια ανάρτηση είναι ορατό στη δημόσια συζήτηση. Μια καλή πίστη λέξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ενώ ακατάλληλες δηλώσεις προκαλούν κατάθλιψη και δυσαρέσκεια.

Μπορείτε να διευθετήσετε τα σχόλια των στενών φίλων. Ωστόσο, κάθε σύνδεση μπορεί να μην είναι γνωστό πρόσωπο και άγνωστοι μπορούν επίσης να κάνουν σχόλια. Ενώ ορισμένοι χρήστες αγνοούν τα trollers στις αναρτήσεις τους, υπάρχουν μερικοί ευαίσθητοι άλλοι που προσβάλλονται από τέτοιες ανεπιθύμητες συνομιλίες και αισθάνονται στενοχώρια.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που σκόπιμα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κάνουν ανάρμοστα σχόλια σε αναρτήσεις άλλων και να τους φέρουν σε δύσκολη θέση. Αυτό υποκινεί τους δημιουργούς να απέχουν εντελώς από τέτοιες αλληλεπιδράσεις.

Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να δώσετε οδηγίες σε κάθε άτομο🧑‍🏫 να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στη σελίδα σας. Από την άλλη πλευρά, για να παραμείνετε σχετικοί με το branding σας ή μόνο για να φτιάξετε τη διάθεσή σας, δεν μπορείτε να μοιράζεστε αναρτήσεις στο Instagram.

Ένα φορτωμένο πρόγραμμα είναι ένας άλλος παράγοντας που ωθεί τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τα σχόλια στις αναρτήσεις. Είναι όταν δεν μπορούν να επενδύσουν αρκετό χρόνο σε απαντήσεις συνομιλίας σε αυτά τα σχόλια💬, ανεξάρτητα από το αν οι δηλώσεις τις επαινούν ή τις κριτικάρουν.

Νιώθουν ότι η μη απάντηση σε ένα σχόλιο μπορεί να εκληφθεί ως άγνοια από τους οπαδούς. Μπορεί τελικά να αμαυρώσει την εικόνα της επωνυμίας τους και να οδηγήσει σε απώλεια της επιχείρησης.

Ένας από τους τρόπους για να απαλλαγείτε από τέτοια σχόλια είναι να τα απενεργοποιήσετε εντελώς. Θα διερευνήσουμε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία απόκρυψης ή απενεργοποίησης της δυνατότητας σχολιασμού στις αναρτήσεις του Instagram. Ας μάθουμε όμως πρώτα ποιες άλλες επιλογές προσφέρει η πλατφόρμα στους χρήστες.

Ναί. Τώρα, μπορείτε να αφήσετε αυτόν τον αναστεναγμό ανακούφισης και να συνεχίσετε να διαβάζετε με ησυχία!

Ο γενικός σκοπός του Instagram ή οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να διαδώσει το περιεχόμενο μεταξύ ομοϊδεατών. Ο αλγόριθμος λειτουργεί με τρόπο ώστε να προωθεί το περιεχόμενο σύμφωνα με τις προτιμήσεις ενός ατόμου.

Ενώ υπάρχουν πολλά στατιστικά στοιχεία📈 που λειτουργούν στο backend για τη λήψη κατηγορικών αναρτήσεων στη ροή σας. Με τον ίδιο τρόπο, οι αναρτήσεις σας λαμβάνουν επίσης προβολές από πολλά άκρα και οι άνθρωποι μπορούν να τις κοινοποιούν, να τους αρέσουν και να σχολιάζουν.

Κυρίως, οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα με ανεπιθύμητα σχόλια στις αναρτήσεις τους από τυχαία προφίλ. Πολλοί χρήστες του Instagram συχνά παραπονιούνται ότι πρόκειται για ανεπιθύμητα προφίλ που ασυνήθιστα ντροπιάζουν τις αναρτήσεις άλλων χρηστών για να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις.

Εδώ, το Instagram έχει μια ρύθμιση ελέγχου απορρήτου🔏 με την οποία μπορείτε να ελέγχετε ποιος μπορεί να σχολιάσει την ανάρτησή σας. Επιλέγοντας την κατάλληλη επιλογή στις ρυθμίσεις του προφίλ σας, μπορείτε να επιτρέψετε στους ακόλουθούς σας, τους οποίους ακολουθείτε ή και στους δύο να σχολιάσουν την ανάρτησή σας.

