Πώς να ρυθμίσετε ένα έξυπνο γκαράζ

Πόσο συχνά αναρωτηθήκατε, «έκλεισα την πόρτα του γκαράζ;» Με ένα έξυπνο γκαράζ, δεν θα χρειαστεί να αναρωτιέστε. Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για να φέρετε την έξυπνη οικιακή τεχνολογία και στο γκαράζ σας.

Ξεκινήστε με ένα έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας

Αν δεν έχετε χώρο στάθμευσης, είναι πολύ πιθανό το γκαράζ σας να έχει γκαραζόπορτα και ευτυχώς δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών για να κάνετε το ανοιχτήρι γκαραζόπορτας έξυπνο. Και αυτό είναι επίσης καλό γιατί θα έχετε πολλή ηρεμία όταν μεταβείτε σε ένα έξυπνο ανοιχτήρι. Αν δεν θυμάστε αν κλείσατε την πόρτα του γκαράζ, για παράδειγμα, θα μπορείτε να βγάλετε το τηλέφωνό σας και να ελέγξετε. Ξέχασες? Στη συνέχεια, μπορείτε να το κλείσετε επίσης.

Ανάλογα με το έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας που αγοράζετε, ίσως μπορείτε ακόμη και να το κλείσετε χρησιμοποιώντας την Alexa ή το Google Home. Απλώς έχετε κατά νου ότι τα περισσότερα έξυπνα μηχανήματα ανοίγματος γκαραζόπορτας δεν σας επιτρέπουν να τα ανοίξετε φωνητικά για λόγους ασφαλείας. Ορισμένα έξυπνα ηχεία μπορούν να ακούσουν εντολές μέσα από ένα κλειστό παράθυρο. Δεν θα θέλατε κάποιος να φωνάξει την εντολή να ανοίξει η πόρτα του γκαράζ σας για να διαρρήξει το σπίτι σας.

Έχετε δύο βασικές επιλογές για έξυπνα ανοιχτήρια γκαραζόπορτας: προσθέστε μια συσκευή στο υπάρχον ανόητο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας για να το κάνετε έξυπνο ή αντικαταστήστε το ανοιχτήρι γκαραζόπορτας σας με ένα που είναι ήδη έξυπνο. Η προσθήκη μιας έξυπνης συσκευής στο υπάρχον ανοιχτήρι σας είναι μια ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή. Γενικά, μάλλον αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε, εκτός αν έχετε συγκεκριμένο λόγο για να αντικαταστήσετε ολόκληρο το ανοιχτήρι (όπως να θέλετε ένα πιο ήσυχο μοντέλο).

  Πώς να περιορίσετε το εύρος ζώνης για ενημερώσεις των Windows στα Windows 10

Τα περισσότερα έξυπνα ανοιχτήρια γκαραζόπορτας λειτουργούν τοποθετώντας έναν αισθητήρα στην πόρτα που μετρά την κλίση του ρεύματος ή στοχεύοντας ένα λέιζερ που χτυπά την πόρτα όταν είναι στην κλειστή θέση. Στη συνέχεια μιμούνται το ασύρματο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας για να στείλουν ένα σήμα ανοίγματος και κλεισίματος.

Ενώ υπάρχουν πολλά πρόσθετα έξυπνων συσκευών για να διαλέξετε, ποιο από αυτά θα επιλέξετε θα καθοριστεί εν μέρει από το ποιος έφτιαξε το υπάρχον ανοιχτήρι πόρτας γκαράζ.

Εάν έχετε ανοιχτήρι γκαραζόπορτας Chamberlain, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε Το κέντρο του Τσάμπερλεν. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο που εμποδίζει πολλές άλλες έξυπνες συσκευές να λειτουργούν απρόσκοπτα τα ανοιχτήρια πορτών Chamberlain.

Εάν δεν έχετε Chamberlain, έχετε πολλές επιλογές που κυμαίνονται από Nexx προς το Garadget.

