Παρακολουθήστε το χρόνο που δαπανάται σε εφαρμογές και ιστότοπους [Windows]

Η διαχείριση χρόνου είναι ένα σημαντικό στοιχείο για πολλούς ανθρώπους. Σίγουρα όλοι έχουμε πολυάσχολες ζωές, αλλά όσο περισσότερο μπορούμε να βγούμε από τον χρόνο μας, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε για όλα τα πράγματα στη ζωή. Τούτου λεχθέντος, εξαρτάται από κάθε άτομο πόσο αποτελεσματικός είναι στο να ξοδεύει χρόνο που έχει στη διάθεσή του. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που διευκολύνουν τον υπολογισμό του χρόνου που αφιερώνουμε σε διαφορετικές εργασίες στην ψηφιακή μας ζωή και την καταγραφή των δεδομένων με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται. Το RescueTime είναι μια τέτοια εύχρηστη εφαρμογή Ιστού που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τη βέλτιστη χρήση κάθε δευτερολέπτου της ημέρας σας. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το χρόνο που αφιερώνετε σε διάφορες δραστηριότητες, όπως εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, ιστότοπους στους οποίους σερφάρετε και αρχεία στα οποία έχετε μεγαλύτερη πρόσβαση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ένα iPad Pro

Το RescueTime χωρίζει κάθε δραστηριότητά σας σε διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των επιχειρήσεων, των ειδήσεων και της γνώμης, της επικοινωνίας και του προγραμματισμού, της κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Κάθε κατηγορία έχει επίσης υποκατηγορίες και μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε μια νέα υποκατηγορία εάν επιθυμία.

Για να ξεκινήσετε με το RescueTime, πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό (διατίθενται δωρεάν και επί πληρωμή συνδρομές) και να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη RescueTime στον υπολογιστή σας.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα χρειαστεί να επαληθεύσετε τη διεύθυνση email σας μέσω του προγράμματος-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές, μετά την οποία η εφαρμογή αρχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο χωρίς να διακόπτεται η ροή εργασίας σας.

Στη συνέχεια, το RescueTime αρχίζει να παρακολουθεί το χρόνο που αφιερώνετε σε κάθε εργασία, είτε σερφάρετε στο Facebook για λίγα λεπτά, σημειώνοντας μερικές σημειώσεις στο Evernotes ή σχεδιάζοντας κάτι στο Paint. Με άλλα λόγια, μπορεί να παρακολουθεί τη χρήση της εφαρμογής και του ιστότοπού σας και να καταγράφει τόσο ενεργό χρόνο (πρώτο πλάνο) όσο και χρόνο λειτουργίας. Ό,τι καταγράφει αποθηκεύεται αυτόματα στο διαδίκτυο. Παίρνετε έναν πίνακα ελέγχου όπου θα βρείτε ένα γράφημα που αντιπροσωπεύει πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει σε διαφορετικές εργασίες. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ομαδοποιεί αυτόματα αυτές τις εργασίες σε διαφορετικές κατηγορίες, αν και μπορείτε να επιλέξετε ποιες είναι πιο παραγωγικές για εσάς.

  Το Reme.IO είναι μια απλή υπηρεσία υπενθύμισης που λειτουργεί με το email σας

Υπάρχει επίσης μια περιοχή Αναφορών όπου μπορείτε να προβάλετε στατιστικά στοιχεία χρήσης για εφαρμογές και ιστότοπους. Και αν διαπιστώσετε ότι μια από τις εργασίες σας δεν ανήκει στη σωστή κατηγορία, μπορείτε εύκολα να τη μετακινήσετε εκεί μεταβαίνοντας στην επιλογή κατηγορίες.

Το RescueTime σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να θέσετε συγκεκριμένους στόχους σχετικά με τις εργασίες σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αφιερώνετε τον περισσότερο χρόνο σας στην έρευνα και τη μάθηση, μπορείτε να την ορίσετε ως την παραγωγική σας κατηγορία και κάθε εφαρμογή και ιστότοπος που βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

  Πώς να ελέγξετε ένα έγγραφο του Microsoft Word για λογοκλοπή

Οι νέοι στόχοι μπορούν να δημιουργηθούν ανά πάσα στιγμή μέσω του παραθύρου Ορισμός νέου στόχου, όπου χρειάζεται απλώς να καθορίσετε την κατηγορία εργασίας και τον χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε σε αυτήν.

Το RescueTime προσφέρει επί του παρόντος στους χρήστες του δωρεάν και επί πληρωμή σχέδια που ονομάζονται RescueTime Lite και RescueTime Premium αντίστοιχα. Το τελευταίο προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στη διαχείριση του χρόνου σας και προσφέρει πρόσθετα προνόμια με 9 $ μηνιαίως ή 72 $ ετησίως.

Επισκεφθείτε το RescueTime