Από προεπιλογή, η πλατφόρμα επιτρέπει σε όλους να σχολιάζουν την ανάρτησή σας, την οποία μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Εάν γνωρίζετε έναν ή λίγους ενόχους που επιχειρούν εύκολα να διακόψουν τις αναρτήσεις σας, τότε μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε να αποκλείσετε αυτούς τους συγκεκριμένους χρήστες από το να σχολιάσουν.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκλείσετε άτομα από το να δίνουν δημόσια ορατά σχόλια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα στους ακόλουθούς σας, να ακολουθήσετε ή και οι δύο να σχολιάσουν την ανάρτηση.

  Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο στο Instagram

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram για κινητά και κάντε κλικ στο εικονίδιο Προφίλ που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βήμα 2. Πατήστε το κουμπί με τις τρεις στοιβαγμένες γραμμές δίπλα στο κουμπί δημιουργίας στην επάνω δεξιά γωνία για να αυξήσετε τις επιλογές του μενού.

Βήμα 3. Επιλέξτε την επιλογή “Ρυθμίσεις και Απόρρητο” για να ανοίξετε τη λίστα ρυθμίσεων.

Βήμα 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω🔽 μερικές γραμμές και πατήστε την επιλογή “Σχόλια” στην ενότητα “Πώς οι άλλοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας”.

Βήμα 5. Εδώ, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή “Αποκλεισμός σχολίων από” για να αποκλείσετε συγκεκριμένα προφίλ. Εισαγάγετε τα αρχικά στη γραμμή αναζήτησης🔍 για να εμφανιστεί το προφίλ του ατόμου στη λίστα και πατήστε το κουμπί “Αποκλεισμός” δίπλα του. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε ονόματα σε αυτήν τη λίστα για να αποκλείσετε αυτά τα άτομα από το να σχολιάσουν την ανάρτησή σας.

Βήμα 6. Επιστρέψτε στην προηγούμενη ενότητα Έλεγχος σχολίων και εισαγάγετε την επιλογή “Να επιτρέπονται σχόλια από”. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μεταξύ των επιλογών “Όλοι”, “Άτομα που ακολουθείτε”, “Οι ακόλουθοί σας” και “Άτομα που ακολουθείτε και οι ακόλουθοί σας”.

Βήμα 7. Επιστρέψτε στην προηγούμενη ενότητα και ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε το κουμπί μπροστά από το «Να επιτρέπονται σχόλια GIF» για να επιτρέψετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στα GIF σας σε αναρτήσεις και τροχούς.

Επιστρέψτε στις ροές σας και ξεκινήστε να δημοσιεύετε. Όποιος έχετε αποκλείσει να σχολιάσει δεν θα ενημερωθεί για τις αλλαγές, καθώς τα σχόλιά του θα είναι ορατά μόνο σε αυτόν.

Βήματα για τον περιορισμό ενός ατόμου στο Instagram

Αυτή είναι μια εναλλακτική μέθοδος αποκλεισμού 🔐 ή, μάλλον, περιορισμού ενός ατόμου να αντιδρά στις αναρτήσεις σας. Ελέγχει ακριβώς το άτομο περιορίζοντας το να σχολιάζει τις αναρτήσεις σας, οι οποίες θα είναι ορατές σε εσάς και το άτομο.

Έτσι, η κύρια διαφορά μεταξύ του περιορισμού και της δυνατότητας αποκλεισμού σχολίων είναι ότι ο δημιουργός της ανάρτησης μπορεί να δει το σχόλιο που δημοσιεύτηκε από ένα άτομο με περιορισμούς👮. Αντίθετα, το σχόλιο που δημοσιεύτηκε από ένα αποκλεισμένο άτομο θα είναι ορατό σε αυτούς αλλά όχι στον δημιουργό της ανάρτησης.

Η ομοιότητα μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών είναι ότι τόσο ένα αποκλεισμένο όσο και ένα άτομο που έχει περιοριστεί δεν θα γνωρίζει ότι τα σχόλιά τους ελέγχονται από τον δημιουργό της ανάρτησης.

Βήμα 1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Instagram στο smartphone σας και αναζητήστε το προφίλ του ατόμου από το εικονίδιο αναζήτησης🔍 που δίνεται στο κάτω μέρος.