Και αν θέλετε, μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα ανοιχτήρι γκαραζόπορτας, όπως Το ανοιχτήρι του Ryobi, που συνοδεύεται από τεχνολογία έξυπνου σπιτιού. Είναι πιο ακριβό και πιο δύσκολο στην εγκατάσταση. Αλλά εάν το υπάρχον ανοιχτήρι γκαραζόπορτας σας είναι παλαιότερο, ένα νέο μπορεί να έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως έναν πιο αθόρυβο μηχανισμό ανοίγματος ή καλύτερα φώτα.

Συνδυάστε μια κάμερα με τον αισθητήρα για να δείτε ποιος είναι εκεί

Παρόλο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παραποιηθούν τα σήματα της πόρτας γκαράζ, είναι ακόμα δυνατό. Το ότι κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ σας δεν σημαίνει ότι ανήκει. Και τι γίνεται αν ξεχάσατε να ελέγξετε αν κλείσατε την πόρτα του γκαράζ;

Μια κάμερα και ένα σύστημα αισθητήρων μπορούν να βοηθήσουν. Με σύζευξη α Αισθητήρας υπερύθρων Wyze με Wyze Cam, μπορείτε να λάβετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στο γκαράζ σας (ή ο αισθητήρας ανιχνεύει οποιαδήποτε άλλη κίνηση). Και μπορείτε να ρυθμίσετε μια ρουτίνα που ξεκινά την εγγραφή βίντεο όταν ο αισθητήρας ανιχνεύσει κίνηση. Ο αισθητήρας υπερύθρων είναι μικρός και θα κολλήσει απευθείας στο ανοιχτήρι της πόρτας του γκαράζ σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μέρος για να κρατήσετε την κάμερα.

  Πώς να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Μια άλλη πιο ακριβή επιλογή είναι η Nest Cam. Αν και δεν επωφεληθείτε από έναν αποκλειστικό αισθητήρα κίνησης, μπορείτε να εγγραφείτε Nest Aware για έξυπνες ειδοποιήσεις κίνησης και ειδοποιήσεις σχετικά με οικεία πρόσωπα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι εμπιστεύεστε το έξυπνο ανοιχτήρι γκαραζόπορτας για να εντοπίσει ότι κλείσατε την γκαραζόπορτα, η κάμερα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση. Μπορείτε να τραβήξετε τη ροή και να δείτε μόνοι σας.

Προσθέστε μια έξυπνη κλειδαριά στην άλλη πόρτα

Είτε το γκαράζ σας είναι συνδεδεμένο στο σπίτι σας είτε όχι, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια έξυπνη κλειδαριά στην πόρτα του. Δεν είναι μόνο ένα ακόμη εμπόδιο εισόδου για να κρατήσετε έξω τους ανεπιθύμητους ανθρώπους, αλλά είναι ένα άλλο στοιχείο που κάνει τη μέρα σας πιο εύκολη. Δεν θυμάστε αν κλειδώσατε την πόρτα; Εντάξει; μπορείτε να το κλειδώσετε από μια εφαρμογή ή να ζητήσετε από τον Βοηθό Google ή την Alexa να κλειδώσει την πόρτα. Και με τις ρουτίνες, μπορείτε να κλειδώνετε αυτόματα την πόρτα κάθε πρωί και βράδυ.

Οι έξυπνες κλειδαριές είναι επίσης εξαιρετικές επειδή περιορίζουν τα κλειδιά που πρέπει να μεταφέρετε. Εάν το μπρελόκ σας χωράει μια ντουζίνα κλειδιά, είναι ωραίο να πετάξετε τα κλειδιά του σπιτιού προς όφελος μιας έξυπνης κλειδαριάς.

