Αποθηκεύστε άρθρα, εικόνες και PDF στο Dropbox ή στο Google Drive [Chrome]

Ποτέ δεν έλειψαν τα νέα πράγματα για να ανακαλύψετε στον Ιστό. Αλλά το μεγαλύτερο άγχος είναι να συμβαδίζεις με τα πράγματα που πραγματικά θέλεις να θυμάσαι. Είναι τόσο εύκολο να ανακαλύψεις κάτι ενδιαφέρον μόνο για να το ξεχάσεις και να μην το ξαναβρείς ποτέ. Ευτυχώς, οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το Google Drive και το Dropbox, μας βοηθούν να αποθηκεύουμε περιεχόμενο στο διαδίκτυο και να έχουμε πρόσβαση σε αυτό γρήγορα και εύκολα αργότερα. Το Ballloon είναι μια όμορφη μικρή επέκταση Chrome που στοχεύει να σας δώσει έναν τρόπο να αποθηκεύετε εύκολα συνδέσμους ιστού, εικόνες και αρχεία PDF στις προαναφερθείσες υπηρεσίες cloud και να τα βρίσκετε ξανά γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να καταλαμβάνετε επιπλέον χώρο στον υπολογιστή σας.

  Το Socioclip είναι ένα εργαλείο σελιδοδεικτών για αναρτήσεις στο Facebook και στο Quora [Chrome]

Η χρήση του Ballloon είτε με το Dropbox είτε με το Google Drive είναι πολύ απλή και απλή. Όταν εγκατασταθεί από το Chrome Web Store, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Ballloon’s Omnibar και στη συνέχεια “Σύνδεση με Google” ανεξάρτητα από την υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Αφού συνδεθείτε, το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε σε υποστηριζόμενες υπηρεσίες cloud. Αφού κάνετε ξανά κλικ στο εικονίδιο του Omnibar, μπορείτε να κάνετε κλικ είτε στο Dropbox είτε στο Google Drive για να το ενεργοποιήσετε, μετά από το οποίο θα σας ζητήσει να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό φυσικά.

  Λάβετε φωτογραφία 360° κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα στο Chrome

Προηγούμενη ενσωμάτωση στο cloud, το Ballloon σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να καθορίσετε τον κατάλογο στόχο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ στο κουμπί Αλλαγή δίπλα στον συνδεδεμένο λογαριασμό. Το Ballloon υποστηρίζει προς το παρόν μόνο το Dropbox και το Google Drive, αλλά φαίνεται ότι η υποστήριξη για το OneDrive και το Box θα προστεθεί επίσης σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Τώρα λοιπόν το πιο ενδιαφέρον μέρος του Ballloon. αποθήκευση των πραγματικών συνδέσμων. Όταν βρείτε οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα εικόνα, σύνδεσμο ή PDF στο διαδίκτυο, μπορείτε να τα μετακινήσετε στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud κάνοντας δεξί κλικ πάνω του. Απλώς μεταβείτε στο μενού “Αποθήκευση συνδέσμου σε” και κάντε κλικ στην ενεργοποιημένη υπηρεσία στο υπομενού. Αυτός ο σύνδεσμος αποθηκεύεται αμέσως στον φάκελο προορισμού και μπορείτε να ανοίξετε τον λογαριασμό σας στο cloud για να τον αποκτήσετε αργότερα.

  Διακοπή αυτόματης αναπαραγωγής σε Chrome, Firefox, Opera, Safari και IE

Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε την κατάσταση μεταφόρτωσης ενός συνδέσμου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Ballloon και μεταβαίνοντας στην ενότητα Αναχωρήσεις.

Το Ballloon είναι μια καταπληκτική υπηρεσία συνολικά, η οποία παρέχει μια ευκολότερη λύση για την αποθήκευση περιεχομένου στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιούμε ήδη οι περισσότεροι από εμάς.

Εγκαταστήστε το Ballloon από το Chrome Web Store