Βήμα 2. Ανοίξτε το προφίλ του ατόμου και κάντε κλικ στις τρεις τελείες επάνω δεξιά.

Βήμα 3. Κάντε κλικ στην επιλογή «Περιορισμός» από τα στοιχεία μενού που εμφανίζονται και βγείτε από το προφίλ.

Τώρα, μπορείτε να δημοσιεύσετε χωρίς να σας ενοχλεί η ανεπιθύμητη κουβέντα.

Οι προγραμματιστές στο Meta έχουν προσφέρει σημαντικούς τρόπους στους χρήστες του Insta να αντιμετωπίζουν σχόλια σε αναρτήσεις στις ρυθμίσεις απορρήτου. Οπότε, αν οι προβληματικοί είναι λίγα γνωστά προφίλ👤, μπορείτε να τα αποκλείσετε εύκολα. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τα σχόλια της ανάρτησής σας μόνο στους ακόλουθούς σας ή σε όσους ακολουθείτε επιλέγοντας μια κατάλληλη επιλογή στις ρυθμίσεις ελέγχου σχολίων.

Καμιά φορά όμως και οι κολλητοί μας δεν μας γλιτώνουν από το τρολάρισμα στην εξέδρα. Δεν τους νοιάζει τι λένε και αν αρέσει στον άλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απενεργοποίηση των σχολίων είναι πολύ πιο κατάλληλη από το να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές του να επιτρέπετε κάθε γνώμη στη σελίδα σας📟 καθώς γνωρίζετε την άλλη πλευρά του θέματος. Αλλά μερικές φορές, είναι πιο κατάλληλο να απενεργοποιήσετε την παρέμβαση άλλων ενώ δημιουργείτε τους τροχούς και τις ιστορίες σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε στην εφαρμογή Insta για κινητά για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για την απενεργοποίηση σχολίων σε ζωντανό περιεχόμενο, ιστορίες ή τροχούς, καθώς και πριν ή μετά τη δημοσίευση στην πλατφόρμα.

Έτσι, έχετε δημοσιεύσει κάτι στη σελίδα σας στο Instagram και προσελκύει πολλούς trollers και spammers. Στη συνέχεια, αντί να αφαιρέσετε την ανάρτηση, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σχολίων για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

  Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Instagram και να έχετε μια καθαρή και προσαρμοσμένη ροή

Βήμα 1. Πατήστε το εικονίδιο Instagram στο κινητό σας για να το ανοίξετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο της εικόνας προφίλ👤 κάτω αριστερά.

Βήμα 2. Κάντε κύλιση στη δημοσίευση, η οποία λαμβάνει ανεπιθύμητα σχόλια.

Βήμα 3. Κάντε κλικ στην ανάρτηση για να την ανοίξετε και πατήστε τις τρεις τελείες που δίνονται στη δεξιά πλευρά της.

Βήμα 4. Κάντε κλικ στην επιλογή «Απενεργοποίηση σχολιασμού» από τις λειτουργίες που εμφανίζονται.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι η ένδειξη “Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα” επισημαίνονται κάτω από την ανάρτηση. Όλα τα προηγούμενα σχόλια θα αφαιρεθούν επίσης. Καλό ξεμπέρδεμα!

Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε σχόλια στην επόμενη ανάρτησή σας, τότε προτιμήστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολύ πριν τη δημοσιεύσετε στο κοινό.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο “+” στο κάτω κέντρο για να δημιουργήσετε μια νέα ανάρτηση.

Βήμα 2. Επιλέξτε μια εικόνα/βίντεο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να δημοσιεύσετε και κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” επάνω δεξιά.

Βήμα 3. Επεξεργαστείτε την ανάρτηση και χρησιμοποιήστε φίλτρα εάν χρειάζεται, ακολουθούμενη από ξανά κλικ στο κουμπί «Επόμενο».

Βήμα 4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνθετες ρυθμίσεις” ⚙️και ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Απενεργοποίηση σχολίων” στην επόμενη σελίδα.

Βήμα 5. Επιστρέψτε και πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση” στο επάνω μέρος για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο.

Η νέα σας ανάρτηση δεν θα έχει ενότητα σχολίων και μπορείτε να την ελέγξετε με τη λεζάντα “Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα” κάτω από την ανάρτηση.