Οι έξυπνες κλειδαριές χρησιμοποιούν μια ποικιλία διαφορετικών ασύρματων προτύπων, από το Z-Wave και το Zigbee στο Wi-Fi. Εάν έχετε ήδη ένα έξυπνο οικιακό κέντρο, τότε η κλειδαριά Z-wave ή Zigbee έχει το πιο νόημα. Σε διαφορετική περίπτωση, Κλείδωμα Wi-Fi του Schlage θα λειτουργεί απευθείας με την Alexa και τον Βοηθό Google. Τα καλά νέα είναι ότι οι έξυπνες κλειδαριές τοποθετούνται εύκολα.

Χρησιμοποιήστε έξυπνες πρίζες και φώτα για να μειώσετε την ηλεκτρική ενέργεια

Σίγουρα το ανοιχτήρι γκαραζόπορτας σβήνει αυτόματα το ενσωματωμένο φως του, αλλά τι γίνεται με τα άλλα φώτα στο γκαράζ σας; Και αν χρησιμοποιείτε το γκαράζ σας ως συνεργείο, το πιθανότερο είναι ότι όλες οι μπαταρίες σας για τα ασύρματα εργαλεία σας έχουν ένα σπίτι στο γκαράζ και είναι πάντα συνδεδεμένα στην πρίζα. Ακόμη και όταν οι μπαταρίες δεν φορτίζονται ενεργά, οι ίδιοι οι φορτιστές αντλούν ενέργεια για να παραμείνουν ενεργοί, μετρούν τη θερμοκρασία και την τρέχουσα φόρτιση της μπαταρίας σας και ανάβουν τις ενδεικτικές λυχνίες επιπέδου ισχύος.

  Πώς να επαναφέρετε τη χρήση δεδομένων στα Windows 10

Για αυτούς τους λόγους, το γκαράζ σας μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι γνωρίζετε. Πόσο συχνά έχετε αφήσει ένα φως γκαράζ αναμμένο όλη την ημέρα; Έξυπνα φώτα θα φροντίσει για αυτό. Μπορείτε να προγραμματίσετε να απενεργοποιούνται κάθε πρωί, για παράδειγμα. Και αν φτάνετε τακτικά στο σπίτι από τη δουλειά μετά το σκοτάδι, μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε να ενεργοποιηθούν λίγα λεπτά πριν φτάσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα υπερύθρων Wyze για να ξεκινήσετε εγγραφές βίντεο, μπορείτε επίσης να τον ενεργοποιήσετε Λαμπτήρες Wyze. Μπορείτε ακόμη και να περιορίσετε τον κανόνα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (αν και σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλετε έναν κανόνα για την εγγραφή βίντεο και έναν άλλο κανόνα για τα φώτα).

Τα έξυπνα βύσματα μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Αν και θέλετε οι ασύρματες μπαταρίες σας να φορτίζονται όταν τις χρειάζεστε, πιθανότατα δεν χρειάζεστε να φορτίζονται όλη την ημέρα κάθε μέρα. Οι μπαταρίες κάνουν καλή δουλειά στο να κρατούν μια φόρτιση όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προγραμματίσετε το έξυπνο βύσμα να κλείνει μια πρίζα κάθε δεύτερη μέρα. Εναλλακτικά, εάν είστε μαχητής του έργου του Σαββατοκύριακου, θα μπορούσατε να αφήσετε το έξυπνο βύσμα απενεργοποιημένο όλη την εβδομάδα και να το ενεργοποιήσετε όλη τη νύχτα την Παρασκευή.

Με ποια Smart Garage Tech πρέπει να ξεκινήσετε;

Ποια έξυπνη τεχνολογία προσθέτετε στο γκαράζ σας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του χώρου. Εάν πρόκειται για το εργαστήριο ή τον αποθηκευτικό χώρο σας, μπορεί να θέλετε να εστιάσετε σε έξυπνα φώτα και βύσματα. Αλλά αν είναι το κύριο μέρος εισόδου του σπιτιού σας, τότε εστιάστε στην τεχνολογία που προσθέτει ηρεμία και ασφάλεια. Τουλάχιστον θα είναι κάτι λιγότερο για το οποίο θα ανησυχείτε καθώς οδηγείτε στη δουλειά.