Το Instagram προσφέρει ένα εξειδικευμένο σύστημα για τον έλεγχο🕹️ τι μπορεί να εμφανίζεται δίπλα στην ανάρτησή σας. Ίσως να μην είναι εφικτό να απενεργοποιήσετε εντελώς την επιλογή σχολίων στην ανάρτησή σας. Πιθανώς, θέλετε να αλληλεπιδράσετε με άτομα σχετικά με την ανάρτησή σας, αλλά ταυτόχρονα, αισθάνεστε διστακτικοί για ανεπιθύμητα επιχειρήματα με αρνητικές προσεγγίσεις.

Αυτά τα βήματα θα σας καθοδηγήσουν να αποκρύψετε σχόλια στο Instagram που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που έχετε επιλέξει.

Βήμα 1. Συνδεθείτε στην εφαρμογή Instagram και ανοίξτε την ενότητα προφίλ από κάτω αριστερά.

Βήμα 2. Πατήστε στις τρεις στοιβαγμένες γραμμές επάνω δεξιά.

Βήμα 3. Επιλέξτε το στοιχείο μενού “Ρυθμίσεις και απόρρητο” και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να κάνετε κλικ στην επιλογή “Κρυμμένες λέξεις”. Από προεπιλογή, η επιλογή “Απόκρυψη σχολίων” είναι ενεργοποιημένη για να φιλτράρει τα επιβλαβή και προσβλητικά σχόλια.

Βήμα 4. Ενεργοποιήστε επίσης την επιλογή «Σύνθετο φιλτράρισμα σχολίων».

Βήμα 5. Ενεργοποιήστε τις επιλογές “Απόκρυψη σχολίων”🥷 κάτω από την κεφαλίδα “Προσαρμοσμένες λέξεις για μηνύματα και σχόλια.

Βήμα 6. Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση προσαρμοσμένων λέξεων και φράσεων».

Βήμα 7. Πληκτρολογήστε μία ή περισσότερες λέξεις ή φράσεις διαχωρισμένες με κόμμα στο χώρο που παρέχεται στην επόμενη σελίδα.

Βήμα 8. Κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη” για να προσθέσετε τις λέξεις στο φίλτρο.

Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη και τώρα οι αναρτήσεις σας θα εμφανίζουν μόνο φιλτραρισμένα σχόλια.

Το Instagram είναι ένα ευρέως αποδεκτό μέσο για την εξαιρετικά διαδραστική διεπαφή του και την ευκολία δημιουργίας αναρτήσεων, ιστοριών ή τροχών. Διαθέτει λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε πώς δημοσιοποιείται η εικόνα της επωνυμίας σας.

Οι αναρτήσεις που περιλαμβάνουν άτομα που συμμετέχουν σε συνομιλίες έχουν περισσότερες προβολές και ακολούθους. Επομένως, δεν είναι πάντα σκόπιμο να απενεργοποιείτε εντελώς τα σχόλια στις αναρτήσεις Insta και να αποφεύγετε τις αλληλεπιδράσεις, καθώς μπορεί να χάσετε από τους ανταγωνιστές σας καθώς και να μειώσετε την αφοσίωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγνοήσετε τα τρόλερ ή να τους απαντήσετε με λίγα λόγια, κάτι που τους κάνει να νιώθουν ότι ακούγονται.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι κάνουν σκόπιμα υποτιμητικά σχόλια σε αναρτήσεις για να ξεκινήσουν λογομαχίες🙅‍♂️. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους θεατές και τους ακόλουθους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πιο κατάλληλο να μπλοκάρετε σχόλια από τέτοια άτομα.

Αντίθετα, εάν η ανάρτησή σας περιέχει οτιδήποτε ευαίσθητο που πιστεύετε ότι πρέπει να κοινοποιηθεί σε άλλους, μπορείτε να περιορίσετε🛂 τα σχόλια στους ακόλουθούς ή τους ακόλουθούς σας. Τα έμπιστα άτομα μπορεί να σας καταλάβουν καλά και να παρέχουν ρεαλιστικές απόψεις στα σχόλια.

Επίσης, διαβάστε πώς μπορείτε να αποκρύψετε τους ακόλουθούς σας στο Instagram και να διατηρήσετε το απόρρητο.

Μάθετε τα πάντα για τη λειτουργία Vanish Mode στο Instagram για ασφαλή και προσωρινή συνομιλία.